Gönderen Konu: Motor ve lastık ses yalıtımı  (Okunma sayısı 19401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Motor ve lastık ses yalıtımı
« : Ocak 30, 2012, 20:27:10 »
Merhaba arkadaşlar. Yarın boş bigünüm var ve böyle zamanlarda bunu değerlendirmenin en iyi yolu arabamla uğrasmak. Yarın aracıma motordan gelen sesi kesmek için yalıtım yapmayı düşünüyorum. Ayrıca ıslak ve hafif çamurlu zaminlerde tekerin çamurlugun ıcıne atan kucuk taslar ve su seslerinden rahatsız olmaya basladım orlarada yalıtım yapmayı dusunuyorum. Daha önce böyle bi çalısma yapan arkadaslar varsa yada fikirleri olanlar varsa düşüncelerini paylasırsa bana ve benım gıbı dusunenlere cok fazla yardımcı olucanı dusunuyorum  :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Toyota Club Türkiye

Motor ve lastık ses yalıtımı
« : Ocak 30, 2012, 20:27:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor ve lastık ses yalıtımı
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2012, 20:41:46 »
Lastik sesi ve özellikle savrulan taş seslerini kesebilecek pratik ama etkili bir yöntem önereceğim,

Aracınızın altını güzelce yıkatın ve iyice kurumasını bekleyin, işin en zor tarafı budur,

Sonra, tekerleklerinizi çıkarttırın ve davlumbazlarınızı söktürmeden alttan sadece çamurluk içlerini kalın bir katman şeklinde kaplattırın.

Kaplama malzemesi olarak, izolasyon malzemesi olan bir çeşit zift püskürtülerek uygulanmakta.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2012, 20:46:40 »
Lastik sesi ve özellikle savrulan taş seslerini kesebilecek pratik ama etkili bir yöntem önereceğim,

Aracınızın altını güzelce yıkatın ve iyice kurumasını bekleyin, işin en zor tarafı budur,

Sonra, tekerleklerinizi çıkarttırın ve davlumbazlarınızı söktürmeden alttan sadece çamurluk içlerini kalın bir katman şeklinde kaplattırın.

Kaplama malzemesi olarak, izolasyon malzemesi olan bir çeşit zift püskürtülerek uygulanmakta.
Abi Ben bu uygulamayı kendim yapamazmıyım peki. Davlumbazları cıkartmadan Dişi parlak izocam a benzıyen bi yalıtım kecesı alsam(Yarın malzeme satan yerden uygun malzemeyı alırım tarifini tam yapamadım) Ve davlumbazı kaplasam kucuk civatalarla monta etsem nasıl olur. Motor kaputununda altındaki odacıklara keceleri yapıstırsam, Ön camın altındaki motorun oldugu yerede kece koysam motor sesini azaltırmı acaba.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2012, 21:00:37 »
Sinan bey,

Öncelikle sizin bu tip malzemelerle böyle bir şey yapmanız pek sağlıklı olmaz,
Yapışma uygulanan cisimlerin zamanla ayrılma riski büyüktür,
Davlumbaz içine herhangi bir kaplama yapmayınız zira su tahliye delikleri tıkanabileceğinden aracınızın içine su girmeye başlayacaktır,
Motor bölümüne geçmenize bence gerek yoktur ve iyi bir sonuçta alabileceğinizi düşünmüyorum, zaten bu araçların motorları sessizdir ve o bölgede çalışmalar yapmak pek sağlıklı değildir,
Önceden dediğim gibi sanayinizde zift tarzı bir kaplama yaptırmanız en uygun olanı olacaktır ve pahalı olacağınıda zannetmem, kendi kaportacınızdan maliyet konusunda fikir alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2012, 23:13:13 »
Vazgeçtim yalıtım ısınden ozaman :) Ama benım motorum yüksek devırlerde cok seslı 5 binden sonra motoru sag koltukdaymıs gıbı hıssedıyorum :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2012, 23:23:27 »
Herzaman 5.000 d/d çeviriyorsanız yakında motor bölümünde de göremeyebilirsiniz,

Motorunuzun ürettiği max. tork devri 4800'dür,

Yani, 850d/d ile 4800d/d aralığında kullanmanız sizin için hem ekonomik hemde performanslı olacaktır, bunun üzeri çevirmeniz gereksiz yakıt tüketimine sebep olduğundan tavsiye edilmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2012, 00:39:39 »
Herzaman 5.000 d/d çeviriyorsanız yakında motor bölümünde de göremeyebilirsiniz,

Yani, 850d/d ile 4800d/d aralığında kullanmanız sizin için hem ekonomik hemde performanslı olacaktır, bunun üzeri çevirmeniz gereksiz yakıt tüketimine sebep olduğundan tavsiye edilmez.

Japon arabasını bu yüzden tercih ettim abi motorunda bi sıkıntı olmaz redline ile :) Bızım arkadasda 97 Gli var 200bın km de belki 2.bin defa redlineyi gördü arac turp gibi . :) Ayrıca yüksek devirde daha iyi hızlanıyo :) tabi her direksiyona oturusumda sürekli 5000dd üstü kullanmıyorum düz yolu bulursam hakkını verıyorum :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2012, 02:19:41 »
4A-FE verileri

Engine displacement: 1.6 L (1587 cc)
Layout: DOHC Inline-4 (Straight-4)
Valves: 16, 4 for each cylinder
Power: 113 hp (84 kW) @ 5800 rpm
(Europe/Japan spec: 115 PS (85 kW; 113 hp) @ 6000 rpm)
Torque: 101 lb·ft (137 N·m) @ 4800 rpm
Redline: 6300 rpm

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_A_engine

Maksimum güç 5800 rpm'de elde edilebiliyor  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2012, 02:01:27 »
Çamurluk içlerini tereson denen malzeme ile kaplayabilirsin. Tekin abinin bahsettiği malzeme bu. Dediği gibi güzelce temizleyip kuruduktan sonra bununla kaplayabilirsin. Ama rulman, disk, hortumlar vs gibi yerleri kapatman gerekli. Yoksa yarardan çok zarar yaparsın.Biraz zahmetli bir iş.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2012, 19:24:08 »
sinan kardeşim ,neden motor sesini kesmek istiyorsun.bence motor sesini duymak gerekır herhangi bir ses değişikliği sizi uyarır. ayrıca allta gelen taş sesleride bir uyarıcıdır. altan gelen çarpma seslerini duyduğumuzda hemen yavaşlama ihtiyacı duyarız aracımıza zarar vermesin diye.bence çok aşırı ses gelmiyorsa gereksiz diye düşünüyorum .ayrıca toyotaların motor sesi rahatsız edici gelmiyor bana.ama genede karar sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2012, 03:12:31 »
sinan kardeşim ,neden motor sesini kesmek istiyorsun.bence motor sesini duymak gerekır herhangi bir ses değişikliği sizi uyarır. ayrıca allta gelen taş sesleride bir uyarıcıdır. altan gelen çarpma seslerini duyduğumuzda hemen yavaşlama ihtiyacı duyarız aracımıza zarar vermesin diye.bence çok aşırı ses gelmiyorsa gereksiz diye düşünüyorum .ayrıca toyotaların motor sesi rahatsız edici gelmiyor bana.ama genede karar sizin.
Abi ses camurluklardan gelıyor ınce sus yada kucuk kum seslerı aynı clıoda gelen ses bu bide çamurluk sacı ınce oldugu ıcın tıpırtı sesı rahatsız edıcı . Profemı tam anlatamadım ama havalar bıraz ısınsın kafamdakını gerceklestırdıgımde taktır alıcamı dusunuyorum baska bı araca yapılırken gormustum cunku sesı  %25 oranında kesıyormus :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2012, 04:59:20 »
Abi Ben bu uygulamayı kendim yapamazmıyım peki.

Yapabilirsin
asagida link verdigim spray yada benzerlerini kullanabilirsin

yabanci toyota forumlarinda okumustum benim aracimin da altinda undercoating denilen yalitim yok
ihtiyac duymadigim icin yaptirmadim ama
okudugum kadariyla
undercoating spreyi bulabilirsen 7-8 can(teneke) alirsan yeterli olacaktir diyorlar
nasil uygulayacagini spray in web sitesinden yada kullanma kulavuzundan ogrenebilirsin
ama zannnetmiyorumki 7-8 can in toplam maliyeti
disarda yaptirmandan cok farkli olsun

http://www.amazon.com/3M-Automotive-MMM8881-Undercoating-Oz/dp/B0002NUO5Q/ref=pd_cp_e_0
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2012, 05:02:00 »
malzeme olarak da sunun gbı bısı :

http://img193.imageshack.us/img193/5545/img1210hh.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/9585/img1237d.jpg

ilahi azrail sen adami oldurursun  :D :D :D
bunu arabanin tavanina koy bence
ustune de kremit dosedinmi ne yagmur ne firtina  :lol: :lol: :lol:

saka bir yana bu tip malzeme ile yalitim konusu biraz tehlikeli gibi gorunuyor
bence spray en mantiklisi
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2012, 19:57:05 »
Bilgilerin ıcın tesekkurler abı bu yalıtım olayını yaza ertelemeye karar verdım ıyıce bı arastırma yapmam lazım kıme soyleseme farklı seyler soyluyolar. Zaten havalarda cok soguk ugrasılcak gibi degıl :D
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 verso elegant
  • Araç: Verso
« Yanıtla #15 : Şubat 20, 2012, 11:40:53 »
bence ziebart ses yalıtım sistemini dene çünkü zift ve diğer melzemeler yanıcıdır fakat ziebarttaki malzeme kauçuk esaslı yanmaz bir malzemedir aracın altı ve davlumbazlara uygulanır sesi %50 oranda keser fakat motor sesini kesemezsin oraya uygulayacağın malzeme yüsek ısıdan etkilenir heleki 5000 devirde kullanırsan daha tehlikeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2012, 01:37:49 »
bence ziebart ses yalıtım sistemini dene çünkü zift ve diğer melzemeler yanıcıdır fakat ziebarttaki malzeme kauçuk esaslı yanmaz bir malzemedir aracın altı ve davlumbazlara uygulanır sesi %50 oranda keser fakat motor sesini kesemezsin oraya uygulayacağın malzeme yüsek ısıdan etkilenir heleki 5000 devirde kullanırsan daha tehlikeli

Motor sesini Cogu arabada orjınalınde bulunan kaput altı kecesı gbi bı malzemeden kullanıp kesıp kesıp kaputun altına yapıstırırsam sesin min %10 azalıcanı dusunuyorum
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2012, 09:35:29 »

Tekin abi forumun bilgisayarı gibisin valla:) Emeğine sağlık
Honda Jazz / 2012