Gönderen Konu: depo gostergesı  (Okunma sayısı 2589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 SSS 70
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
depo gostergesı
« : Mayıs 29, 2008, 23:58:05 »
merhabalar.. ya benım dıkkatımı ceken benzın gostergesınde ne kadar benzın varsa hep oyle duruyo kontak acık olsada olmasada sızlerle paylasmak ıstedım
95 corolla xei 1.6 16v

Toyota Club Türkiye

depo gostergesı
« : Mayıs 29, 2008, 23:58:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: depo gostergesı
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2008, 01:13:55 »
ae101lerde öyle benimkide öyle sorun yok :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2008, 08:01:44 »
  Selam.
 Evet kimi araçlarda kontak kapalı olsada benzin göstergesi sabit kalıyor. Kimilerinde ise durum farklı. Yani bence sürekli benzin seviyesini göstermesi daha faydalı bir özellik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2008, 09:20:12 »
Benim yakıt ibreside  sabit hep gösteriyor. Hatta aracı çalıştırınca biraz yükseliyor yükselmesi benim çok hoşuma gidiyor.(Akü voltajı 12 den 13.8 e çıktığı için.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2008, 13:29:38 »
ben daha dün benzin aldım..kontak açıkken benzin ibresi ne gösteriyorsa,kontak kapalı iken ayni ibreyi gösteriyor..açıksacı biraz beni düşündürdü.umarım normaldır??
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2008, 14:00:04 »
İçiniz rahat olsun anormal bir durum yok. Gayet güzel bir özellik bana görede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2008, 14:20:51 »
bu belirttiğiniz toyota'ya has bir özelliktir. AE92'ler ile birlikte Türkiye'ye geldiğinde herkesin servise koşup "bu ne, benzin göstergem arızalı!" diye sormasına sebep olmuştur.

Biraz da gereksiz bence, aküyü sökünce ibre de düşüyor, bu da gösteriyor ki elektrik harcıyor boş yere.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2008, 15:38:07 »
evet kontak açık veya kapalı benzin ibresi aynı, bir özellik daha benzini aldıktan 10 dk'ya kadar ibre normal seviyesine yükseliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2008, 18:33:23 »
  Benzin ibresi göstergesi motorunun iç yapısını açıkçası bilmiyorum. Yani kontak kapalıyken elektrik kullanarakmı gösterge sabit kalıyor, yoksa motorunun içinde ayrı bir mekanik aksam mevcutmu? Büyük ihtimalle dediğiniz gibi elektrik harcıyordur sanırım çok düşük de olsa. Ama şuda varki örneğin benzin alırken kontak kapalı olduğunda ibre yukarı hareket etmiyor kontak açılana kadar yine sabit kalıyor yanlış hatırlamıyorsam. (sanırım elektirik sitemini çok iyi incelemek lazım)

Gerçi AE101 lerin aküyü nispeten çabuk bitiren modeller olduğu söyleniyor. (hiç bilimsel bir test görmedim ama olabilir :) )
 Yanlız şunu da göz ardı etmemek lazım. Bu özelliğin boş yere kullanıldığını düşünmüyorum. Örneğin araçta bir arıza olduğunda araç çalışmıyorsa insanlar acaba benzin mi bitti düşüncesine kapılmadan bunun kontrolünü yapabilirler.

Not: Bu durumda ortaya başka birşey çıkıyor. Eğer aküyü söktüğünüzde ibre sıfıra iniyorsa (bunu da hiç test etmedim şimdiye kadar), gösterge paneli elektrik bağlantılarını söktüğünüzde bu ibre inmiyor diye hatırlıyorum. Eğer her ikiside doğruysa durum ilginç olur. :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 SSS 70
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2008, 20:12:57 »
paylasımlar ıcın saolun arkadaslar hersey yolunda yanı onu anladım:)
95 corolla xei 1.6 16v

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2008, 20:35:23 »
  Benzin ibresi göstergesi motorunun iç yapısını açıkçası bilmiyorum. Yani kontak kapalıyken elektrik kullanarakmı gösterge sabit kalıyor, yoksa motorunun içinde ayrı bir mekanik aksam mevcutmu? Büyük ihtimalle dediğiniz gibi elektrik harcıyordur sanırım çok düşük de olsa. Ama şuda varki örneğin benzin alırken kontak kapalı olduğunda ibre yukarı hareket etmiyor kontak açılana kadar yine sabit kalıyor yanlış hatırlamıyorsam. (sanırım elektirik sitemini çok iyi incelemek lazım)

Gerçi AE101 lerin aküyü nispeten çabuk bitiren modeller olduğu söyleniyor. (hiç bilimsel bir test görmedim ama olabilir :) )
 Yanlız şunu da göz ardı etmemek lazım. Bu özelliğin boş yere kullanıldığını düşünmüyorum. Örneğin araçta bir arıza olduğunda araç çalışmıyorsa insanlar acaba benzin mi bitti düşüncesine kapılmadan bunun kontrolünü yapabilirler.

Not: Bu durumda ortaya başka birşey çıkıyor. Eğer aküyü söktüğünüzde ibre sıfıra iniyorsa (bunu da hiç test etmedim şimdiye kadar), gösterge paneli elektrik bağlantılarını söktüğünüzde bu ibre inmiyor diye hatırlıyorum. Eğer her ikiside doğruysa durum ilginç olur. :huh:
AE101lerde depo göstergesi saat söküldüğünde bile elle müdahele etmezseniz son benzin durumunu göstermeye devam ediyor arkadaşlar, bizzat tecrübeyle sabittir ;) eğer akü bağlantısı sökülünce gösterge iniyorsa sıkıntı vardır bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2008, 23:51:25 »
işyerinde mazda E2200 panelvan var, onda da bulunuyor o özellik.aslında çok da iyi,keşke hepsinde olsa...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2008, 01:08:34 »

Hakan bey Orjinal aküm 7 yıl hizmet vermişti:) Ancak far uyarı sistemi olmadığından araca alışık olmayanların aküyü kısa sürede bitirebileceğini düşünüyorum:D
Ayrıca evet benzin aldıktan sonra araç çalışmadan ibre yükselmiyor dediğiniz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2008, 06:41:44 »
2 yıl önce bir arkadaşımın AE 101 nin yakıt tankını sökmüş idik.Nedeni daha önceki sahibi araca ses tesisatı yaptırmış ve sisteme şase almak için aracın şasesiyle beraber yakıt tankını da delmeleri idi. Deposu galvanizli sactan yaklaşık 125cm uzunluğunda 65 genişliğinde 17 cm kalınlığında bir tank idi.Şamandıra sisteminin mekanik olarak diğer araçlardan hiç bir farkı yok sabit olarak 12 v akü enerjisi geliyor ve ibreye giden hat üzerinde 1 det kondansisatör mevcut.Kondansisatör şamandıranın yukarı aşşağı hareketlerini ibreye anlık olarak yansıtmaması için kullanılmış. Yakıt aldıktan sonra ibrenin 10 dk içinde normal seviyesine gelmesi zaman alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Temmuz 04, 2011, 16:32:22 »
bi çok araçta şamandıra bozulmalarından dolayı bu durumun ortaya çıktığına şahit oldum ama bu şekilde sabit kalanını hiç görmedim
en azından benim ae92 de bu sorun yok. ama olsa fena olmazmış. iyi bi özellik.