0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor yağ kapağından üflüyorsa yağ çubuğundan da üfler zira ikiside aynı mekandır, üflemiyorsa ya hava girişi kapalı demektir yada motor çalışmıyor demektir.
Eksozdan cıkan sıyah duman kötü yakıttan dedı. Biz zaten benzini Po dan alıyoruz ve önceki sahibide Po dan aldıgını soyledi. Ayrıca üflemeyi motor yag kapagından yapmıyor, yağ cubugundan üflüyor..
Aracım Lpg li ,benzinim biter bitmez enjötör temizleyici kullanıcam tavsiyeiz için tesekkür ederim
Benzininizi bitirmenize gerek yok, enjektör temizleyiciyi deponuza bocalayın üstünü tamamlayın.
sizinle ilgisi yok yukarda bişeyler yazdımda tekinbey her yazdığımı bi şekilde karşılıkla sonuçlandırdı bende dedimki benim eşeğim kancık olsun
corolla dizel alırken özellikle yaptıım bir denemeydi 121.000km de corollanın yağ çubuğu zippo çakmağı söndürüyordu ve mavimsi duman atıyordu hava üflemesi gözlede görülebiliyordu.fakat bu aracın yetkili servis bakımı yoktu faturası yoktu hiç sservise girmemişti ama aynı km de servis bakımlı bi corolla aynı şekilde üflemedi hava bile gelmedi ...
Alparslan bey,Öncelikle sizin eşeğinizde iyi olsun herkesin eşeğide, Yalnız, Sinan beyin son açıklamasında da gördüğünüz gibi, egzosttan siyah duman atması kesmiş, ben bunu tahmin ettiğimden hemen klasik enjektör temizleyici önerip yakıtla ve yakıtın geçtiği yollarla ilgili temizliği yaptırmak istedim.Diğer taraftan 0.km bir motor bile yağ kapağından hava üfler, üflemesi gerekir. Yağ kapağı deliğide yağ çubuğu deliğide aynı mekana çıkar. Sizin verdiğiniz örnekte; eski aracı kontrol ettiğinizde belki motoru soğuktu ve yüksek devirde çalışıyordu o nedenle daha fazla üflemiş olabilir.Zira öncedende dediğim gibi, motor bitmesi genelde sekmanların aşınıp fazla miktarda yağ eksiltmesiyle, dolayısiyle kompresyonda ve çekişte düşüş, fazla yakıt yakması, ilk çalıştırmalarda geç alma, egzostta aşırı kurumlanma gibi durumlarla kendini belli eder. Elbette yağ kapağından daha fazla üfleyecektir ama bunu biz duyu organlarımızla, normalden ne kadar fazla üflediğini anlayamayız.Şüphelendiğimiz bir motor varsa, en güzeli kompresyon testi uygulamaktır. Sevgilerle..