aracım 1997 model toyota corolla 1.6 gli 151.000 de araç 45 gün kadar önce 4 amortisör ve baskı balatasını değiştirdim üzerindeki baskı balata orjinal baskı balata idi aslında şikayetim yoktu ama debriyajı bıraktığım zaman vooonk diye ses geliyordu yokuş yukarı çıkarken araç bazen zorlanıyordu servis ve ustam daha 20 bin gider dediler ama bellide olmaz yolda bırakabilir de dediler bende bazen uzun yola gidiyorum sorun olmasın diye aisin marka baskı balata aldım en iyisi diye arabanın üzerinden orjinal valeo çıktı aisin takıldı ustam tek vida artırmadan çok temiz söktü vidaları yerlerine tekrar taktı aisin baskı balata ve bilya değişti kutudan bu 3 parça çıktı ama ilk kullanımda tabiki biraz fark etti debriyaj pedalı biraz yumuşadı ama takılalı 45 gün oldu pedal biraz sertleşti gibime geldi birde sanki tam ayırmıyor gibi mesala 2.vitesetn 3.vitese geçerken dişli geçiyor yani rahat geçmiyor çok bastırmam gerekiyor yani debriyaj şöyle kuş gibi değil geri vites indireceğim zamanda zorlanıyor ama onlar çok problem değilde 2.den e geçerken dişli sürtüyor gibi bu sorun daha öncede verdı baskı balata değişmeden önce birde eskisi gibi debrşyaj altta kavrıyor değişim sonrası debriyaj hidrolik yağı değişti havası alındı ayar yapıldı ben ustaya götürdüm bana bu normal diyor benim sorum bu debriyajı biraz daha kaldırma imkanı varmı birde vites geçişlerini daha rahatlatmanın imkanı varmı bu arada şanzıman yağıda değişti yorumlarınızı bekliyorum