Merhaba Arkadaşlar;
Herkesin faydalanmasını umarak okuduğum onca yorumlardan sonra aracıma ( Toyota Corolla 2003 ) taktırdığım Navitech Dx9000 hakkında bilgi vermek istiyorum. Cihazı Bimeks deki indirimi kaçırmam nedeniyle en uygun fiyat olarak gördüğüm ereyon dan 740 TL ye aldım.
http://imageshack.us/photo/my-images/444/web5r.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/408/web4g.jpg/Paket İçeriği:Ekteki resimlerde göreceğiniz gibi gelen paket içerisinde; Etrafında çelik kasa montajlı olarak Multi medya cihaz, cihazın üzerindeki çerçeve ile birlikte yedek çerçeve olmak üzere 2 adet çerçeve, Uzaktan kumanda, GPS anteni, TV anteni, mini usb çevirici ara kablo, bağlantı soketleri ( her aracta lazım olmuyor ), İngilizce ve Türkçe kullanım klavuzu, garanti belgesi ve bağlantı vidaları çıkmaktadır.
http://imageshack.us/photo/my-images/813/web1p.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/824/web2l.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/813/web3x.jpg/Montajı: Toyota Corolla 2003 ve 2007 arasındaki orta kasa modellerine bu cihazı takmak için araç paneline uygun bir çerçeve gerekiyor. Ben çerçeveyi Türkiye piyasasında 130-150 TL. sattıkları için ebay da Amerikadan kargo dahil 48 TL. ye getirttirdim. Daha önce bu cihazı farklı model araçlara taktıran arkadaşlardan ve yorumlardan aldığım bilgi ışığında cihazda oluşabilecek arıza durumunda sıkıntı yaşanmaması için bağlı bulunduğum şehirdeki çözüm ortaklarından birine 80 TL. ye taktırdım. Türkiye deki ithalatçı firmanın montaj için 100 TL alınmasını önerdiğini söylediler. Ben şuan için düşünmediğimden cihazla birlikte ön ve arka kamera montajı yaptırmadım. Daha sonra taktırmayı düşünüyorum. Montaj sonrasında bağlantı hatası nedeniyle birkaç hata çıktı. Bu hatalardan sadece DVD player içinde DVD olmaz ise devamlı olarak çalışıyormuş sesi verme problemini çözemedi. Bu problemi de yakın zamanda çözecek inşallah.
http://imageshack.us/photo/my-images/43/web6kf.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/195/web7s.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/42/web8k.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/528/web9.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/441/web10p.jpg/Özellikler: Genel olarak cihaz oldukça iyi. Beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Görüntü kalitesi oldukça tatminkar. Araca sınıf atlattığı bir gerçek. Ama özellikle yeni taktırdıktan sonra özelliklerine bakarken ve ekranla uğraşırken araç kullanmayın. Kaza yapma riskiniz artar yoksa.
• Ses kalitesi orijinal teybinden daha iyi.
• Ayrıca paket içinden direksiyon kumandası çıkmıyor. Aracımın kendi direksiyon kumandası olmadığı için direksiyon kumanda uyum problemi yaşamadım ama direksiyon kumandası olanlar için problem oluşturacaktır.
• TV anteni yetersiz ama açık alanda ve sinyal kuvvetin fazla olduğu durumlarda araç yürürken bile görüntü alabiliyorsunuz.
• Dokunmatik özelliği bazen 1 sn lik geç cevap vermesi hariç turarsak iyi diyebiliriz.
• Navigasyon özelliği ise ilk çalıştırma sırasında çalışmamıştı. Mikro SD kartı çıkarıp tekrar taktığımızda çalıştı. Harita bilgileri 2-3 yıl içerisinde yeni yapılan yolları kapsamıyor. 3-5 metre teloransla olduğunuz yeri tam anlamıyla doğru gösteriyor. GPS bağlantısını 3-5 sn içerisinde hemen yapıyor. Yol hız limitlerini yolun durumuna göre göstererek hız limitini aştığınızda sesli bildirim yapıyor ama isterseniz sesli bildirimi kapatabilirsiniz. Ayrıca radarları yakalıyor deniliyor ama ben bulamadım böyle bir özelliği.
• USB ile bağlantı kurmak kabloların etrafta dolanması nedeniyle pek kullanışlı olmuyor.
• Müzik dinlerken (USB/SD Card/CD/DVD) dosya sıralamasına göre dinliyorsunuz. Karışık mod çalma özelliği yok.
• Video formatlarından MPEG4 de görüntü var ses yok. Mp4, Flv, Mmv çalıştırmıyor. Divx.avi, DVD. Vob uzantılarını ImTOO Video Converter Ultimate programı kullanarak çalıştırabildi. Diğer formatları denemedim.
Biraz uzun oldu sanırım ama umarım aydınlatıcı olmuştur. Sorusu olanlara bildiklerim ölçüsünde yardımcı olabilirim.