Gönderen Konu: multimode hakkında...  (Okunma sayısı 1553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür etti
multimode hakkında...
« : Ocak 27, 2012, 20:31:54 »
Arkadaşlar merhaba, multimode corolla için kullanma kılavuzunda şöyle bir ifade var :

kontak anahtarı on-açık konumunda ve araç hızı 9km/s altındayken vites kolu N konumunda ve fren pedalına yaklaşık 2sn. kadar basılmazsa vites kolu kitlenecektir

Burda ne demek istediğini ya da bunun ne amaç ile oldugunu ben anlayamadım. Bilen bir arkadas var ise izah edebilir mi?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

multimode hakkında...
« : Ocak 27, 2012, 20:31:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: multimode hakkında...
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2012, 21:56:48 »
Emre bey,

Yeni otomatik şanzımanlarda çocuk emniyeti için viteste güvenlik kilidi var, örnek; aracı boş viteste çalışır vaziyette bırakıp indiniz, aracınızın içindeki çocuk vites kolunu E yada R konumuna çekemez, bunun olması için önce fren pedalına basmak gerekir.

Bazen ışıklara yanaşırız, duracağımızı zannedip vitesi boşa alırız ama aracımız hala ileri yönde hareket halindedir (9km altı), 2 sn geçer ve yeşil yanar ama biz vites kolunu E'ye çekemeyiz, kitlenmiştir, önce fren pedalına basarak vitese geçirebiliriz.

İşte böyle durumlar için açıklanmış bir uyarıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2012, 12:19:36 »
Emre bey,

Yeni otomatik şanzımanlarda çocuk emniyeti için viteste güvenlik kilidi var, örnek; aracı boş viteste çalışır vaziyette bırakıp indiniz, aracınızın içindeki çocuk vites kolunu E yada R konumuna çekemez, bunun olması için önce fren pedalına basmak gerekir.

Bazen ışıklara yanaşırız, duracağımızı zannedip vitesi boşa alırız ama aracımız hala ileri yönde hareket halindedir (9km altı), 2 sn geçer ve yeşil yanar ama biz vites kolunu E'ye çekemeyiz, kitlenmiştir, önce fren pedalına basarak vitese geçirebiliriz.

sanırım benim aracımda o kilit çalışmıyor. cocuk oynaması için falan bir sorun cıkmaz da, dediğiniz gibi yavaşlama durumunda boşa aldıktan sonra bende vitese geciyor sanırım hiç öyle denemedım ama usta o kilitte bir arıza oldugunu ama pek de bir sorun olmayacagını söyledi.

aracım 2007 corolla 4-4d mmt. zaten alalı bir hafta kadar oldu. aslında mmt kullanımı ile alakalı epey sorum ve ögrenmek istdiğim konu da var forumu inceliyoruum vakit bulabildigim kadar.

bu aracı boşa atabiliyor muyuz? hareket halinde ya da yavaşlarken? evet motor freni kullanmaacısından tavsiye edilmiyor ama öyle yollar oluor ki mesela hafif bir egim ve herhangi bir tehlike yok, bu arata da motor freni ile yavaslayınca bir daha kendi vites kucultuyor sonra gene bira daha yavaslıor ve sonra bir daha kucultuyor tabi bunu istemıyorum mesela, mevcut hızı ile serbest yavaslamasını ya da o hızda gitmesini istiyorum hareket halinde iken boşa ceksem yanlış ya da zararlı mıdır?

diğer otomatıklerde asla boşta kullanmayın yaglama olmaz vs vs gibi şeyler söylenır ya o acıdan soruyorum.

teşekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2012, 12:21:16 »
Emre bey,

ayrıca bu iyi birşey değil ki!
kırmızı ışığa dediğiniz gibi yaklaşştık boşa aldık ve yeşil yandı hemen vitesi E ye alıp gidemıyoruz yani illa frene basmak lazım yani hareket edilmesi gereken anda aracı durdurmak gerekiyor arkadaki araçları da durdurcaz tabi bu yuzden...yanlış mı anladım acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2012, 13:28:52 »
bu aracı boşa atabiliyor muyuz? hareket halinde ya da yavaşlarken? evet motor freni kullanmaacısından tavsiye edilmiyor ama öyle yollar oluor ki mesela hafif bir egim ve herhangi bir tehlike yok, bu arata da motor freni ile yavaslayınca bir daha kendi vites kucultuyor sonra gene bira daha yavaslıor ve sonra bir daha kucultuyor tabi bunu istemıyorum mesela, mevcut hızı ile serbest yavaslamasını ya da o hızda gitmesini istiyorum hareket halinde iken boşa ceksem yanlış ya da zararlı mıdır?

Teknik olarak, evet hareket halinde vitesi boşa atabilirsiniz, tekrar ileri alabilirsiniz, hiç bir sakıncası yoktur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)