0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu Lotus kasa, Toyota motor kombinasyonu çok iyi bence.
Hakan bey, Lotus'ta kullanılan motorun Toyota/Yamaha ortak yapımı olduğu doğru mu? Bu mükemmel spor araçtan bir tanesini garajınızda saklı tuttuğunuz söyleniyor?
Türkiye'de yaşamıyor olsam bu olabilirdi, hatta güzel olurdu. Toyota/Yamaha konusunda hiç bilgim yok. Araştırmak gerek. Ama Toyota bir sürü yer ile çalışmalar yapıyor aslında. Çetin bey, bu veriler güncel mi acaba? Öyle ise, Toyota'nın bu oranı büyük oranda değiştirdiğini düşünüyorum. Diğer Japon markalarında yerlilik oranı eminim çok daha fazladır. Zaten Anadolu grubu bu yüzden(sebeplerden biriydi diye hatırlıyorum) Honda'yı bırakmıştı. Bazı Japon markaların, Renault'tan motor aldığını duyuyorum. Tabi bu dizelde oluyor. Firmalar, ülkelere ve kıtalara göre de üretimlerinde farklılıklar gösteriyor bence. Chevrolet gibi.
Kaynak Kasım 1999 tarihli, fakat "üretimlerinin yüzde 35ini Japonya dışında yapmakta" cümlesi yanlış anlamaya yol açtı sanırım?
Arif bey ama özellikle Amerika'da özellikle alman arabası kullanmak önemli bir ayrıcalık bildiğim kadarı ile.Bu nedenden BMW en çok Amerika pazarına yatırım yapıyor. Kendi fikrimi soracak olursanız,dünyanın en iyi araçları almanlar; özellikle BMW ve Audi sonrada Mercedes.Ama sorunsuzlukta Japon markaları gerçekten iyi iş çıkarıyorlar.Ben kendi aracımı almadan önce BMW E39 kasa ile Avensis arasında çok gidip geldim.BMW yi çok daha ucuza alabilecek iken sorunsuzluk adına Avensis'te karar kıldım.Elektronik tertibatı çok fazla olan BMW adam gibi usta yokuluğunda insanın belini büker.