Toplam Oy Verenler: 79
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
c5 in 1.6 dizeli arabayı çekmiyormuş ,daha yeni bir arkadaşım aldı bu yüzden 3 aylık aracını satışa çıkardı ,d sınıfı bir aracın motoru en az 2,0 motor olması gerekir,benim anlamdığım olay bir araca 70 milyar civarı para verirken acımıyorsunuz ama motor hacminden dolayı yılda 1milyar fazla vergi vermek zorunuza gidiyor , yeni çıkan 2.0 motorların yakıt tüketimide nerdeyse 1.6 lara yakın ,üstelik muhteşem güçleride yanınıza kar kalıyor .passatların bile 1.6 dizelleri çekmiyormuş , alanlar hep pişman olmuş.
Kesinlikle katılıyorum. D sınıfı araç kesinlikle ya 1.8 ya da 2.0 olmalıdır. Yakın zamanda test ettiğim Avensis 1.6, gaza son noktaya kadar basmama rağmen ilk kalkışlarda tepki dahi vermedi. Konuya gelince, Avensis 1.8 ve ya 2.0 alırım.
beyefendi bindiğiniz (yada test ettiğiniz ) araba atmosferik benzinli motora sahip yeni nesil turbo dizellerle mukayese bile edilmez .
1.6 lt. dizel motorun kasayı kaldımayacağına bende katılmıyorum. benim arkadaşta bir peugeot 407 var çekişte maşallah dedirtiyor. yeni jettalardada yanlış hatırlamıyorsam çok iyiydi. şimdiki teknoloji ile 1.2 motorlar bile insana 2.0 motor tadı veriyor. 2.0 motorların hemen hemen 1.6 motorlar kadar yaktığını bir çok kişiden duydum. ama devir tasarruf devri. selamlar.
Benim hala görüşüm aynı ,bir arabaya 70 milyar ve üzeri para verilecekse muhakkak 2.0 motor olmalı,yoksa 1 ay sonra araba hantal diye söylenmeye başlarsınız .bukadar para verildikten sonra yılda fazladan verilecek 1 milyarda gözünüze batmasın .
Motor ve güç dengesi bakımından karşılaştırma ihtiyacı duydum.
Hüseyin beybenim kastettiğim de oydu kırdıysam özür dilerim.saygılar
Milliyetçilik yapalım diye zaman zaman damarımıza basan ülkelerin mallarını boykot etme teşebbüsü ülkemizde sık rastlanan bir durum. Ama daha sonra hafızalar ve öfke zayıflayınca eski düzene tekrar dönüş yapmamız da sık görülmekte. En yakın hatırladığım İtalyan mallarını protesto etmemiz olmuştu. Ancak boykot, işin kolaya kaçılmasından öte birşey değil. Zira, cari açığı oldukça büyük olan, diğer bir değişle hammadde, ara mal, bilgi-teknolojisi gibi birçok ticari unsuru yurt dışından temin eden ithalatçı bir ülkeyiz. Kaldı ki, ülkemizin ekonomik dinamiklerinin devamı açısından boykot gibi bir lüksümüz de yok. Son kullanıcı olarak bir fransız otomobili kullanmayı boykot edebilirsiniz, ancak diğer taraftan kozmetikten tutun da temizlik malzemesine, ilaç sektöründen tutun da elektroniğe kadar haberimiz bile olmadan faydalandığımız ürünleri de mi boykot edeceğiz..?Peki ne yapacağız? Tüketim ülkesi olmaktan vazgeçip üretim ülkesi olmaya, dış konjoktürün boyunduruğundan kurtulmaya çalışacağız. Uzun vadede olacaksa bile, boykot etmeye niyetlendiğiniz milletlere ancak böyle adam akıllı cevap verebiliriz. Boykot etmek çare değildir gerekli de değildir.
Mantıklı düşünecek olursak Avensis benzinli şu andaki fiatı 57.500TL.Biraz opsiyonla 56.000TL'ya alınır.Arkadaş Citroen'i 67000TL'ya dizel almış.Arada 11.000TL ark var.Soru şu; Az yakar diye 11.000TL fark verip C5 alınır mı?Buna değermi? 11.000TL en az 3.5 yıl benzin parası demek.Bakım maliyetlerinide eklediğinizde maliyetini 4 yılda çıkarır demek.Benim tercihim her zaman dizelden yana ama yukarıdaki hesaba göre bu çok farketmiyor.2.ci elinide düşündüğünüzde tercihim Avensis den yana.
1.6 motorun yetip yetmeyeceği tamamen kişiye kalmış birşey. bende vectrayı almadan önce gitmez kalkmaz çok yakar gibi yorumlar aldık. ama kimseye kulak asmadan aldım çok şükür ne kalkmama nede sollamalarda falan sıkıntım var. ama tutupta c segmenti bir arabalarla yarışmaya falan kalkarsanız tabi geçemezsiniz bunu bilip aldıktan sonra sıkıntı yok özellikle hız değilde konfor ve yol tutuşuna donanıma önem veriyorsanız 1.6 d segmenti bir araç her türlü ihtiyacınızı karşılar...
Araca 1.6 motor koymuşlar demek ki bu da iş görüyor. Tabi ki görecelidir Fatih Bey dediğiniz durum. Ama şu gerçek var aracı test ettiğimde araç hızlanmada problem yaşıyor. Ben gencim şahsen böyle bir araba kullanmam. Ayrıca aşırı bir performans beklentimde yok. Saygılar.
Ahmet bey merak ediyorum trafikte aceleniz ney?aldığınız araba hantal olsa sizi eve yada işe götürmüyor mu? bütün dünya down sizing denen motor küçültme yoluna giderken siz niye akıntıya kürek çekiyorsunuz? günümüzün trendi 1.6 dizel ve mümkünse otomatik olması ben en son fluence edc şanzımanlısını test ettim 150 ye kadar çok rahat çıkıyor soluksuz yetmez mi? yakıtı da kokluyor? keza vw nin tdi motorları keza ford ve psa gurubunun kullandığı tdci motor yakıtı kokluyor.Hüseyin beybenim kastettiğim de oydu kırdıysam özür dilerim.saygılar