0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni Gövde:200-400 1D serisi bir gövde ile:
Küden abey bence artık MP savaşı yerine DPI yükseltmeleri gerekli HD olması gerekli diye düşünüyorum,ve gelecekte beklentim DSLR makinalarında back'ler gibi ccd büyüterek 300DPI yerine 640DPI lara çıkması.Küden abey yeni aldığım noritsu baskı makinasını geleceği görerek sanırım 300yerine 640DPI a çıkarmışlar ve HD diye belirmişler,normal 300 çekilmiş bir fotoğrafı bile otomatik olarak 640 yükseltip geçişlerde daha keskin net baskılar almayı başarmışlar birde ben çekerken 640 çeksem sanırım fotoğraflar uçacak örnek:
Benim anladigim biraz daha farkli ama %100 anladigimi söyleyemiyecegim. Biraz daha okuyup tam olarak ne oldugunu cikartmam gerekecek.Canon 7D 18MP ve 14bit RAW cekim yapiyor. Bunun anlaminin söyle olmasi lazim: - 18 MP piksel sayisini belirliyor. Sabit boyutlu algilayiciya 18MP sigdirmak icin her pikselin boyu oldukca kücültülmüs durumda. Zaten algilayici üstündeki her pikselin boyutunun kücülmesi detayi artirmasinin disinda topladigi isik miktari düstügü icin daha düsük kalite bir sinyal üretiyor (yüksek ISO'da noise vs gibi)- 14-bit renk derinligini belirliyor- 8.3 stopluk bir dinamik araligi varBu makinadan cekilen RAW dosyalar bu özelliklere sahip. Ama JPEG cevrimi yapiliyorsa zaten bir kompresyon söz konusu. Bunun disinda, 7D'nin cektigi bir resimi (RAW veya JPEG) basarken bir ölcekleme gerekiyor. Eski dijital yazici/baski makinalari HD olmadigi icin ne kadar HD olan bir resimde olsa 300dpi ölcegine kücültüyor. Bunu yaparken de 8bit örnekleme yapiyor. Yani renk ve detay kaybi yasaniyor. Bu senin yeni makina da 640 dpi baski cözünürlügü ve 12 bit örnekleme oldugu icin eski makinalara göre HD baski yapiyor. Eger senin eline de eski veya kalitesiz bir fotograf geliyorsa da, baski makinasinin yazilimi up-scaling algoritmasi ile resimi 300 DPI 8-bit'den 12-bit'e ve 640 DPI'a uygun hale getiriyordur.Bu baglamda DSLR'ler zaten HD. Ancak baski makinalara caga ayak uydurmus degil.
aynen abicim, aynı yere geldik JPEG değeri de RAW gibi 18 bitlere çıkabilse süper olur.benim HD baskı makinası RAW bir görüntüyü otomatik olarak DNG ye çevirerek değerini bozmadan RAW baskı yapıyor.Altdaki örnektede farkedeceğin gibi görüntü daha yumşak patlama yok.http://pfsny.com/M/Noritsu/Noritsu-QSS-Wet-Labs/QSS-37HD-Series_.html
www.canonrumors.com'dan alintidir.