Gönderen Konu: lastik tamiri  (Okunma sayısı 1784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
lastik tamiri
« : Ocak 30, 2012, 12:27:50 »
arkadaşlar sağ arka lastiğe önceki gece 2 cm boyunda vida saplanmış sabah arabaya binecekken gördüm lastik az miktarda inmişti hemen lastikçiye gittim vidayı çekip çıkarttı vidayı söktüğü yerin içine macun gibi bişey soktu dışarda kalan fazlalığınıda kesti aldı oradaki açıklığı kapattı bu işlem ne kadar güvenilir ?? bana bir sorun yaşamazsın dedi ama tecrübeli arkadaşlara sormak istedim teşekkürler aslında vidanın nasıl girdiğinide anlamadım çünkü lastiğin nerdeyse yanak kısmından girmiş yani tekerlek döndükçe vida ezilmiyodu !!!
toyoooo toyota :)

Toyota Club Türkiye

lastik tamiri
« : Ocak 30, 2012, 12:27:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik tamiri
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2012, 12:41:33 »
Erman bey,

Lastiklerin, vida ve çivileri çok büyük ustalıkla kendilerine saplayabilmeleri gibi üstün becerileri var, malesef.

Uygulanan fitil, deliği tıkamada başarılı olsada bir zaman sonra çıkma riski olmasına rağmen, tamir fitili çıkmış lastik te yoktur,

Lastik patlamalarında en güvenli yol, söküp içerden sıcak yama yapılmasıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2012, 16:33:52 »
3 yıl boyunca yamalı lastik kullandım, bir sıkıntı doğuracağını sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2012, 18:33:08 »
Son zamanlarda anlattığınız tarz patlak lastikleri pek çok tamirci anlattığınız şekilde tamir ediyorlar.
Bu sebeple bagajda ben her zaman "lastik tamir spreyi" bulunduruyorum.

ayrıca lastik tamir spreyinin çok daha profesyonel ve patlamayı engelleyen bir uygulamada var.
ilginizi çekeceğini düşündüğüm uygulama:
Amerikan Firmasının (Ultraseal) ürettiği "Lastik Zırhı" ürünü.
1969 yılından beri süregelen Laboratuar ( AR-GE) çalışmaları ile teknololojik ve kimyasal gelişmeleri yakinen takip eden Ultraseal firması, kendi buluşu olan ve -40 ile +150 derece arasında başarı ile görev yapan özel " THİXOGEL "formülünü geliştirmiştir.

Ultraseal " Lastik Zırhı "  38 yıldan beri, Amerikan Silahlı kuvvetlerinin Dünya üzerindeki tüm birimleri başta olmak üzere, Amerikan Posta idaresi, Emniyet kuvvetleri, diğer Resmi kurumlar ile özel sektöre ait inşaat ve ağır nakliyat ( TIR ) filosu olan şirketlerin bilumum araç lastiklerinde başarı ile kullanılmaktadır.

" Ultraseal Lastik Zırhı ", 1993 yılında, Amerikan Federal devletinin bu konumla ilgili kriterlerinden başarı ile geçip onay almış ve " Amerikan Milli Stok " numarasını elde etmiştir.
konu ile ilgili videolar:
lastik patlamalrına karşı çok etkili bir yöntem videolarda ateşli silahlara karşı nasıl bir koruma sağladığı da gösterilmektedir.
Türkiye distribütörü Saytek
http://www.ultraseal.com.tr/m/menu/50/videolar.html
yurt dışında uygulama videoları
Ultraseal tyre life extender and tyre sealer - no more punctures
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL