arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar sevgiler. bir şeyi merak ediyorum. geçen yıl eniştem hyundai bayisinden 51.000 tl'ye ix 35 aldı. aldığında lpg takılıyor diye söylendi. ama aradan iki üç ay geçtiğinde gdi motor olduğu için takılmadığını anladı. bayiye sorduğunda ise yok çalışma yapılıyor, yok yakında takılacak, yok takanlar var ama pek randımanlı değil diye bir sürü mazaret uyduruyorlar. eniştem internet özürlü olduğu için onun yerine araştırmadığım yer kalmadı ama nafile. bu şekilde bayi tarafından kandırılan arkadaşlar varmı diye merak ediyorum. selamlar.
Bilmiyorum, ancak elinde yazili bir sey yoksa bayinin yanlis bilgi verdigini kanitlayamazsiniz.
Onun yerine Prins'in DI adinda direk enjeksiyon benzin motorlar icin bir LPG kiti var. Ona bakin.
önemli olanda bu ya. elimizde bunu söylediklerine dair bir kanıt yok. ancak şunu söyleyebilirimki ix 35'leri ne alan var nede satabilen (dizel motorlar ve zevk için alan yakıt umrunda olmayanlar hariç). lpg kitlerinin tamamını araştırdım ama şu ana kadar bir netice yok. bildiğim BRC'nin hyundai ile beraber bir çalışma yaptığıdır. bir netice alırım diye internette çoğu yere telefonumu yazdım. inanın bu konudan dert yanıp benden bilgi almak isteyenlerin aramalarından bıktım.
önemli olanda bu ya. elimizde bunu söylediklerine dair bir kanıt yok. ancak şunu söyleyebilirimki ix 35'leri ne alan var nede satabilen (dizel motorlar ve zevk için alan yakıt umrunda olmayanlar hariç). lpg kitlerinin tamamını araştırdım ama şu ana kadar bir netice yok. bildiğim BRC'nin hyundai ile beraber bir çalışma yaptığıdır. bir netice alırım diye internette çoğu yere telefonumu yazdım. inanın bu konudan dert yanıp benden bilgi almak isteyenlerin aramalarından bıktım.
Prins'in kiti bir yila yakin bir süredir takiliyor. Bir konusun isterseniz.
Fehmi bey,Kia ve Hyundai'de ki GDİ motorlara maalesef LPG takılmıyor.Ankara'da ki Hyundai bayisi gerekli çalısmanın yapıldığını belirtmistiler.Durum bundan ibaret...
Prins'in kiti bir yila yakin bir süredir takiliyor. Bir konusun isterseniz.
hemen ulaşmaya çalışacağım. umarım dediğiniz gibidir. yani öyle bir şey olsa ilk önce hyundai bayileri davul zurnayla ilan ederler
Bir cok benzin direk enjeksiyon araca takilmis.Özellikle VW ve Audi grubundaki araclarin örneklerini görüyoruz. GDI'ye de teorik olarak takilabiliyor olmasi lazim.
Bir ara VW'nin FSI motorlarına takilmiyordu.Yeni yeni takılmaya başlandı.Artık hayırlısı...
tamamı öylemidir bilmiyorum ama hyundai ix35'in enjektörleri motorun içinde olduğu için lpg enjektörleri takılamıyor.bunun için geliştirilen sistemde kullanılacak enjektörler lpgyi aynı benzinde olduğu gibi püskürtmesi planlanıyor. bu yüzden çalışmalar uzun sürüyor.
Fehmi Bey, dedigim de o zaten.
VW FSI motorlarda ayni prensiple calisiyor ve bu DI denilen kit bu motorlar icin.
evet dün akşam prins müşteri hizmetlerini, bugün bana geri döndüler ve onlarda çalışma yapıldığını, bu motorlara şimdilik montaj yapılmadığını, iki aya kadar montaj yapılabileceğini söylediler. ama görünüşe göre fiyatlar biraz tuzlu olacak. e tabi tasarruf yapmak isteyenler buna katlanacak. selamlar
En azindan bir alternatif olmus. Prins'in kitleri pahalidir ancak kalitesi oldukca iyidir. Kardesimin Polo'da 2.5 sene kadar kullandik.
Yanlış hatırlamıyorsam mitsubishi de de Vialle ile yapılan direkt injeksiyonlu sistem vardı.
En azindan bir alternatif olmus. Prins'in kitleri pahalidir ancak kalitesi oldukca iyidir. Kardesimin Polo'da 2.5 sene kadar kullandik.
bencede bu gelişme iyi. piyasaya birden fazla marka girerse bundan karlı çıkacak olan vatandaştır.
meraba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum
ix35 kullanıcılarına müjdem artık gönül rahatlığıyla lpg taktırabilirsiniz ve yüzde 40 varan tasarrufdan faydalanabilirsiniz landi renzo ile tasarrufa başlayın üstelik motor garantili tüm gdi motorlu araçların montajına başlanmıştır deteylı bilgi için arayın 05327245788