Gönderen Konu: Araçlarımızın özelliklerini ne kadarını biliyor ve ne kadarını kullanıyoruz?  (Okunma sayısı 21007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Herkese selam.Arkadaşlar bir çoğumuzda yeni nesil araçlar bulunmakta.Ve bu araçların da türlü türlü özellikleri mevcut.Ülkece okuma tembelliğimiz olduğu için,bundan eminim ki bir çok kullanıcı yeni aldığı aracının kullanıcı el kitabını okumuyor :( Bazen forumda çok basit sorular için,satır satır yazılar yazılıyor.O yazıyı yazıncaya kadar geçen zamanda aracının kitabına bakmış olsa hem sorusuna cevap bulacak hemde okudukça ilgisini çekecek konuları görüp,istemeden de olsa okuyup bilgi sahibi olacak.Bu örneğe ikinci el araç satın alan ve aldığı araçta kullanıcı el kitabı olmayan kişileri dahil etmiyorum.
   Düşündüm de herkes aracı ile ilgili olarak,pek fazla bilinmeyen ama bir o kadar da kolay basit özellikleri,çözümleri burada aracını model ve yaşını belirterek yazarsa kullanma kılavuzu olmayan arkadaşlara bir nevi yardımcı olabiliriz.Öncelikle ben belirteyim ama kaç kişinin işine yarar bilmiyorum :D

2010 Audi A4
- Far Yıkama'nın çalıştırılması:Araç ilk çalıştığında,farlar açık durumdayken,cama su fışkırttığınızda iki saniye ve daha fazla süreli silecek kolunu tutarsanız fark yıkama fıskiyeleri devreye girer.Ya da her 5 defa da bir su fışkırttığınızda yine far yıkama fıskiyeleri devreye giriyor(Corolla'da ne güzel fıskiye düğmesi var.Bas fışkırt :D )

- Yağmur sensörü hassasiyet ayarı:Silecek kolu otomatik konumdayken,silecek fasıla ayarı ile yağmur sensörünün hassasiyeti ayarlanabiliyor.

- Elektronik park freni:Ayak frenlerinin çalışmama,devre dışı kalması durumunda,aracı durdurmak için "Elektronik park fren (el freni)" düğmesine basılırsa,araç devrilmeden durdurulabilir.Bu işlem yapılırken yol zemini göz önünde bulundurulmalı ve ani hareketlerden kaçınılmalı (bu acil kullanma durumu,elektronik park freni bulunan Toyota'larda da aynıdır sanırım)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Kullandığımız araçların özelliklerini ne kadar biliyoruz?
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2012, 14:51:43 »
Versonun yokuş kalkışını bilmiyordum. Öğrendim iyi oldu :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Ynt: Kullandığımız araçların özelliklerini ne kadar biliyoruz?
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2012, 16:18:59 »
Versonun yokuş kalkışını bilmiyordum. Öğrendim iyi oldu :)
   Hillholder'ı mı bilmiyordun? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
vectra c
yağmur sensörü : - - konumuna alıp fasıla ayarını koldan yapabilirsiniz.
far sensörü : far anahtarını a konumuna alıp otomatik olarak yanıp söner. ayrıca yol bilgisayarı ekranınıda auto konumuna alırsanız farlar yanınca gözünüzü almayacak siyah renge dönüyor.
cam indirip kaldırma : kumandadan açma tuşuna uzun süre basarsanız 4 cam iner kapatma tuşuna uzun süre basılı tutarsınız 4 cam kalkar. özellikle yazın uzaktan aracınızın içindeki o sıcak havayı biraz olsun hafifletmeye yarıyor.
çift yönlü dijital klima : sağa sola farklı sıcaklık vermeye yarıyor. özellikle benim için  çok iyi. büyükbabam sıcak sever ama ben o kadar sevmediğim için araç kullanırken sadece sağ tarafın sıcaklığını yüksek tutuyorum... her ne kadar araç ısınsada bana vurmaması iyi...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
   Hillholder'ı mı bilmiyordun? :)
Ya frene tam basınca kitliyor, yaklaşık 5 sn sonra sesli uyarıyla bırakıyor. Bu süre içinde harekete geçilirse, hemen bırakıyor.

Benim hedefimde önceki kasa vardı. Buna çok yabancı başladım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
bu hillholder nasıl çalışır ? açarmısınız. benim eskı kasa avensis de varmı yokmu onu bilmiyorum valla.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Kerem bey,hillholder rampada kalkış yaparken,aracın geri kaçmaları için sürücüye minimum iki saniye kadar fren desteginde bulunur.Otomatik bir sistemdir ve ayrıca bir kontrol düğmesi falan yoktur.
   Rampa yukarı ileri doğru hareket yapacaksanız geriye,geriye doğru hareket yapacaksanız aracın one doğru kaçmasını engeller...
  VW grubu araclarda (Audi,Seat,Skoda,Porsche) hillholder dısında birde yardımcı fren asistan bulunur.Bu bir düğme ile kumanda edilir.Bu düğmeyi aktif hale getirdiğinizde mesela isiklardaki duraklamalarda,sıkışık trafikte ayrıca fren pedalına basmanız gerekmez.Sistem park freni ile sekronize çalışır.Nasıl mı?Diyelim ki bir yerde durdunuz ve araçtan inmeniz gerekecek.Sistem aktif durumdayken,surucu emniyet kemerini çıkardığında bu sistem devre dısı kalır ve hemen park freni devreye girer.Emniyet kemeri takilinca,ilk hareket komutunda (düz viteste debriyajin hareketi ile,otomatik viteste ise D konumuna alıp gaza basmanizla) park freni devre dısı kalır.Yardımcı fren asistanının bulunduğu araclarda hillholder sistemi bulunmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
  Hız Sabitleyici(CC).
İki km/s lik hız arttırma ya da azaltma ile özellikle uzun yolda çok büyük konfor.
 Silecek sensörü de, özellikle uzun yolda, büyük araç sollarken, yağışlı havada önemli bir güvenlik unsuru oluyor. Cama, büyük aracın aniden attığı suyun miktarına göre, silecek çalışma hızı otomatik olarak artıp azalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Hız Sabitleyici(CC).
İki km/s lik hız arttırma ya da azaltma ile özellikle uzun yolda çok büyük konfor.
 Silecek sensörü de, özellikle uzun yolda, büyük araç sollarken, yağışlı havada önemli bir güvenlik unsuru oluyor. Cama, büyük aracın aniden attığı suyun miktarına göre, silecek çalışma hızı otomatik olarak artıp azalıyor.
   Megane'da yağmur sensörünün hassasiyet ayarı var mı abi?Yoksa hassasiyeti otomatik mi çalışıyor?

İsuzu Novo'nun kitapçığında "frenleriniz devre dısı kalırsa eğer,vitesinizi hemen 3'e atarsanız ciddi anlamda bir yavaşlama elde edeceksiniz" diye yazıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Arabayı aldığım zaman ilk yaptığım şey kullanım kılavuzunu okumak. Ben araba kullanmayı biliyorum kılavuzla ne işim var dememek lazım yeni nesi araçlar da çok fazla özellikler var. Kılavuzu okumayınca ampul tipi için bile konu açmak gerekiyor:)

Astra j -Enjoy Plus,

Far sensörü, Auto da bırakıyorum, gündüzleri gündüz farları yanıyor, köprünün altından geçerken bile farlar devreye giriyor ve sonra sönüyor, hava kararınca da farlar devreye giriyor ve gündüz farları kısılıyor.  Çok güzel  farları açıp kapamayı unuttum artık :)

Yağmur Sensörü : Açık konumda bırakıyorum hep, yağmur yağdığında sileceği aç, yağmur hızlandı hızını ayarlar, kapat falan artık uğraşmıyorum.

Yokuş Kalkış desteği, bu harika bir şey, ne kadar dik yokuş olursa olsun 1 cm bile kaymadan gidebiliyorsunuz.

Hız Sabitleyici, Hava alanı yolunda deneme fırsatı buldum, çok rahatmış, düğmeden hız artırılıp azaltılabiliyor da ve frene basınca devre dışı, uzun yolda çok kullanışlı olacağından eminim.

Hız limiti, kendinize göre bir hız limiti ayarlayabiliyorsunuz o hızı aştığınız zaman sesli uyarı veriyor, araçta gürültü ses vs. olmadığı için farkında olmadan yüksek hızlara çıkılabiliyor. Kendiniz kontrol etmeniz için faydalı bir özellik. :)

Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
bu hillholder nasıl çalışır ? açarmısınız. benim eskı kasa avensis de varmı yokmu onu bilmiyorum valla.
Versoda frene sonuna kadar basınca, uyartı sesi ile ekranda esp ışığı sanırım yanıyor ve tekerler kilitleniyor.
Ayağınızı frenden çekene kadar, serbest bırakmak için geri sayım başlamıyor.
Ayağınızı frenden çektikten 2-3 sn. sonra bırakıyor. Buna fırsat vermeden harekete geçtiğinizde, kaymaya fırsat vermeyecek şekilde serbest bırakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Versoda frene sonuna kadar basınca, uyartı sesi ile ekranda esp ışığı sanırım yanıyor ve tekerler kilitleniyor.
Ayağınızı frenden çekene kadar, serbest bırakmak için geri sayım başlamıyor.
Ayağınızı frenden çektikten 2-3 sn. sonra bırakıyor. Buna fırsat vermeden harekete geçtiğinizde, kaymaya fırsat vermeyecek şekilde serbest bırakıyor.
   Uygulanış şekli çok ilginçmiş Vedat :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Evet abi. İsteğe bağlı çalışıyor. Çok basit :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Evet abi. İsteğe bağlı çalışıyor. Çok basit :D
   Çalışma prensibi gerçekten değişikmiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Evet, yağmur sensörü hassasiyet ayarı var Özcan.
Bazen aracı çalıştırıp, ön camı elimdeki suyla yıkayayım dediğimde, sileceği otomatiğe almışsam birden çalışıyor. İnsan bir an afallıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
son aldigim aracimla birlikte ilk defa smart key kullanmaya basladim
gercekten cok kullanisli bundan sonra ki araclarimda da mutlaka bulundurmayi dusundugum gercekten guzel bir donanim
ama
bagaji dugmeyle acip kapama, cok yersiz buldugum bi teknoloji
zaten bi cok aracin remote kontrollerinde bagaj acma dugmesi var

ama bagaji dugmeyle kapatmak!!!!!
bunu yazarken bile yuzum eksiyor ne yani 90 yasindamiyiz cok mu zaman kaybediyoruz, tembelmiyiz ........
paketle geldigi icin almak zorunda kaldim yoksa bunun icin asla para vermezdim
bana gercekten cok cok sacma geliyor, eger faydali oldugunu dusunen varsa lutfen belirtsin...
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
1994 reno fairway
Kontak anahtarını çevirince eğer bu soğuklarda çalışırsa
ileri-geri gidebilme özelliğini biliyor ve kullanıyorummm...
:)
gerçek toyotacı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Arabayı aldığım zaman ilk yaptığım şey kullanım kılavuzunu okumak. Ben araba kullanmayı biliyorum kılavuzla ne işim var dememek lazım yeni nesi araçlar da çok fazla özellikler var. Kılavuzu okumayınca ampul tipi için bile konu açmak gerekiyor:)
Astra j -Enjoy Plus,
Far sensörü, Auto da bırakıyorum, gündüzleri gündüz farları yanıyor, köprünün altından geçerken bile farlar devreye giriyor ve sonra sönüyor, hava kararınca da farlar devreye giriyor ve gündüz farları kısılıyor.  Çok güzel  farları açıp kapamayı unuttum artık :)

Yağmur Sensörü : Açık konumda bırakıyorum hep, yağmur yağdığında sileceği aç, yağmur hızlandı hızını ayarlar, kapat falan artık uğraşmıyorum.

Yokuş Kalkış desteği, bu harika bir şey, ne kadar dik yokuş olursa olsun 1 cm bile kaymadan gidebiliyorsunuz.

Hız Sabitleyici, Hava alanı yolunda deneme fırsatı buldum, çok rahatmış, düğmeden hız artırılıp azaltılabiliyor da ve frene basınca devre dışı, uzun yolda çok kullanışlı olacağından eminim.

Hız limiti, kendinize göre bir hız limiti ayarlayabiliyorsunuz o hızı aştığınız zaman sesli uyarı veriyor, araçta gürültü ses vs. olmadığı için farkında olmadan yüksek hızlara çıkılabiliyor. Kendiniz kontrol etmeniz için faydalı bir özellik. :)
   Arabaya tam olarak alıştınız mı? Hız limiti ayarı Albea'da da vardı.Genelde şehir dışına göreve gittiğimde aktif hale getiriyordum.Yararlı bir özellik...

Evet, yağmur sensörü hassasiyet ayarı var Özcan.
Bazen aracı çalıştırıp, ön camı elimdeki suyla yıkayayım dediğimde, sileceği otomatiğe almışsam birden çalışıyor. İnsan bir an afallıyor. :)
   Ama verdiği o şok var ya? Çok eğlenceli oluyor.Passat varken benim de başıma bir kaç kez gelmişti.Önce korku,sonrasında da korktuğumu,sıçradığımı gören oldu mu diye etrafa bakınmalar :D

son aldigim aracimla birlikte ilk defa smart key kullanmaya basladim
gercekten cok kullanisli bundan sonra ki araclarimda da mutlaka bulundurmayi dusundugum gercekten guzel bir donanim ama bagaji dugmeyle acip kapama, cok yersiz buldugum bi teknoloji
zaten bi cok aracin remote kontrollerinde bagaj acma dugmesi var

ama bagaji dugmeyle kapatmak!!!!!
bunu yazarken bile yuzum eksiyor ne yani 90 yasindamiyiz cok mu zaman kaybediyoruz, tembelmiyiz ........
paketle geldigi icin almak zorunda kaldim yoksa bunun icin asla para vermezdim
bana gercekten cok cok sacma geliyor, eger faydali oldugunu dusunen varsa lutfen belirtsin...
   Ama lüks segment bir çok araba da var bu özellik.Ben ilk defa 1997 yılında 95 model bir 7.40İL model bir BMW'de görmüştüm ve çok şaşırmıştım.Çünkü Mercedes S sınıfında böyle bir özellik yoktu :D

1994 reno fairway  Kontak anahtarını çevirince eğer bu soğuklarda çalışırsa ileri-geri gidebilme özelliğini biliyor ve kullanıyorummm... :)
   Renault'ların bir çalışma durumu var değil mi? Ama sizin aracın özelliği de güzelmiş.Çalışınca gidiyormuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ya frene tam basınca kitliyor, yaklaşık 5 sn sonra sesli uyarıyla bırakıyor. Bu süre içinde harekete geçilirse, hemen bırakıyor.

Benim hedefimde önceki kasa vardı. Buna çok yabancı başladım :D
yazalım özelleiklerini istiyorsan hangisi uzay teknolojisi ile dizayn edilmiş bakalım arkadaş..100 metre kullandın sonra ben çok teknolojik makine  diye sürmedin..Lütfen dikkat edelim biraz...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
yazalım özelleiklerini istiyorsan hangisi uzay teknolojisi ile dizayn edilmiş bakalım arkadaş..100 metre kullandın sonra ben çok teknolojik makine  diye sürmedin..Lütfen dikkat edelim biraz...
   Arkadaşlar birbirinize taş atıp durmayın.Bakın yan tarafta Kaya var.Onu atın :D :D