Gönderen Konu: şanzıman ve firen hidr. değişmesi gerekiyor bilgilerinize ihtiyacım var.teşekkür  (Okunma sayısı 1397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Selamlar 2005 toyota corolla manul vites yani e12 diye tabir edilen motor.Aracımın tüm bakımları 80 bin hariç serviste yapılmış.ama 80 bin bakımında şanzıman yağı ve fren hidroliği değişmesi gerekiyormuş değişmemiş. Aracım şuan 90 binde ve bulunduğum yörede servis yok ustama hangi şanzıman yağı ve fren hidroliğini alıp gideyim.marka ve numaraları ile birlikte miktarlarını da yazarsanız memnun olurum..Herkese iyi forumlar teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Zor bi soru mu sorduk arkadaşlar alt tarafı şanzıman yağının marka numarası ve firen hidroliğinin marka ve dot u

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Selamlar 2005 toyota corolla manul vites yani e12 diye tabir edilen motor.Aracımın tüm bakımları 80 bin hariç serviste yapılmış.ama 80 bin bakımında şanzıman yağı ve fren hidroliği değişmesi gerekiyormuş değişmemiş. Aracım şuan 90 binde ve bulunduğum yörede servis yok ustama hangi şanzıman yağı ve fren hidroliğini alıp gideyim.marka ve numaraları ile birlikte miktarlarını da yazarsanız memnun olurum..Herkese iyi forumlar teşekkürler

2004 corolla verso 1.6 için  şanzıman yağı 2 lt ve 75w90  toplam 47.86 tl olarak belirlemiş faturadan yazdım belki bilgi verir.marka yoktu
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
evet galiba 75w90 ama hangi marka olabilir.ayrıca firen hidroliğini nasıl satın alacağız dot değerinden bahsediliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Zor bi soru mu sorduk arkadaşlar alt tarafı şanzıman yağının marka numarası ve firen hidroliğinin marka ve dot u
Cevap yazmayınca sinirlerine hakim olamıyorsun.Alt tarafı şanzıman yagının ve fren hidroliğini numarasını dotunu falan  sormuşuz diyorsun..Bukadar dotuna motuna kadar biliyon niye cevap bekliyon.
Bu kadar acelen var akşam bu saatlerde, herhalde ustan gece dükkanı kapatmayıp seni bekliyor..
Bu motor uzay teknolojisi kullanmıyor.2002 den bu yana corollada avensiste versoda kullanılan bir motor..Diğer bir hususta gittiğin usta bu motora ne şanzıman yagı ve fren hidroliği koyacağını bilmiyorsa zaten hiç gitme..
Kimse burda senin yazdıklarına anında cevap yazmak gibi bir mecburiyeti yok bunuda öğren..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Yanlış bir şey yazdıysam özür dilerim Tuncay bey .Ama bugün aracı satın aldığım kişi ile konuşurken söyledi şanzıman yağını  hiç değiştirmediğini firen yağını da 80 binde değiştirmediğini söyledi  şok oldum biraz panik yaptım belki haklısınız.ilk arabam olduğu için de alırken tecrübeli değildim yani detaylı araştırmamıştım.Buralarda serviste yok her ustaya da güvenilmiyor internetten biraz araştırdım kafam karıştı ondan dolayı Böyle yazdım kusura bakmayın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Yasin bey,

Bin bilsende bir bilene sor diye bir atasözü var,
Sonuçta burası bir paylaşım sitesi insanların birbiri arasında bilgi alışverişi yapması veya soru sorması çok normal.
Atilla Özdemir abinin tecrübelerine dayanarak şanzıman yağı Castrol tam sentetik 75w90 olacak ve hidrolik ise Bp, P.ofisi dot 4 olabilir.
Litreleri hakkında bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yazacaktır.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Kullanıcı el kitabına bakmayı hiç denediniz mi? :)
Orada yazıyor. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Sağolun Adnan bey.
 Kullanıcı el kitabı yok ama internetten araştırıyorum bulabilirsem indireceğim.