Gönderen Konu: Araçların renklerine göre kaza oranları  (Okunma sayısı 7032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçların renklerine göre kaza oranları
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2012, 21:39:30 »
dün eve kaldırıma park etmekten 72 TL ceza geldi

Gelişmiş ülkelerde bu tip cezalar şu şekilde uygulanıyor; Polis Memuru devletin verdiği kilitli dijital fotoğraf makinası ile yanlış yere park etmiş aracı fotoğraflıyor (bunu makinadan silme şansı yok), bu fotoğrafla birlikte park cezası eve yollanıyor.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2012, 21:39:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2012, 22:57:10 »
:)) neyse kendimi yalnız hissetmiyorum artık bu konuda.. ya geçen hafta bir restaurantta yemeğe gittim. ismini vermiycem yerin çok ünlü bir restaurant vale hizmeti var diye aracımı valeye teslim ettim. çıkışta 30 TL vale ücreti ödedim. dün eve kaldırıma park etmekten 72 TL ceza geldi. hadi gelde güven otoparkçıya, yıkamacıya haklısınız biz böyle davranmaya devam edelim ...

Sema Hanım;
Ceza için geçmiş olsun. Belki biliyorsunuzdur fakat ben yinede hatırlatmakta fayda görüyorum; eğer trafik cezasını size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz %25 indirimli ödeyebiliyorsunuz. Bu durumda 72 TL yerine, 54 TL ödeyebilirsiniz, pek çok banka aynı zamanda 5 taksit imkanı tanımakta. Ayrıca cezaya 15 gün içerisinde itiraz hakkınızda bulunmaktadır.
Tekrar geçmiş olsun. Maalesef ülkemizde arabaya binmenin, başınıza gelen olay gibi bedelleri bulunmakta.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2012, 23:16:57 »
Zafer Bey'inde belirttiği gibi (yazının tamamında da var);
Araştırmanın yapıldığı bölgede kar yağmadığı için bu araştırma sonuçlarını genele uyarlayabilmek pek de mümkün gözükmüyor.
Örneğin; Araştırma Türkiye'da yapılsaydı bu sapmanın bir benzeri sarı renkli otomobiller aleyhinde çıkabilirdi. Zira ülkemizde sarı otomobiller taksi olarak kullanılıyor ve taksiciler diğer sürücülere göre daha dikkatsiz, sıkkın ve sinirli araç kullanıyor.

Bu taksi örneğinde olduğu gibi otomobilin rengi ve kaza yapma oranı düşünüldüğünde, yollarda bazı renk araçların adet olarak diğerlerine göre daha fazla olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. (Yazının bu kısmından araç miktarlarının göz önünde bulundurulmadığı sonucu da ortaya çıkmaktadır).
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2012, 23:31:30 »
Litre bazında bizden daha az para ödedikleri halde Taksilerin neden dizel-benzin/lpg ve otomatik şanzıman kullanmayıp hem kendi kafalarının hemde diğer araçların sağlığıyla oynadıklarına bir türlü anlam veremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2012, 23:40:20 »
Litre bazında bizden daha az para ödedikleri halde Taksilerin neden dizel-benzin/lpg ve otomatik şanzıman kullanmayıp hem kendi kafalarının hemde diğer araçların sağlığıyla oynadıklarına bir türlü anlam veremiyorum.

Litresini bizimle aynı fiyata almıyorlar mı?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2012, 23:47:13 »
Litresini bizimle aynı fiyata almıyorlar mı?

Taksiler ve Minibüsler daha fazla yakıt aldıklarından daha indirimli alıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2012, 23:58:40 »
Taksiler ve Minibüsler daha fazla yakıt aldıklarından daha indirimli alıyorlar.

Sanırım, her ilde geçerli değil bu kural. Mutlaka bir takım promosyonları ayrıcalıkları vardır fakat bu toptan perakende alımdan kaynaklanan farklılık gibidir.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2012, 11:38:45 »
Gelişmiş ülkelerde bu tip cezalar şu şekilde uygulanıyor; Polis Memuru devletin verdiği kilitli dijital fotoğraf makinası ile yanlış yere park etmiş aracı fotoğraflıyor (bunu makinadan silme şansı yok), bu fotoğrafla birlikte park cezası eve yollanıyor.

evet tabi biliyorum ama ben aracımı vale ye teslim etmiştim. 30 TL otopark ücreti ödedim. tamam polis görevini yapmış ama ben aracımı sokağa park etsinler diye ödemedim ki bu parayı. bide üstüne ceza ödeyeceğim. restaurant la görüştüm ceza makbuzunu istediler ilgileneceklermiş.ama tabii bu benim için yeterli değil. bunu yapan yerde İstanbulun en eski ünlü restaurantlarından biri şimdi cezayı ödeyerek sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklarını düşünüyorlar bakalım görcez nekadar ilgilenecekler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2012, 11:40:05 »
Sema Hanım;
Ceza için geçmiş olsun. Belki biliyorsunuzdur fakat ben yinede hatırlatmakta fayda görüyorum; eğer trafik cezasını size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz %25 indirimli ödeyebiliyorsunuz. Bu durumda 72 TL yerine, 54 TL ödeyebilirsiniz, pek çok banka aynı zamanda 5 taksit imkanı tanımakta. Ayrıca cezaya 15 gün içerisinde itiraz hakkınızda bulunmaktadır.
Tekrar geçmiş olsun. Maalesef ülkemizde arabaya binmenin, başınıza gelen olay gibi bedelleri bulunmakta.

teşekkür ederim Çetin bey bilgi verdiğiniz için evet biliyorum ilk defa ceza yemedik elbet ama ben bu cezayı ödemiycem ödersem kendimi aptal yerine koyulmuş hissederim ceza kadar neredeyse otopark ücreti vermiştim çünkü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2012, 14:28:08 »
evet tabi biliyorum ama ben aracımı vale ye teslim etmiştim. 30 TL otopark ücreti ödedim. tamam polis görevini yapmış ama ben aracımı sokağa park etsinler diye ödemedim ki bu parayı. bide üstüne ceza ödeyeceğim. restaurant la görüştüm ceza makbuzunu istediler ilgileneceklermiş.ama tabii bu benim için yeterli değil. bunu yapan yerde İstanbulun en eski ünlü restaurantlarından biri şimdi cezayı ödeyerek sorumluluklarını yerine getirmiş olacaklarını düşünüyorlar bakalım görcez nekadar ilgilenecekler...

Cezayı restaurantın ödeyeceğini ödemesi gerektiği ve ödeyeceği konusunda sorun yok gibi görünüyor. Yeterli değil demişsiniz? Daha ne yapsın restaurant (özür ve af dilemek haricinde)?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2012, 14:38:55 »
Cezayı restaurantın ödeyeceğini ödemesi gerektiği ve ödeyeceği konusunda sorun yok gibi görünüyor. Yeterli değil demişsiniz? Daha ne yapsın restaurant (özür ve af dilemek haricinde)?

başka bişey yapamazlar tabiki ama yeterli olmadığını söylerken kastedmek istediğim böyle bir uygulama yaparak beni aptal durumuna düşürmüş olmalarının kabul edilemez olduğuydu. neticede onların park etmiş olduğu yere pekala bende aracımı bırakabilirdim  şişli gibi bir yerde aracı sokağa park ettiğinizde aracın başına gelecekleri düşünerek 30 TL otopark parasını gözden çıkırtıyorsunuz. zira polis aracımı çekip gecenin bir vakti  beni otopark otopark gezerek arabayı  arattırabilirdi.