Gönderen Konu: Ne yapmalı ?  (Okunma sayısı 2411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ne yapmalı ?
« : Ocak 30, 2012, 20:47:50 »

Arkadaşlar herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum. .Trafikte dikkatli kullanmaya çalışırım.Ama sen ne kadar dikkat edersen et gelir bela seni bulur.2011 Corolla aracımı okulun bahçesine park etmiştim. Görevim bitip aracımın yanına geldiğimde kaputun üzerinde 10 cm boyunda metale inmiş  derin çizik hafif göçük, araç üzerinde beton parçaları yerde el büyüklüğünde beton parçası görmemle sinirimden deliye döndüm.Betonun düştüğü yerin altında destek sacı olduğu için çok eğmemiş. Yapanı bulamadım.polis çağırıp her ihtimale karşı kaskodan yaptırma ihlimaline karşı tutanak tutturdum. Nasıl yaptıracağıma karar veremedim. Yama ile giderebileceğimi düşünmüştüm.

1. Hasarsızlığım % 30.Kaskodan yaptırsam servis belki küçük bir doğrultma ve tüm parçayı boyayacak.Servis 450-500 civarına yapacak.Bunu karşılığında tüm hasarsızlık gidecek.

2. Auto king ile görüştüm.Düz  parçalara yama boya atmıyorlarmış.Kaput ısınan parça olduğu için zamanla yama ile ton farkı olacağı için kaputu tamamen boyuyorlarmış.Auto king mini hasardan bir kaç hak ve üzerine 120 TL alarak kaputu boyayacak.Ton farkı kesinlikle olmayacağını söylediler.Gerçi yapılan işin 2 yıl garantiside var.Daha önce bir kaç iş yaptırmıştım.Hepsinden memmun kaldım.

3.Sanayide 150-200 TL civarına macun ve yama ile yaptırabilirim.Ama ileride yama yapılan yerin ton farkı olması riski var.

Serviste rütuş yaptırabilirim ama hafif göçük bariz belli oluyor.Yandan bakınca göçük daha çok belli oluyor.Tamda kaputun ortasında.Her binişte dikkatimi çekiyor.Dikkat çektiği için görenler de habire ne olduğunu soruyor.
Tam olarak ne yapacağıma karar veremedim. Yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Ne yapmalı ?
« : Ocak 30, 2012, 20:47:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Ne yapmalı ?
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2012, 21:04:42 »
Allah muhafaza çok kötü bir durum. Türkiye de 2. el araç piyasasını düşünürseniz rötuş yaptırmak mantıklı olacaktır bence. ama uzun yıllar kullanırım diyorsanız ve güveniyorsanız auto kinge yaptırın. bu kadarlık hasar için kasko indiriminden olmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2012, 21:06:02 »
öncelikle geçmiş olsun.bence hiç boya işine girmeyin.oraya bir pasta yapın güzelce silin.siyahlıklar hafifçe kaybolur,sonra servislerde satılan aracın orjinal boyası renginde sticker gibi boya yamaları var,onlardan alıp yapıştırabilirsiniz.ileride Allah korusun ama başka bir hasarınız filan olursa o zaman bunuda aradan çıkartırsınız.o kadarcık yer için aracınızın orjinal boyasına bozmayın.hani derlerya nazarlık olarak kalsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2012, 21:09:38 »
benim arabada o bantlardan baya var :D belli olmuyor dersem yalan olur. hele ki 10 cm uzunluğunda böyle bir çiziğe yapayım derseniz kaput elişi dersi ürünü gibi durabilir. çok titiz değilseniz kullanılabilir ama anladığım kadarıyla Bünyamin Bey'e uymaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2012, 21:11:33 »
bence hiç dokunma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2012, 21:12:39 »
öncelikle geçmiş olsun.bence hiç boya işine girmeyin.oraya bir pasta yapın güzelce silin.siyahlıklar hafifçe kaybolur,sonra servislerde satılan aracın orjinal boyası renginde sticker gibi boya yamaları var,onlardan alıp yapıştırabilirsiniz.ileride Allah korusun ama başka bir hasarınız filan olursa o zaman bunuda aradan çıkartırsınız.o kadarcık yer için aracınızın orjinal boyasına bozmayın.hani derlerya nazarlık olarak kalsın.

Bünyamin bey,

Hakan beye ben de katılıyorum, oraya boya veya sticker ile rütuş yapın, yollarımız malum zaten bol miktarda taş gelmekte, ileri bir zamanda kaputu yetkili servisinizde komple boyatırsınız, bunun için canınızı sıkmaya değmez.

Canınız sağolsun, geçmiş olsun.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2012, 21:54:57 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Boyanın  2. eldeki konumunun ülkemizdeki  ilginç durumuna katılıyorum.Çekindiğim tek noktada bu zaten.Ama orjinallik diye vuruk kırık gezmeyi sevmem.Daha önceki aracım polo idi.İnanın tavan hariç hemen hemen her parçasında boya vardı.Ama hepsi çizikten veya böyle ufak tefek şeylerdendi.Kazası yoktu.Bu aracımı satarken hiç zorluk çekmedim.Alıcılara istediğiniz yere götürerek kontrol yaptırmalarını ısrarla söyledim.Arabadan anlayan biri arabanın orjinalliğini gösteren puntolara ve boyanın sadece dıştan olduğuna baktı.Piyasaya görede iyi bir fiyata 4-5 günde poloyu satmıştım.
Benim için kaza olmadıktan sonra boyanın hiç önemi yok.Neden olduğunu açıkça göstersin yeter. 2.eldede galerici mantığı ile aracın ederinden ne koparsak kar mantığı ile davranmalarına da müsamaha göstermem.

Serviste satılan orjinal rütuş boyasından almıştım.Evde duruyor.Sabah rütuş yapacağım.Asıl kafama takılan göçük.Göçük resimlerde tam belli olmuyor.Hoşuma gitmezse auto kinge gitmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2012, 21:59:01 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Boyanın  2. eldeki konumunun ülkemizdeki  ilginç durumuna katılıyorum.Çekindiğim tek noktada bu zaten.Ama orjinallik diye vuruk kırık gezmeyi sevmem.Daha önceki aracım polo idi.İnanın tavan hariç hemen hemen her parçasında boya vardı.Ama hepsi çizikten veya böyle ufak tefek şeylerdendi.Kazası yoktu.Bu aracımı satarken hiç zorluk çekmedim.Alıcılara istediğiniz yere götürerek kontrol yaptırmalarını ısrarla söyledim.Arabadan anlayan biri arabanın orjinalliğini gösteren puntolara ve boyanın sadece dıştan olduğuna baktı.Piyasaya görede iyi bir fiyata 4-5 günde poloyu satmıştım.
Benim için kaza olmadıktan sonra boyanın hiç önemi yok.Neden olduğunu açıkça göstersin yeter. 2.eldede galerici mantığı ile aracın ederinden ne koparsak kar mantığı ile davranmalarına da müsamaha göstermem.

Serviste satılan orjinal rütuş boyasından almıştım.Evde duruyor.Sabah rütuş yapacağım.Asıl kafama takılan göçük.Hoşuma gitmezse auto kinge gitmeyi düşünüyorum.

maslakta magictouch diye bir yer vardı bu tip göçükleri düzeltebiliyor.

http://www.mtcoto.com/

acaba İzmir de benzer işlemleri yapabilen ustalar var mıdır? düzelttirip rötuş boya yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2012, 21:59:53 »
Bünyamin bey,

2 adet çok küçük göçük görünüyor, silikonlu çekme sistemi ile düzeltilebilir.

Bir üstte Oktay bey çok güzel bir link eklemiş.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2012, 22:03:31 »
Çok geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum.
Bence de kaskoyu bozdurmayın,
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2012, 22:21:51 »
Kaskoyu bozdurmam.Göçük düzeltme konusunu da araştırayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2012, 22:43:18 »
Kaskoyu bozdurmam.Göçük düzeltme konusunu da araştırayım.

Öncelikle geçmiş olsun, dert edecek en ufak bir şey yok. arabaya binen herkesin karşılaştığı benzer sorunlar, hepimizin bir gün başına benzer bir sorun geliyor.
Bu sözleri söylememin sebebi sadece canınızı sıkmamanız için değil, bu dediklerim gerçek sürücüler tarafından bilindiği için arabanızı satarken de herhangi bir değer kaybı ya da sorun olarak dönmeyecek anlamında. Gerçek bir sürücüye bu arabayı seneler  sonra bu resimlerle satmak istediğinizde hiç sorun çıkmayacaktır.
sonuç: kaskonuzun hasarsızlık indirimini bozdurmayın, autoking'te güzelce yaptırın (kaskonuz karşılıyor olabilir, hasarsızlığınıza zarar gelmeden).
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2012, 23:10:13 »
abi elinde fotoğrafların var. satarken kaputun bu kadar küçük bişeyden boyandığını ya da rütuş yapıldığını gösterirsin olur biter. zaten bunu büyüten adama da ben olsam araba falan satmam :) Nazar diyelim biz en iyisi. bana kalırsa boyanmalı. Cana gelmesin..
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2012, 08:52:25 »
Bünyamın bey öncelikle geçmiş olsun, arkadaşların da dediği gibi bu tür ufak şeyler her zaman herkesin başına gelebilir. Önemli olan can sağlığı bu sonuçta arabadır , yapılır gider bir şey olmaz. Ben sizin yerinizde olsan bunun için kaputu boyatmazdım, Oktay'ın dediği gibi boyasız göçük tamiri yapan yerler var, onlara bir bakın olmadı güzelce bir rötüş yaptırın. Her gördüğüm de beni rahatsız eder, canım sıkılır diyorsanız, boyattırın gitsin. Bunu da 2. elde dert eden adama da satmazsınız olur biter.  Tekrar geçmiş olsun.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 31, 2012, 13:18:23 »
Bünyamin hocam öncelikle geçmiş olsun.. Allah beterinden saklasın.. Auto King de profesyonelce yapıyorlar boyasız göçük düzeltme işini. bi uğrayın derim.. zaten elinizde resimler var, kaza ya da hasardan kaynaklı olmadığını ispatlayabilirsiniz ikinci el olarak satacağınız zaman arabanızı.. bence bu şekilde binmeyin arabanıza.. hem zamanla nem ve ıslaklık ile az da olsa oksitlenme yapma ihitimali var kaportadaki o kısmın, daha da genişleyebilir boyanın altından farkında bile olmazsınız.. artık siz nasıl düşünürsünüz bilemem.. benimkisi sadece size tavsiye.. kazasız belasız hayırlı günler..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2012, 13:26:28 »
resmını cekın boyatın çok gözünüze batıyorsa. birde yukarıda link verilen yer gerçekten çok iyi iş yapıyorlar oraylada görüşebilirsiniz...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2012, 14:39:57 »
İlginize teşekkür ederim.
4 tane minik göçüğün düzeltilmesi, kaput boyanmadan sadece yaralı yerin çeşitli tekniklerle büyük oranda giderilmesine 450 TL fiyat verdiler.Fazla geldi.
Bugün arabayı auto king'e bıraktım.Kasko hasarsızlığı etkilenmeden mini hasardan iki hakkım kullanılacak.Üzerine 120 TL vereceğim.Kaput boyanacak.En makul ve mantıklı yol bu geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 31, 2012, 16:44:23 »
İlginize teşekkür ederim.
4 tane minik göçüğün düzeltilmesi, kaput boyanmadan sadece yaralı yerin çeşitli tekniklerle büyük oranda giderilmesine 450 TL fiyat verdiler.Fazla geldi.
Bugün arabayı auto king'e bıraktım.Kasko hasarsızlığı etkilenmeden mini hasardan iki hakkım kullanılacak.Üzerine 120 TL vereceğim.Kaput boyanacak.En makul ve mantıklı yol bu geldi.

tekrar geçmiş olsun, bence de en makul ve mantıklı hareket tarzını seçmişsiniz.
kazasız belasız.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2012, 20:53:23 »
 Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bence, en düzgün çözümü deneyin. Gözünpze hangisi güzel gelecekse onu yaptırın. Tabi önce fotoğrafını çekip saklayın.