Gönderen Konu: Rav4 karlar içinde  (Okunma sayısı 7503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Rav4 karlar içinde
« : Şubat 01, 2012, 21:42:54 »
Bu akşam üstü çıktım biraz dolaştım.Bir kaç kare de çektim.

2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Toyota Club Türkiye

Rav4 karlar içinde
« : Şubat 01, 2012, 21:42:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Rav4 karlar içinde
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2012, 22:29:11 »
Güzel bir off road tarzı birşey yapılabilirdi :) yada yan yan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2012, 22:30:49 »
abi o değilde plaka TS özelmi acaba :) karda süper hareket çizilir abi ya bu makıne ile :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2012, 22:38:43 »
Plaka özel değil.Hiç istemeden aldım ama satarken alan kişinin servis kayıtlarına kolay ulaşması için ve plaka işlemleri ile uğraşmamak için değiştirmedim.Dönüşlerde gaza biraz fazla basarsam hemen yanlıyor ancak kış lastikleri büyük bi artı hemen topluyor kendini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2012, 22:55:12 »
Fatih Bey Araçla ilgili bi kac sorum olacak . 4X4 e otomatik geciyor bildiğim kadarıyla değilmi ? Ve Karda Sürüş Kontrolü Nasıl ?

Bizde honde CR-V var bazı konulardan sıkıntılıyız bu yüzden sordum. Ve Bahara doğru dğiştirmeyi düşünüyoruz..hHedef : Toyota Land Cruiser 4.0 Prado V6 2005 Veya 2006 Model ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2012, 01:19:10 »
Fatih Bey Araçla ilgili bi kac sorum olacak . 4X4 e otomatik geciyor bildiğim kadarıyla değilmi ? Ve Karda Sürüş Kontrolü Nasıl ?

Bizde honde CR-V var bazı konulardan sıkıntılıyız bu yüzden sordum. Ve Bahara doğru dğiştirmeyi düşünüyoruz..hHedef : Toyota Land Cruiser 4.0 Prado V6 2005 Veya 2006 Model ..

4.0l benzinli oluyor galiba   :olu:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2012, 09:42:43 »
4.0l benzinli oluyor galiba   :olu:

Ewt benzinli . Bildiğim kadarıyla şehir içi ,40-,45 kuruş şehirler arası ,30-,35 kuruş arası gibi bir şey yakıyor lpg ile hatırlamam yanlış değilse. ve en güzel özellik olarak kademeli difransiyel kilidi sistemi var diye biliyorum ...

bizim honda  şehir içi ,35-,40 kuruş arası şehirler aras ,30-,33 arası gibi bir şey yakıyor . ve bizde avcılık sporu olduğu için .. uzun yol yapıyoruz ve de arazideyiz. 3-4 kere cok sıkıntımız oldu arazide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2012, 12:13:58 »
Çok araştırmadım.40km/h kadar dört ondan sonra ön diye biliyorum.Ancak yanlış olabilir bu bilgi kulak tan dolma.İstanbul şehir içi kış şartlarında 10lt yakıyor.Karda bir kaç gündür geziyorum sert hareketler yapmadıkça güzel ancak kış lastiği olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2012, 12:45:32 »
 Bu Rav4'lerin sürekli 4 çeker olduğunu biliyorum.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2012, 20:56:58 »
sürekli 4 çeker değildir. sadece Lc ve prado sürekli 4 çekerdir.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2012, 21:53:49 »
şu 4 çeker 2 çeker olayının net sonucu nedir? avensis den sonra düşünüyorum ben bu aracı.. sürekli 4 çekerse sıkıntı var benim için.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2012, 14:40:52 »

Piyasanın en kral aracı şuan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2012, 02:52:34 »
Bendede 2004'ü var.Hala anlayabilmiş değilim 4 çeker nasıl olduğu.Geçen gün buzlu bi rampada kaldım,vites 2'deydi sadece arka tekerler pati çekiyordu ön tekerlekler sabitti sizce normalmi?Acaba sadece L'demi araziye geçiyor?
İnandığın gibi yaşamazsan,yaşadığın gibi inanmaya başlarsın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2012, 11:25:44 »
Abi bizdede Rav4 var.Tek kelimeyle arabanın maşallahı var. Şu yıl yağan karda sadece 1 kere yokuşta ışıklarda duramadı çok az kaydı onun haricinde koskoca çamlıca yokuşunu ilk kar yağdığında ben çıktım.Carrefour'un otoparkında karın üstünde bu arabayla yapılan hareketlerı bır görseniz maşallah der geçersiniz. Bir abimle gittik carrefour'a , onda HR-V vardı tek kelimeyle maşallah dedi benim araba bu kadar gitmiyo dedi. HR-V 'nin çekiş sistemi sol ön sağ arka. Aynen böyle komik bi çekiş sistemi var :) ilk duyduğumuzda cok gülmüştük.Ama HR-V zorda kalınca 4 çekere geçiyor. Yanı lastik pati çekmeye başlarsa rampada kalırsa vs.. Bizzat gördüğüm bilgileri söylüyorum bu arada kulaktan dolma değil.

Rav4'ün çekiş sistemi daimi 4 çeker. Ama dörtçekerden kasıt %100 ön ve arka değil. %70 ön %30 arka bu tarz ama tam olarak rakamını hatırlamıyorum. Barış abinin sadece arka tarafların pati çekmesinin sebebi ise,ön ve arka tekerler farklı zeminlerdedir diye düşünüyorum.

Son olarak şunu eklemek istiyorum,kış lastiğinizde varsa yolda kalma imkanınız yok. Benim araca her binen kendi dikkati çekiyor,ben söylemeden. Herkez maşallah diyor ve gerçektende Rav4'e sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. :)

Baya yazdım ama RAV4 deyince akan sular durur benim için :)
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2012, 13:09:25 »
  Özkan kardeşim yok beni yalnış anlamayın bende RaV4'ümden çok memnunum,daha henüz benide o rampadan başka bir yerde bırakmadı.Zaten bırakmasınıda çok görmedim,çünkü normal bi rampa değildi .%45-50 derecelik buz kaplı bir eğim vardı.Yani araç durduğu anda geri geri kaymaya başladı ki eğimi siz düşünün artık.Aslında kaptırsaydım yinede çıkacağına emindim ama aşağı döne döne inince biraz koktum haliyle tekrar deneme cesaretim olmadı.Zaten orayada test için çıkmıştım.

Şimdi benim asıl sorum şuydu:Süreklimi dört çeker yoksa gerektiğindemi geçiyor yada L'ye aldığımızdamı acaba araziye geçiyor diğer 2 ve D'de 4 çekere geçmiyormu bunu ögrenmek istedim?

Bazı yerlerde 40 km/h kadar 4 çeker ondan sonra normale geçer diye duymuştum bu olasılık varmıdır acaba?
İnandığın gibi yaşamazsan,yaşadığın gibi inanmaya başlarsın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2012, 14:12:11 »
Sürekli mi değilmi bilmiyorum ama bu kar da kışta beni en ufak bi sıkıntıya sokmadı ne rampalardan kalktı nerelerden çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2012, 01:27:04 »
Barış abi bildiğim kadarıyla L vitesi arazi vitesi. Daha ağır çeviriyo tekerlekleri. Daimi 4 çeker diye biliyorum ben Rav4 ü. Rampadan inerken falan L ye alıyorum karlı havada. Düz vitesde 1. vitesde iner gibi iniyo vites attırmıyor.
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2012, 19:13:23 »
 :alkis: kazasız-belasız güzel günlerde kullanın :)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 05, 2012, 22:14:40 »
Dün eve gelirken lpg alayım dedim shell e yanaştım .. Önümde rav4 vardı oda gaz alıyordu onu beklerken arabasını inceledim adam hafiften uyuz oldu ama yapacak bişi yok.. Malum forumdan olsa atlamıştım arabaya. Neyse puan kartımı çektirdim geldim ben 50 tl lık aldım hala bekliyo tankı dolmadı heralde derken elinde 10 tl yi benzinciye uzattı yuh dedim ya akşamın köründe ayagında pijama terlik ikilisiyle 10 tl rav 4 hiç yakıştıramadım..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2012, 22:30:22 »
Dün eve gelirken lpg alayım dedim shell e yanaştım .. Önümde rav4 vardı oda gaz alıyordu onu beklerken arabasını inceledim adam hafiften uyuz oldu ama yapacak birşi yok.. Malum forumdan olsa atlamıştım arabaya. Neyse puan kartımı çektirdim geldim ben 50 tl lık aldım hala bekliyo tankı dolmadı heralde derken elinde 10 tl yi benzinciye uzattı yuh dedim ya akşamın köründe ayagında pijama terlik ikilisiyle 10 tl rav 4 hiç yakıştıramadım..

Yakıştırma ile ilgili değilki, cüzdanla ilgili.
Herkes senin gibi binebileceği arabaya almıyor, bazıları borç, harç, yüksek miktarda kredi ile arabayı alıyor sonrada bakmış LPG'ye verecek para kalmamış cüzdanda :(
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL