Gönderen Konu: Dizel Corolla sahiplerine kısa soru. (motor titreşimi hakkında)  (Okunma sayısı 8548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Fakat enjektör temizliğide çok önemli bir konudur, düzenli enjektör temizleyici kullanılması gerekir, bununda faydasını görürsünüz.
Tavsiye edeceğiniz dizel yakıt katkısı var mı? Marka vs..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Corolla sahiplerine kısa soru.
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2012, 00:11:30 »
tekin bey enjektör temizleyicilerinin içinde ben ce solvent var gibi geliyo shell gtl mi koysak arada bir?

İçinde solvent varmı yok mu bilmiyorum, varsada gerektiği oranda koymuşlardır, sonuçta ROM gibi kaliteli markaların ürünlerinin faydaları var.

Bu arada solvent denen madde tek başına orantısız kullanılırsa elbette motora zarar verir. Yalnız enjektör temizleyicileri solventtir demek çok yanlış olur. Benzin yada dizel bile tek başına yakıt değillerdir. Bunlar orantılı karışım ürünlerdir.

Kaldı ki, Toyota yetkili servisleri bile ROM enjektör temizleyici ürünlerini üzerinde Toyota amblemiyle orjinal destek ürün olarak satıyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Toyota yetkili servislerinde satılmaya başlanan ROM ürünü enjektör temizleyiciler aynı plastik kapla, Injector Cleaner ismiyle PO ve Opet istasyonlarında 7.5TL'den satılmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
tekin bey diyorum sana bak elinde varsa iskontolu alırım:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
-1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
-5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar bugün istanbul dan amasya ya geldim yakıtımı hep shell den aldım çok keyifli seyahat yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ekspres Halý Yýkama Fabrikasý
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Dizel Corolla sahiplerine kısa soru.
« Yanıtla #27 : Ocak 31, 2012, 23:05:00 »
Sonucu paylaşırsanız herkes faydalanmış olur.

Tekin bey depoyu fulledim PO'den 250 Km yol yaptım Aşağı yukarı Shell ile aynı diyebilirim. Titreşim Vs. yapma etkisi hiç yok.

Menzil olayında ve yol bilgisayarının verdiği menzili tutturmada size katılıyorum gercekten. Fullediğimde 8.2/100 Km yakıt tüketim ortalamasında 617 Km verdi menzili. Şu anda yol bilgisayarında gördüğüm kalan 390 Km. Uzun yol yaptığımdan olsa gerek aşağı yukarı 30 Km bi tasarruf görüyorum.
Genel anlamda memnun olunabilecek bir yakıt sizin de önerdiğiniz üzere. TEŞEKKÜRLER
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Corolla sahiplerine kısa soru. (motor titreşimi hakkında)
« Yanıtla #29 : Şubat 01, 2012, 09:13:44 »
Rest'tini görüyorum abı -10 :P :D
Hoop Hoop....alacağım şimdi uçak mazotu, hiç titreşim kalmayacak, sizi -20 ile görürüm... :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 01, 2012, 09:22:50 »
2012 dizel corolla  henüz 1500 km de titreşim için 0 diyebilirim ama yakıt konusunda benimde kafamda soru işaretleri var . 3 kez Opetten aldım Önceki aracıma Shell GTL Dizel alıyordum çekişi daha iyi gibiydi ama yaklaşık %5 daha fazla tüketiyordu . Bu aracımda hiç denemedim ama PO konusunu düşünüyorum . Önceki aracıma 1 kez PO dan aldığımda yakıt sensör ikaz şambası yanmıştı sonra sıkıntı çıkarmadı ama istasyonlar arası farklılıklar da etkili galiba . Sağlam ve güvenilir PO neden olmasın
Op.Dr.Kasım KANBERLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Şubat 01, 2012, 11:36:02 »
Yakıt konusunu oldukça araştırmış biri olarak, markaların yakıtlarının özelliklerini tam olarak açıklamadıkları gerçeğide vardır,
Dizel üretimi aşamasındaki en son safha olan filtreleme su ile yapılmaktadır, yakıt içinde ne kadar su varsa o kadar gürültülü çalışır ve buna oranla menzili kısmen az olur.

Yada bazı markalar gibi, katkılarla suyun yakıtla birleşmesi başarılı şekilde birleştirilmesi sağlanmakta ama menzil konusunda bir şey yapılamamakta daha doğrusu onlara para kazandıran asıl bu konuyu düzeltmeye de çalışmamalarıdır.

En az ses çıkarttırma ve en uzun menzili sağlayan PO dizeli, içinde en az su ihtiva eden ve kendilerinin açıklamadığı en fazla setan sayısına sahip olduğunun kanıtı gibi durmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 01, 2012, 11:38:43 »
Full as !!!   Arabam benzinli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 01, 2012, 14:52:47 »
arkadaşlar bugün istanbul dan amasya ya geldim yakıtımı hep shell den aldım çok keyifli seyahat yaptım.

Tekin bey depoyu fulledim PO'den 250 Km yol yaptım Aşağı yukarı Shell ile aynı diyebilirim. Titreşim Vs. yapma etkisi hiç yok.

Menzil olayında ve yol bilgisayarının verdiği menzili tutturmada size katılıyorum gercekten. Fullediğimde 8.2/100 Km yakıt tüketim ortalamasında 617 Km verdi menzili. Şu anda yol bilgisayarında gördüğüm kalan 390 Km. Uzun yol yaptığımdan olsa gerek aşağı yukarı 30 Km bi tasarruf görüyorum.
Genel anlamda memnun olunabilecek bir yakıt sizin de önerdiğiniz üzere. TEŞEKKÜRLER

biraz konu dışı olacak ama bişey sorabilir miyim eğer müsade ederseniz.. Oktay bey ve Ahmet bey yeni uzun yol yapmış birisi olarak sizlerden yakıt tüketim değerlerini de öğrenmek isterim.. mümkünmüdür.. herkese kazasız belasız hayırlı günler :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Şubat 01, 2012, 16:22:57 »
Yakıt konusunu oldukça araştırmış biri olarak, markaların yakıtlarının özelliklerini tam olarak açıklamadıkları gerçeğide vardır,
Dizel üretimi aşamasındaki en son safha olan filtreleme su ile yapılmaktadır, yakıt içinde ne kadar su varsa o kadar gürültülü çalışır ve buna oranla menzili kısmen az olur.

Yada bazı markalar gibi, katkılarla suyun yakıtla birleşmesi başarılı şekilde birleştirilmesi sağlanmakta ama menzil konusunda bir şey yapılamamakta daha doğrusu onlara para kazandıran asıl bu konuyu düzeltmeye de çalışmamalarıdır.

En az ses çıkarttırma ve en uzun menzili sağlayan PO dizeli, içinde en az su ihtiva eden ve kendilerinin açıklamadığı en fazla setan sayısına sahip olduğunun kanıtı gibi durmaktadır.
tekin bey shell v power petrol ofisi w max sizce hangisi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Şubat 01, 2012, 16:45:44 »
Hoop Hoop....alacağım şimdi uçak mazotu, hiç titreşim kalmayacak, sizi -20 ile görürüm... :) :)

valla abi ben alırken komple yalıtım yaptırdım o yüzden benım diyen benzınlıden daha sessiz :)

Full as !!!   Arabam benzinli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Full as olamaz Kare As bende bebemmm hem dizel hemde  yalıtımlı benım rolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 02, 2012, 01:01:06 »
tekin bey shell v power petrol ofisi w max sizce hangisi?

Shell V-power diesel+GTL fiyatı, PO V-max ile aynı olsaydı Shell'i tercih ederdim,

Fakat Shell'e ödeyeceğimiz fark oranında daha fazla menzil elde edemediğimizden avantajlı olmuyor,

Sadece uzun yola çıkarken Shell V power+GTL tercih edilebilir (teknik anlamda).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 02, 2012, 12:25:28 »
Yakıt konusunda uzman değilim ancak bulunduğum şehirde Total istasyonu mazotu 23 kuruş indirimli satıyor. (3.56 TL.) Kesinlikle katkılı mazot almıyorum zira petrol istasyonu olan eniştem kesinlikle en iyisini yapıyorsun diyor. Ayrıca şunu söyleyim, katkılı otogaz satan opet istasyonlarından LPG almayın diyen onlarca oto tamircisi ile tanıştım. Katkılı yakıtın avantaj sağladığını düşünmüyorum.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #38 : Şubat 02, 2012, 15:17:32 »
2008 d-4d 3 veriyorum... Levent abi acaba araç rölanti gazdayken devir normal mi? Yani 900 devir de mi çalışıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Şubat 02, 2012, 17:07:33 »
Shell V-power diesel+GTL fiyatı, PO V-max ile aynı olsaydı Shell'i tercih ederdim,

Fakat Shell'e ödeyeceğimiz fark oranında daha fazla menzil elde edemediğimizden avantajlı olmuyor,

Sadece uzun yola çıkarken Shell V power+GTL tercih edilebilir (teknik anlamda).
tekin bey peki shell v power mı daha çok enjektörde kurum bağlar yoksa w max mi?