Gönderen Konu: ae101 aisin baskı balata yorumu  (Okunma sayısı 16036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
ae101 aisin baskı balata yorumu
« : Ocak 25, 2012, 11:45:37 »
aracım 1997 model toyota corolla 1.6 gli 151.000 de araç 45 gün kadar önce 4 amortisör ve baskı balatasını değiştirdim üzerindeki baskı balata orjinal baskı balata idi aslında şikayetim yoktu ama debriyajı bıraktığım zaman vooonk diye ses geliyordu yokuş yukarı çıkarken araç bazen zorlanıyordu servis ve ustam daha 20 bin gider dediler ama bellide olmaz yolda bırakabilir de dediler bende bazen uzun yola gidiyorum sorun olmasın diye aisin marka baskı balata aldım en iyisi diye arabanın  üzerinden orjinal valeo çıktı aisin takıldı ustam tek vida artırmadan çok temiz söktü vidaları yerlerine tekrar taktı aisin baskı balata ve bilya değişti kutudan bu 3 parça çıktı ama ilk kullanımda tabiki biraz fark etti debriyaj pedalı biraz yumuşadı ama takılalı 45 gün oldu pedal biraz sertleşti gibime geldi birde sanki tam ayırmıyor gibi mesala 2.vitesetn 3.vitese geçerken dişli geçiyor yani rahat geçmiyor çok bastırmam gerekiyor yani debriyaj şöyle kuş gibi değil geri vites indireceğim zamanda zorlanıyor ama onlar çok problem değilde 2.den e geçerken dişli sürtüyor gibi bu sorun daha öncede verdı baskı balata değişmeden önce birde eskisi gibi debrşyaj altta kavrıyor değişim sonrası debriyaj hidrolik yağı değişti havası alındı ayar yapıldı ben ustaya götürdüm bana bu normal diyor benim sorum bu debriyajı biraz daha kaldırma imkanı varmı birde vites geçişlerini daha rahatlatmanın imkanı varmı bu arada şanzıman yağıda değişti yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

ae101 aisin baskı balata yorumu
« : Ocak 25, 2012, 11:45:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 aisin baskı balata yorumu
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2012, 14:59:05 »
Hakan bey sanki beni anlattınız .13 yıllık ae101 kullanıcısıyız son 2 yıldır harcadıgım parayı geriye kalan 11 yılda harcamadık inanın .Aracımda vitesler dişli geçiyor ayrıca yokuşlarda balata kokusu felan geliyordu.araba 210 bindeydi.Neyse ustam kaçırıyor artık degişsin dedi tama dedik gittim Toyota servisinde orjinal aysın marka set aldım.Neyse baskı balata yapıldı debriyaj aşagıdan kavrıyor fakat vitesler dişli geçiyor neyse bu şekilde bir süre kullandım daha sonrasında bir ses çıktı çok ugraştım en son  geçen hafta baskı balata degişmesinde 7-8 ay sonra bir ses başladı dayanamadım servise girdim şikayetlem anlattım servis baskı balatayı takan yapamamış dedi sil baştan baskı balta seti degişti herşeyden sonra kavrama felan güzel sesde kayboldu fakat araç viteslere hala sert geçiyordu.Bir sürü konu ve forum okudum sorunu bulduk aklı erer ustalar faydası olur diye benim şanzıman yagına bor koymuşlardı .bizim araçların şanzumanlarısa sıkı dişli yapsını sahipmiş yag dişli aralarına girmedigi içinde vitesler şanzıman iyice ısına kadar aleni dişli geçiyordu hele çok soguklarda 1 e felan geçirmek ayrı bir eziyet ti.Neyse araştırdım MOBİL 75/90 tam sentetik şanzıman yagı konulacagını ögrendim .Bu yagı servisler dahi koymuyor çok pahalı diye servislerin koydugu yag 75/90 yarı sentetik yag.Ben ANKARA da tek bir yerde buldum kutusunu uzun pazarlık sonucu ancak 30 liraya alabildim 3 kutu aldım ama 2 kutu yetiyormuş aslında neyse şanzıman yagını boşalttırdık iyice damlayana kadar bekledik orjinal yagını koyduk şimdi eskisinde çok daha iyi aracım vites geçişleri çok soguklarda bile çok aşırı fark etmiyor biraz yol yapınca hele iyice pamuk gibi oluyor .Size tavsiyem sorunu başya yerde aramadan şanzıman yagınızı degiştirmeniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2012, 15:25:35 »
teşekkür ederim yücel bilgilendirme için yücel bey sizin konunuzu okudum bana sanki debriyaj tam ayırmıyor gibi geliyor ve eski orjinali gibi aynı yerde yani aşağıda kavrıyor bunu yükseltme imkanı varmı acaba bunlar hidrolik debriyaj olduğu için bir ayar yapabilme imkanı varmı biliyormusunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2012, 15:27:04 »
dediğiniz şanzıman yağını bulup arayıp bulmaya çalışacağım yücel bey sanırım sorun yağda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2012, 17:30:01 »
Hakan abi debriyaj pedalının kavrama ayarını yukarı çıkarabilirsin.Debriyaj pedalını hemen üzerinde iyice egilip baktıgında bir mekanızma göreceksin debriyaj üst merkezine baglı bir çubuk gelip pedala baglantı yapılmış vaziyette 12 numara anahtar açıyor vidasını gevşet üst merkezden gele saplama vidası yavaş yavaş çevir pedalın aşagı veya yukarı çıktıgını göreceksin aşagı iniyorsa ters yöne çevir debriyaj pedal ayarı genel olrak fren pedalı ile aynı hizada veya hafif aşagıda oldugu zaman çok iyi oluyor .Ayar yaptıktan sonra somunu geri sık işlem tamam.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "