Gönderen Konu: e12 Corolla boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği  (Okunma sayısı 3397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2005 model aracımda boğaz kelebeği ve maf sensörü temizlemek istiyorum.Araç şuan 100000 km de ve bugüne kadar hiç yapılmadı.Temizlik için  http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otm090297&categoryId=20035754#Gorseller bu linkteki üründen aldım sizce uygun mudur? Ayrıca boğaz kelebeğini araçtan sökerken kelebeğe takılı 2 hortum olduğunu gördüm(ince olarak) bu hortumları sökerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır? Yani yerleri,bağlantı noktaları ve en önemlisi söktükten sonra o hortumları tıkamam gerekir mi?Birde bu kısımla pek ilgisi olmasada 100000 bakımında diğer bakımlardan farklı olarak yapılması gereken bir şey var mı?Aracın v kayışı 80000 bakımında değiştirildi.90000 bakımı dahil serviste yapıldı fakat 100000 ve 110000 bakımlarını dışarda yaptırmak istiyorum.Sizce sorun çıkarır mı yani önemli noktalar var mı?Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 Corolla boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2012, 16:26:41 »
Kritik parçaları yetkili servisten aldığınız takdirde bakımları yetkili servis dışında işin ehli kimselere yaptırmanızda bir sıkıntı olmaz bana göre. Boğaz kelebeği ve MAF sensörü çok hassas parçalardır, ben olsam bunlara dokunmayı hiç aklımdan bile geçirmezdim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2012, 16:36:12 »
Öncelikle cevabınız teşekkür ederim.Aracımda rölantide titreme mevcut ve servise sorduğumda maf sensörünün ve boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerektiğini söylediler.100000 km olan aracımda daha önce yapılmayan bu temizliğin mutlaka olması gerektiğini söylediler.Bütün parçaları servisten aldım sadece boğaz kelebeği ve maf sensörü konusunda biraz düşünceliyim.Forumdada yapan arkadaşlar büyük faydasını gördüklerini yazmışlardı.Ancak o hortumların takılması ve söküldüğünde uçlarının açık kalması konusunda emin olamadım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2012, 17:06:16 »
bogaz kelebeğini ben sanayide temizletirken usta benzin yada mazot kullanmıştı. maf sensörü nedir ne işe yarar bilmiyorum map sensörünü biliyorum ama o temizleniyormu onuda bilmiyorum...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2012, 17:07:52 »
Evet temizleniyor.Sizde temizlenirken parça söküldü mü?Eğer söküldüyse kelebeğin üzerinde 2 hortum var ince bu hortumların ucunun kapatılıp kapatılmadığını biliyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2012, 13:41:37 »
valla boğaz kelebeğini zaten sökerken bile görmedim egr falan hepsi bir arada temizlendi borulara hiç dikkat etmedim...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2012, 01:18:41 »
Riske almak istemiyor iseniz sökmeden filtreden gelen hortumu çıkarıp kelebeği temizleyebilirsiniz. sensörü de çıkarıp temizleyebilirsiniz fakat dikkat etmenizi üstüne basarak söylemeliyim ki küçücük sensör biraz pahalı. :)

Titremeyi ortadan kaldıramazsınız. ama yararını görürsünüz. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )