0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bidiğim kadarıyla yeni kasa corolla dizel araçlarda motor kısmındaki büyük yakıt filtresi "long life" tip. Bunların değişim periyodu çok daha uzun , 40.000 km den fazla( yani aynen uzun ömürlü antifrizde olduğu gibi). Her ne kadar memleketimizde bu tür değişim periyotları , özellikle de periyodik bakım süreleri insanlarımıza daha kısa süreli olarak sunuluyorsa da ( örneğin aynı araç için Avrupada 15.000 km de periyodik bakım tablosu varken ülkemizde bu 10.000 km de bir dir...) bunların doğrusu müşteriye bildirmek gerekir. Yani bir kullanıcı aracını itinalı ve az kullanıyorsa , yakıtını temiz bir yerden alıyorsa ne diye bunu 10 binde bir çağırıp gerekli gereksiz parça değiştirttirirler? Toyota Türkiye'nin yaptığı bazı işler israf türünden oluyor. Büyük şehirlerin dışında yaşayanlar zaten temiz bir ortamda araç kullanıyor, her gün dur kalk trafikte araç kullanmıyor ki.
yahu yakıt filtresini yetkili servis dışında değiştirmeyi düşünüyordum bu başlığı okduktan sonra kafam karıştı.. yetkili servislede papazım zaten yine ellerine düştük galiba.. bi yakıt filtresi değiştiricem 180 lira istiyolar kararsız kaldım
Ben geçen ay dizel yakıt filtresini değiştirttim, parça fiyatı 60 tl civarındaydı 180tl çok para bence bi servisten parçayı alın, başka serviste değiştirttirin sadece işçilik sorun fiyat daha az çıkacaktır
eğer yakıt filitresi yakıt pompasından önce yani depo ile pompa arasında ise pompa yakıtı emerken filtreden yakıtı çekerken bir miktar zorlanır ve eğer filitrede açık biryer bulursa bir kısımda hava çeker. benim tahminimde filitre pompadan öncedir.
..Toyotanın serviste taktığı orijinal filtrede şişme olsa bile yağı direk motora basan By-Pass sistemi var,piyasadaki ucuz filtrelerde böyle bir şey yok.
Dışarda üretilen filtrelerde de By-Pass var ama.! çalışacak garantisi yok,Örneklediğiniz gibi, motor çöktüğünde, o parçanın arkasında olacak kimsenin olmama garantisi vardır.
Tekin Abi bu filtrelerdeki by-pass ne işe yarıyor ve filtrenin neresinde.
İbrahim bey öncelikle teşekkür ederim. Karsta yaşadığım için mazot filtresi içindeki mazot dondu bir kaç kere. Üzerindeki mazot filtresi orijinal değil, toyota servisi arayıp sorduğumda ise bana mazot filtresinin marka ve referans kodunu söyleyemeyeceklerini bildirdiler(sanki istihbarat sırrı) Şunun bir orijinal marka ve modelini bulsam alıcam da bulamıyorum. Piyasada hep bosch marka var ama hepsi cılız tip. Çok araştırdım bosch filtreler iki tip kullanılıyor, bizimkilerin orijinal olanlarının ağız ebatı 94mm(şişman tip). Piyasada satılan boschların veya wunder vs.. markaların hepsinin ağız çapı 73 mm.(cılız tip) Araç: 2009 Model Toyota Corolla 1.4 d4d ComfortŞasi Numarası: