Gönderen Konu: Bir ses var yardımcı olun  (Okunma sayısı 2373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Bir ses var yardımcı olun
« : Mayıs 28, 2008, 21:45:08 »
Merhaba arkadaşlar benim çözemediğim bir sorunum var sizlerden yardım isteyeceğim.

Arkadaşlar özellikle kışın soğukta akşamları aracımın motorundan 2 demir birbirine değer gibi bir şırlılılıılı diye ses geliyordu. Gittim motorcuya gösterdim birkaç yere sordum gösterdiğim motorcu hiç bişey yok dedi sorduğum yerler ise subab ayarı yapılmalı dedi.(sonradan öğrendimki bizim araçlarda hidrolik subab varmış ayar gerektirmiyormuş) uğraşırken kurcalarken bigün boş biyerde gece aracımda rezistans teyp kalorifer ve farlar açıktı sonra aracıma binmek için kapıyı açtım bi baktım o ses alçalıp yükseliyo şırılılı şırılılı anladım ki ses alternatörden geliyor çünkü kapıyı açınca benim aracın 4lülleri yanıyor ve yanıp söndükçe bu ses alçalıp yükseliyordu. Nette biraz araştırdım ve 1 yerde tesadüfen alternatör bilyası yağsız ise bu sesi yapar gibi bi yazı okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum tabii birde sizlere sormak istedim alternatörün hangi parçası bu sesi yapar. yağlanmalı mı içinden parça değişimi mi yapılmalı?Yapılırsa ne kadar tutar? Bu şekilde binmemin bi sakıncası varmıdır? Bu arada akü şarjını ölçtürdüm hiçbir sarj sıkıntısı yok hatta aracımda ses sistemi var. Yüksek devirlerde bu ses çıkmıyor ama özellikle 1000-2000 devirleri arası çıkıyor..bazende kesiliyor o ses..şimdi yine çıktı sizlere sorayım dedim. bazı arkadaşlar rulmandan olabilir dedi mantıklı geldi ama bilemiyorum işte.. Şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Bir ses var yardımcı olun
« : Mayıs 28, 2008, 21:45:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir ses var yardımcı olun
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2008, 21:54:28 »
Bahsettiğiniz ses büyük bir ihtimalle rulmandan geliyor.Bir sorum olacak  araç relentide çalışıyor iken o sesi duyuyor olduğunuzda dreksiyonu tam sağ veya tam sola getirdiğiniz de ses te  de değişme oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2008, 21:56:55 »
evet hocam rolantide de geliyor..direksiyon işini denemedim ama dediğim gibi aracım otomatik ve kalkışlarda özellikle park ederken yani 1000-2000 devirler arası o sesi gelyor. dirkesiyona dikkat etmedim ama 4lüler yanıp sönerken yada farları sisleri açtığımda artıyor ses
rulman değişmesi zahmetli bir iş mi acaba birde fiyatı konusunda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevirim.teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2008, 21:37:05 »
Sesin rulman dan geldiği  doğrudur ama direk olarak alternatörün rulmanından geldiğinin söylenmesi yanlış olur .Çünki aracın motorunu çalıştırdığınızda alternatör ile beraber aynı hareket kasnağına bağlı su devirdaim pompası hidrolik direksiyon pompası gergi bilyası mevcuttur.
Gelelim sesin değişmesine farları açınca veya 4lüleri açınca sesin değişme nedeni akünüzün zayıf olup yükün alternatöre binmesi ve alternatör ile beraber aynı kayıştan dönen yukarıda bahsettiğim pompalarada yük değişmesi olacağı için farları veya 4 lü leri açınca sesin değişme nedenei olabilir. Bende de 96 GLİ var aracı ilk çalıştırdığımda bende de civvv  ses vardı hidrolik direksiyon pompasının rulmanını değiştirmiştik.
 Umarım anlatabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 SSS 70
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2008, 23:52:23 »
bende de teyp ı actıgım zaman gelıyo cıvv sesı arac calısır durumdayken ama hafıfı gaz verdıgım zamn nasıl gaz verıyorsam o sekılde cıv sesı cıkıyo
95 corolla xei 1.6 16v

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2008, 01:15:37 »
bende de teyp ı actıgım zaman gelıyo cıvv sesı arac calısır durumdayken ama hafıfı gaz verdıgım zamn nasıl gaz verıyorsam o sekılde cıv sesı cıkıyo

araçta ses sistemi var galiba evet bende de işte öyle eletrik çeken bişey açtığımda o ses artıyo sisler far teyp vs. pazar günü göstereceğim bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2008, 17:40:30 »
selam , Sanayide bir ustadan kulağına hortum dayayıp seslerin nereden geldiğini öyle bulmaya çalıştığını görmüştüm ve işe yarıyor gerçekten. Sizde belki deneyebilirsiniz basit bir hortumla. Sorunsuz sürüşler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2008, 21:17:14 »
saolun hocam sorun çözüldü rulmandanmış  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2008, 22:27:01 »
Merhaba arkadaşlar benim çözemediğim bir sorunum var sizlerden yardım isteyeceğim.

Arkadaşlar özellikle kışın soğukta akşamları aracımın motorundan 2 demir birbirine değer gibi bir şırlılılıılı diye ses geliyordu. Gittim motorcuya gösterdim birkaç yere sordum gösterdiğim motorcu hiç bişey yok dedi sorduğum yerler ise subab ayarı yapılmalı dedi.(sonradan öğrendimki bizim araçlarda hidrolik subab varmış ayar gerektirmiyormuş) uğraşırken kurcalarken bigün boş biyerde gece aracımda rezistans teyp kalorifer ve farlar açıktı sonra aracıma binmek için kapıyı açtım bi baktım o ses alçalıp yükseliyo şırılılı şırılılı anladım ki ses alternatörden geliyor çünkü kapıyı açınca benim aracın 4lülleri yanıyor ve yanıp söndükçe bu ses alçalıp yükseliyordu. Nette biraz araştırdım ve 1 yerde tesadüfen alternatör bilyası yağsız ise bu sesi yapar gibi bi yazı okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum tabii birde sizlere sormak istedim alternatörün hangi parçası bu sesi yapar. yağlanmalı mı içinden parça değişimi mi yapılmalı?Yapılırsa ne kadar tutar? Bu şekilde binmemin bi sakıncası varmıdır? Bu arada akü şarjını ölçtürdüm hiçbir sarj sıkıntısı yok hatta aracımda ses sistemi var. Yüksek devirlerde bu ses çıkmıyor ama özellikle 1000-2000 devirleri arası çıkıyor..bazende kesiliyor o ses..şimdi yine çıktı sizlere sorayım dedim. bazı arkadaşlar rulmandan olabilir dedi mantıklı geldi ama bilemiyorum işte.. Şimdiden teşekkürler..

Arabanin modelini bilmiyorum ama eger kayisli ise bunun gevsek olmasindan dolayi ses geliyor olabilir. Alternatorun kayisi, klimanin kayisi gibi...eger arabanda bu kayislar/belt varsa kontrol et eskiyip eskimedigini, gevsek olup olmadigini.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 07, 2008, 22:28:25 »
Arabanin modelini bilmiyorum ama eger kayisli ise bunun gevsek olmasindan dolayi ses geliyor olabilir. Alternatorun kayisi, klimanin kayisi gibi...eger arabanda bu kayislar/belt varsa kontrol et eskiyip eskimedigini, gevsek olup olmadigini.
Sorunun cozulmus bile. Son mesaji gormemistim.
Fe... :-)