Gönderen Konu: Kampana-disk dönüşümü  (Okunma sayısı 1756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
Kampana-disk dönüşümü
« : Mayıs 28, 2008, 18:29:41 »
Merhabalar arkadaşlar,arka firenleri kampana olan 2005 1.0 yarisin bu kampanaları diske çevirek mumkünmü?Fren performansı nasıl olur,su anda fren mesafesinden çok memnunum değisim sonrası kötüleşmesinden korkuyorum,Tekderdim Alaşım jant değişimi sonrası daha hoş görüntü...

Toyota Club Türkiye

Kampana-disk dönüşümü
« : Mayıs 28, 2008, 18:29:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Kampana-disk dönüşümü
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2008, 19:49:58 »
  Selam.
 Arka fren sistemini kampanadan diskli siteme çevirebilirsin. Ancak bunun aracının fren mesafesine çok faydası olacağını zannetmiyorum. Arka frenler asıl durdurma işlemini yapmaz. Daha kısa mesafede durmak istiyorsan ön fren sitemini değiştirmen lazım. Küçük bir arka disk frenden ise büyük bir arka tambur daha iyidir. Ancak bu dediklerim önler için geçerli değildir. Çünkü özellikle yüksek hızda ve yük altında frenajda ön fren sistemine çok fazla yük biner ve ısınma miktarı çok olur. Arka frenler ise aracın dengesini sağlamakla görevlidir. Yani fren anında savrulmayı önlemektir asıl amaçları. Görüntü için diyorsan tabikide böyle bir çalışma yapabilirsin ancak o zaman da fren merkezlerin aynı güçte çalışacağından arka frenler daha iyi tutar ve büyük ihtimalle frenajda savrulma yaşarsın.(fren yaparken el frenini de çektiğini düşün) Bu da fren mesafeni kısaltmaz, uzatır. Bu yüzden ön ve arka fren basıncını ayarlayan merkezlerin de gözden geçirilmesi gerekir.
 Eğer fren siteminin bakımları kaliteli parçalarla yapıldıysa ve yinede frenajdan memnun değilsen ilk önce lastiklerini ve amortisörlerini kontrol etmeni öneririm.
 Not: Frenajda iyileştirme istiyorsan bence hafif olan(tablolardan jant ağırlıklarını bulabilirsin)  ama sağlamlıktan ödün vermeyen bir jant seçmelisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2008, 22:46:27 »
Bilgiler için çok teşekkurler Hakan Bey,
Ben simdilik hiç bulaşmayayım o işe ozaman.İyi yapalım güzel yapalım derken güzelim fren mesafesini berbat etmeyelim önce güvenlik.Serviste yaptırmaya kalksam bir ton para isterler...Çok sagolun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2008, 07:49:03 »
  Ben teşekkür ederim.
 Yine araştır tabi ama söylediklerimi de unutma. Dediğim gibi iyi ve kaliteli bir lastik jant kombinasyonu hem aracına daha hoş görüntü veriri, hemde fren mesafene olumlu yönde etki eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2008, 22:02:02 »
bu işlemi yabancı pek çok sitede gördüm hatta (ben corolla için aradığımdan) kitlerini bile satıyolar....yada bazıları eski corolla GTSlerin arka fren takımını söküp takıyo....detaylı bilgi için bi kaç site ismi verebilirim ama reklam sayılır mı bilmem yetkili birine sormak lazım :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2008, 19:02:07 »
söz ettiğiniz siteleri özelden yollarsanız sevinirim...