Gönderen Konu: ABD, Avrupa, Asya, Japon üretimi otomobilleri karşılaştırma.  (Okunma sayısı 3620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Selam arkadaşlar.
 Aslında bundan 15 yıl öncesine kadar bu bölgelerde üretilen araçlar arasında önemli farklılıklar varken bugün, bu farklılıklar önemli derece azaldı. Ancak yine de kendilerine has, ayrım gösteren farklar mevcut. Sizler bu üretimler arasında ne gibi farklar görüyorsunuz ve sizce hangileri olumlu ya da olumsuz yönde öne çıkıyor.

Ben özellikle Alman üretimlerinde; far açma-kapama düğmesinin, solda ve diğer aksamlardan ayrı bir şalter ile komuta edilmesini oldukça olumlu buluyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: ABD, Avrupa, Asya, Japon üretimi otomobilleri karşılaştırma.
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2012, 15:06:22 »
bence alman üretimi otomobillerin tasarımı ne kadar zevk meselesi de olsa japon araçlardan daha iyi. içlerinden bazıları, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen günümüzde göze hoş gelebiliyor yani kısa sürede eskimiyor. bir de sizi bilmem ama ben japon otomobillerine bindiğimde almanlarda duyduğum kalite hissini yakalayamıyorum bir türlü. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2012, 15:37:21 »
Hakan bey,

Ben de dediğiniz gibi Alman otomobillerinde Far anahtarının solda konsol üzerinde konumlandırılmasını ve çalışma prensiplerini, artık sinyal koluna kısa bir baskıyla 3 yada 4 defa kendiliğinden sinyal verip durmasını, ses izolasyonlarının daha bolca kullanılmasını olumlu buluyorum.

Amerikanlarda pek bir değişiklik yok, hala aynı kaliteyle çıkmaya devam ediyorlar ve bu kalite dünyanın bir çok ülkesine uymuyor.

Fransızlar ise kendi halkına göre ayarlanmış kaliteleriyle, dünyada Alman ve Japonların satış rakamlarının üzerine çıkamıyorlar.

İtalyanların çok daha fazla markaları olduğundan özellikle spor otomobilleriyle dünyada kendilerine yer buluyorlar ve hakediyorlarda.

İngiliz otomotiv sanayisi için sadece başları sağolsun diyebileceğim.

Japonları kendi ülkemizden de çok iyi tanıyoruz, dünyada nereye giderseniz gidin her ülkenin, en ufak köşesinde dahi onlarcasına rastlayabiliyorsunuz, yani herşey materyal kalitesi yada donanım demek olmadığını dünya insanı bu şekilde gösteriyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2012, 15:46:43 »
Selamlar;
1999 ile 2012 arasında 2 adet 0 km. satın alınmış VW Polo kullandım. Bu arada zaman zaman ablama ait olan VW Golf de kullandım. Bu arabalardan memnun kaldım ancak, VW'nin burnundan kıl aldırmaz tutmu beni başka marka arayışına itti ve sonunda Toyota Auris sahibi oldum. VW markasında da önemli bir arıza veya problemle karşılaşmadım. Ancak son kullandığım POLO'da motor arıza lambasını bir türlü söndüremediler, yapamadıkları gibi bu lambayı etkilediklerini söyledikleri başka parçalar değiştirerek masraf çatılar. İşte VW'den soğudum gün o gündür. 1 aydır Dizel Auris kullanıyorum, şimdilik çok çok memnunum. Tabi beni ileride neler bekliyor bilmiyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2012, 19:20:29 »
 Tekin bey, İngiliz otomobil markaları konusundaki yorumunuz bence tam isabet olmuş. :)
 Şu Lotus kasa, Toyota motor kombinasyonu çok iyi bence.
 Asya ve Japonya, özellikle üst segmentte Alman ekolünden çok esinleniyor bence, bu bazen çok iyi işler ortaya çıkarıyorken, bazen özensiz, eksik kalabiliyor.

Tüketicler bazında da bu bölgeler farklı tarzlardan hoşlanıyor diyebiliriz aslında. Avrupa daha spor iken, ABD konfor. Asya'da tiz sesler sorun değilken, Avrupa daha tok ve az ses istiyor dersek yanlış olmaz sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2012, 19:58:29 »
bence ameriakalı otomobiller hacimce büyük,çok yakan motorlu arabalar..aynı zamanda ebatları da oldukça büyük...

italyan otomobiller spor,hızlı dönüp baktıran.

fransızlar teknolojik oyuncaklarla dolu ama biraz nazik

almanlar sağlam kasa sağlam otomobillere düşkün..herşeyin başında otomoil konusunda oldukça iddialı bir ülke..yol tutuş ve konfor konusunda dünyanın en iyileri.

japonlar..kesinlikle dünyanın tüm araçlarına göre daha sorunsuz...(sıfır sorun demiyorum)..uzun ömürlü yolda bırakmayı sevmeyen araçlar. tip olarak asla avrupalıların estetik anlayışla uyuşmayacak kadar eksikleri var..tüm dünyada en çok tercih edilen otomobiller..(yani total satışta dünya genelinde en çok japonlar satıyor son 10 yıldır)

çok zengin olsam alman otomobili alırım (mercedes)..ama şimdiki halim japon otomobili tercih etmeme sebep.

i love toyota
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2012, 20:20:05 »

Şu Lotus kasa, Toyota motor kombinasyonu çok iyi bence.

Hakan bey, Lotus'ta kullanılan motorun Toyota/Yamaha ortak yapımı olduğu doğru mu?

Bu mükemmel spor araçtan bir tanesini garajınızda saklı tuttuğunuz söyleniyor?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2012, 20:41:07 »
Ben son üründeki farklılıklardan değil, Japonların otomobil üretim sürecindeki anlayış farklılığından bahsetmek istiyorum:
1960’'lardan sonra Dünya otomotiv sanayinde gittikçe ağırlığını hissettiren Japonya, 1980’li yıllarda çok güçlü bir yapıya kavuşmuş olup bu üstünlüğünü devam ettirmektedir. Japon üreticiler, üretimlerinin yüzde 35’ini Japonya dışında yapmakta, Japonya’da yapılan üretiminin ise yüzde 40'ını ihraç etmektedirler. Japonya’'nın bu başarısındaki en önemli etkenin üretim anlayışı ve örgütleme yapısındaki farklılık olduğu belirtilmektedir. Yeni üretim yönetimi ve işletme yönetimi tekniklerinin çoğu Japonya'’nın geliştirdiği bu yaklaşımlara dayanmaktadır. Yapılan çalışmalarda, Japon araçlardaki maliyet düşüklüğünün yüzde 60’'ının, kalite çemberleri ve toplam kalite yönetimi, tam zamanında üretim, sıfır hata, malzeme ve çevre yönetimi, sorumlu işçi, ara insan gücüne yetki devri, mühendisin AR-GE’de yoğunlaşması, gelişmiş ana ve yan sanayii ilişkileri, ürün geliştirmeye yan sanayi katılımı, ürün ve üretim işlemlerinde sürekli iyileştirme gibi konulardaki farklı yaklaşımlardan kaynaklandığı açıklanmıştır.
1980’li yılların ortalarından sonra ise Japonya’ya benzer bir gelişme Güney Kore’de gözlenmekte olup, Güney Kore sektörde ihracata dayalı bir büyüme başarısı göstermiştir.
Derlenmiştir: http://ekutup.dpt.gov.tr/imalatsa/otom 79 otiv/bedira/yansanay.pdf
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2012, 21:32:06 »
Hakan bey, Lotus'ta kullanılan motorun Toyota/Yamaha ortak yapımı olduğu doğru mu?

Bu mükemmel spor araçtan bir tanesini garajınızda saklı tuttuğunuz söyleniyor?
Türkiye'de yaşamıyor olsam bu olabilirdi, hatta güzel olurdu. :)
Toyota/Yamaha konusunda hiç bilgim yok. Araştırmak gerek. Ama Toyota bir sürü yer ile çalışmalar yapıyor aslında.

Çetin bey, bu veriler güncel mi acaba? Öyle ise, Toyota'nın bu oranı büyük oranda değiştirdiğini düşünüyorum. Diğer Japon markalarında yerlilik oranı eminim çok daha fazladır. Zaten Anadolu grubu bu yüzden(sebeplerden biriydi diye hatırlıyorum) Honda'yı bırakmıştı.
Bazı Japon markaların, Renault'tan motor aldığını duyuyorum. Tabi bu dizelde oluyor.

Firmalar, ülkelere ve kıtalara göre de üretimlerinde farklılıklar gösteriyor bence. Chevrolet gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2012, 21:51:59 »
Türkiye'de yaşamıyor olsam bu olabilirdi, hatta güzel olurdu. :)
Toyota/Yamaha konusunda hiç bilgim yok. Araştırmak gerek. Ama Toyota bir sürü yer ile çalışmalar yapıyor aslında.

Çetin bey, bu veriler güncel mi acaba? Öyle ise, Toyota'nın bu oranı büyük oranda değiştirdiğini düşünüyorum. Diğer Japon markalarında yerlilik oranı eminim çok daha fazladır. Zaten Anadolu grubu bu yüzden(sebeplerden biriydi diye hatırlıyorum) Honda'yı bırakmıştı.
Bazı Japon markaların, Renault'tan motor aldığını duyuyorum. Tabi bu dizelde oluyor.

Firmalar, ülkelere ve kıtalara göre de üretimlerinde farklılıklar gösteriyor bence. Chevrolet gibi.

Kaynak Kasım 1999 tarihli, fakat "üretimlerinin yüzde 35’ini Japonya dışında yapmakta" cümlesi yanlış anlamaya yol açtı sanırım?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2012, 15:59:54 »
Kaynak Kasım 1999 tarihli, fakat "üretimlerinin yüzde 35’ini Japonya dışında yapmakta" cümlesi yanlış anlamaya yol açtı sanırım?
Evet, olabilir.
Şu anda, örneğin  Toyota başka pazarlardan üretimleri değerlendiriyor ve bu oran her geçen gün artıyor gibi. Bu konuda diğer Japon firmalar biraz daha muhafazakar kalıyor sanki.

Kore üretimleride Avrupa ve Japon arası bir yol çizmiş gibi geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2012, 18:26:00 »
Alman arabasıda kullandık Japon arabasıda ama japonların araçları daha yumuşak daha nazik kalıyor Almanlara göre.Almanlar bıraz daha sert tarzda araçlar üretiyorlar bence.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2012, 20:21:57 »
Amerikan araclari gayet toparlandi bu son birkac yilda
ama halen cok ariza yapiyorlar uzun vadede guven vermiyorlar
ayrica benzin tuketimleri de facia

japonlar zaten aldi basini gidiyor 1 numaralar herkes biliyor

Avrupa (almanlar) luxury arac sinifindalar
ve pahalilar ayrica bakim onarim masraflari cok yuksek
ve asiri teknolojiden dolayi baslarini problemlerden kurtaramiyorlar

fransiz arabalarini gormemek icin zaten usaya yerlestim :P

2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2012, 22:59:53 »
Arif bey ama özellikle Amerika'da özellikle alman arabası kullanmak önemli bir ayrıcalık bildiğim kadarı ile.Bu nedenden BMW en çok Amerika pazarına yatırım yapıyor.
 Kendi fikrimi soracak olursanız,dünyanın en iyi araçları almanlar; özellikle BMW ve Audi sonrada Mercedes.Ama sorunsuzlukta Japon markaları gerçekten iyi iş çıkarıyorlar.Ben kendi aracımı almadan önce BMW E39 kasa ile Avensis arasında çok gidip geldim.BMW yi çok daha ucuza alabilecek iken sorunsuzluk adına Avensis'te karar kıldım.Elektronik tertibatı çok fazla olan BMW  adam gibi usta yokuluğunda insanın belini büker.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2012, 23:53:54 »
Bence bugün itibariyle 0 km araçların istisnaları hariç paralarının hakkını veriyorlar. Yani; 60.000TL.lik araba 50.000 TL.lik arabadan 5/6 oranında daha iyi 100.000 TL.lik araba da diğerlerinden iyi. Ne kadar para o kadar araba, hangi ülke de yapıldığının da pek bir önemi yok. Zaten fiyatlara yapan ülkenin önemi de yansıyor. Fakat dediğim gibi bu 0 km. araçlar için ilk 3-5 yıl geçerli asıl fark sonrasında ortaya çıkıyor. Aslında bu fark da O km. fiyatlarına yansıyor.
Sonuç itibariyle 3-5 yıl binecekseniz istediğiniz 0km. aracı çok da düşünmeden satın alabilirsiniz, hepsi alınabilir (bence). Asıl sorun 2. el 5-10 yaşında araba alacaksanız, yada 0 km. alıp 10 sene binecekseniz. İşte bu durumda kriterleriniz farklı olmak zorunda.

Benzer bir durum araç lastiklerinde vardı; yanlış hatırlamıyorsam Goodyear idi. Sürekli 0km. lastiklerin performansları test edilir, karşılaştırılır hep 0km. lastikler üzerinden konuşulur. Oysa aracınıza taktığınız andan itibaren artık o lastik sıfır değildir, dolayısıyla bir lastikte önemli olan 10.000'inci km.deki, 20.000'inci km.deki, 30.000'inci km.deki, 40.000'inci km.deki (goodyear ilk defa bu performansları test eden ve dile getiren firma olarak hatırlıyorum) performans çok çok daha önemlidir 0 km.deki performansından.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2012, 03:45:11 »
Arif bey ama özellikle Amerika'da özellikle alman arabası kullanmak önemli bir ayrıcalık bildiğim kadarı ile.Bu nedenden BMW en çok Amerika pazarına yatırım yapıyor.
 Kendi fikrimi soracak olursanız,dünyanın en iyi araçları almanlar; özellikle BMW ve Audi sonrada Mercedes.Ama sorunsuzlukta Japon markaları gerçekten iyi iş çıkarıyorlar.Ben kendi aracımı almadan önce BMW E39 kasa ile Avensis arasında çok gidip geldim.BMW yi çok daha ucuza alabilecek iken sorunsuzluk adına Avensis'te karar kıldım.Elektronik tertibatı çok fazla olan BMW  adam gibi usta yokuluğunda insanın belini büker.

Cetin beyin dedigi kulannim suresine gore arac secimi konusuna katiliyorum
genelde araclar ilk 3-4 yil pek sorun cikarmiyorlar dolayisiyla alinan aracin markasi 3 yilda bir sifir araba alirsan sorun degil
istedigine bin
ama butun dunya ekonomik problemlerle bogusuyor kucugu buyugu hemen hemen her ulkede ekonomi ile ilgili sikintilar var
dolayisiyla su anda herkes artik aracina daha uzun sure binmek istiyor

can bey  yazdiklariniz ve seciminizde gayet dogru olmus benim kendi taktirimce
evet alman araci kullanmak ayricalik burada .... acikcasi bedeli agir odenen bir ayricalik burda

asagida iki guncel ornek sunuyorum
iki ilandaki araclar neredeyse ayni km de ler  ve neredeyse ayni fiyata satiliklar
biri 2000 model mercedes s500    sifiri 91.000 usd + vergi plaka
digeri 2000 model toyota avalon  sifiri  33.000 usd  + vergi plaka

http://miami.craigslist.org/pbc/ctd/2794779213.html
http://miami.craigslist.org/pbc/ctd/2794904047.html

gorunen su ki garanti suresi bitince kimse mercedes bmw audi vw gibi alman araclarini kullanmak istemiyor
cunku bu araclar ariza yaparsa basiniz buyuk dertte

ama toyota hala degerli neden
cunku insanlar baslarinin az agriyacagini biliyor ve guveniyorlar
buda toyota araclara prim yaptiriyor....

2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2012, 13:44:16 »

asagida iki guncel ornek sunuyorum
iki ilandaki araclar neredeyse ayni km de ler  ve neredeyse ayni fiyata satiliklar
biri 2000 model mercedes s500    sifiri 91.000 usd + vergi plaka
digeri 2000 model toyota avalon  sifiri  33.000 usd  + vergi plaka

http://miami.craigslist.org/pbc/ctd/2794779213.html
http://miami.craigslist.org/pbc/ctd/2794904047.html

gorunen su ki garanti suresi bitince kimse mercedes bmw audi vw gibi alman araclarini kullanmak istemiyor
cunku bu araclar ariza yaparsa basiniz buyuk dertte

ama toyota hala degerli neden
cunku insanlar baslarinin az agriyacagini biliyor ve guveniyorlar
buda toyota araclara prim yaptiriyor....

[/quote]

Arif bey;
Örneklerinizi ve çıkardığınız sonucu çok beğendim, çok güzel ifade etmişsiniz, ellerinize sağlık  :alkis:
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL