0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dün eve kaldırıma park etmekten 72 TL ceza geldi
) neyse kendimi yalnız hissetmiyorum artık bu konuda.. ya geçen hafta bir restaurantta yemeğe gittim. ismini vermiycem yerin çok ünlü bir restaurant vale hizmeti var diye aracımı valeye teslim ettim. çıkışta 30 TL vale ücreti ödedim. dün eve kaldırıma park etmekten 72 TL ceza geldi. hadi gelde güven otoparkçıya, yıkamacıya haklısınız biz böyle davranmaya devam edelim ...
Litre bazında bizden daha az para ödedikleri halde Taksilerin neden dizel-benzin/lpg ve otomatik şanzıman kullanmayıp hem kendi kafalarının hemde diğer araçların sağlığıyla oynadıklarına bir türlü anlam veremiyorum.
Litresini bizimle aynı fiyata almıyorlar mı?
Taksiler ve Minibüsler daha fazla yakıt aldıklarından daha indirimli alıyorlar.
Gelişmiş ülkelerde bu tip cezalar şu şekilde uygulanıyor; Polis Memuru devletin verdiği kilitli dijital fotoğraf makinası ile yanlış yere park etmiş aracı fotoğraflıyor (bunu makinadan silme şansı yok), bu fotoğrafla birlikte park cezası eve yollanıyor.
Sema Hanım;Ceza için geçmiş olsun. Belki biliyorsunuzdur fakat ben yinede hatırlatmakta fayda görüyorum; eğer trafik cezasını size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz %25 indirimli ödeyebiliyorsunuz. Bu durumda 72 TL yerine, 54 TL ödeyebilirsiniz, pek çok banka aynı zamanda 5 taksit imkanı tanımakta. Ayrıca cezaya 15 gün içerisinde itiraz hakkınızda bulunmaktadır.Tekrar geçmiş olsun. Maalesef ülkemizde arabaya binmenin, başınıza gelen olay gibi bedelleri bulunmakta.
evet tabi biliyorum ama ben aracımı vale ye teslim etmiştim. 30 TL otopark ücreti ödedim. tamam polis görevini yapmış ama ben aracımı sokağa park etsinler diye ödemedim ki bu parayı. bide üstüne ceza ödeyeceğim. restaurant la görüştüm ceza makbuzunu istediler ilgileneceklermiş.ama tabii bu benim için yeterli değil. bunu yapan yerde İstanbulun en eski ünlü restaurantlarından biri şimdi cezayı ödeyerek sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklarını düşünüyorlar bakalım görcez nekadar ilgilenecekler...
Cezayı restaurantın ödeyeceğini ödemesi gerektiği ve ödeyeceği konusunda sorun yok gibi görünüyor. Yeterli değil demişsiniz? Daha ne yapsın restaurant (özür ve af dilemek haricinde)?