Gönderen Konu: Yeni Canon Prototipi ve 200-400mm 1.4x yakalandi!!!  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Yeni Canon Prototipi ve 200-400mm 1.4x yakalandi!!!
« : Ocak 24, 2012, 15:30:35 »
Aperture Academy'den alintidir

Blogu yazan kisi Kenya'da cekim yaparken bir Japonun yeni bilinmeyen bir Canon DSLR gövdesi ve 2 yeni lensi test ettigni farketmis ve fotograflarini cekmis (200-400mm 1.4x ve 600mm). Gövdenin 5dm3 mü yoksa 7dm2 olup olmadigi konusunda süpheler var. Q tusunun yeri degismis ve "RATE" ibareli yeni bir tus eklenmis.

Gövdeye entegre bir flas olmadigi icin genelde 5dm3 diyenler agirlikta. Veya yeni bir isimle (Canon 3D) cikan bir kamera'da olabilir.

Alıntı

Yeni Gövde:

200-400 1D serisi bir gövde ile:

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

Yeni Canon Prototipi ve 200-400mm 1.4x yakalandi!!!
« : Ocak 24, 2012, 15:30:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Canon Prototipi ve 200-400mm 1.4x yakalandi!!!
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2012, 23:57:51 »
Pop-up flaş
Oyun çubuğu üstünde batarya grip birimi
Her ne kadar (bozulma olabilir) ekranı geniş görünür
Yeni Düğme mizanpajları
Yeni kaydırma tekerleği

Küden abi bende okudum üstdeki farklılıkları not etmişler,
5D Mark III olma olasılığı yüksekmiş 21 veya 22milyon megapixel olması tahmin ediliyormuş.
birde Nikon'un rakip olması beklenilen D800 ün beklendiğini açıklıyorlar
biliyorsun zaten herkes D700 ve 5D yi karşılaştırıyordu
D800 ünde 36milyon megapixel olma ihtimali duyulmuş onun için canon beklemede kalmış deniliyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2012, 01:11:24 »
D800'ü 36mp cikartirlarsa bence yazik olur. Dinamik aralik ve ISO performansi oldukca düser. Bakalim neler cikacak.
Ama bunun APS-H sensörlü 7dm2 olmasi da mümkün diye konusuluyor.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2012, 09:36:37 »
Uzun yıllardır bir pazarlama stratejisi olarak Canon, satın alma esnasında piksel dikizleyen müşteri potansiyelini elde etmek amacıyla, megapiksel konusunda saldırgan ama gereksiz bir politika izledi. Buna karşı Nikon, daha muhafazakar ve daha dengeli bir anlayışla Canon'un piksel tacizlerine pek aldırmadı. Ancak muhtemel D800 36mp olacak olması, tam kare (full-frame) algılayıcı da bile, fotoğraf kalitesine direk etki edecek iso başarımı ve renk skalası dinamiklerini olumsuz etkileyeceği aşikar. Nikon'un böyle bir uygulamaya gitmemesini umuyorum.
Aksi halde, Murat Bey'in de dediği gibi, makinaya yazık ederler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2012, 11:55:03 »
MP'lerin bir yere kadar yükselmesi gerekiyordu diye düsünüyorum. Bazen kadraji kirpmak gerekiyor ve düsük MP oldugu zaman zorlaniyorsunuz. Ama 20-22 MP üzeri bir cözünürlük su anki baski tekniklerini vs göz önüne alirsak gerekli degil.

Sanirim d800 icin duyuru Subat 7 imis. Yakinda ne oldugunu ögrenecegiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2012, 13:22:27 »
Küden abey bence artık MP savaşı yerine DPI yükseltmeleri gerekli HD olması gerekli diye düşünüyorum,
ve gelecekte beklentim DSLR makinalarında back'ler gibi ccd büyüterek 300DPI yerine 640DPI lara çıkması.

Küden abey yeni aldığım noritsu baskı makinasını geleceği görerek sanırım 300yerine 640DPI a çıkarmışlar ve HD diye belirmişler,
normal 300 çekilmiş bir fotoğrafı bile otomatik olarak 640 yükseltip geçişlerde daha keskin net baskılar almayı başarmışlar birde ben çekerken 640 çeksem sanırım fotoğraflar uçacak :)

örnek:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2012, 14:10:35 »
Küden abey bence artık MP savaşı yerine DPI yükseltmeleri gerekli HD olması gerekli diye düşünüyorum,
ve gelecekte beklentim DSLR makinalarında back'ler gibi ccd büyüterek 300DPI yerine 640DPI lara çıkması.

Küden abey yeni aldığım noritsu baskı makinasını geleceği görerek sanırım 300yerine 640DPI a çıkarmışlar ve HD diye belirmişler,
normal 300 çekilmiş bir fotoğrafı bile otomatik olarak 640 yükseltip geçişlerde daha keskin net baskılar almayı başarmışlar birde ben çekerken 640 çeksem sanırım fotoğraflar uçacak :)

örnek:

Aydin'cim, fotograf makina üreticileri DPI'yi nasil artiracaklar tam anlamadim. DPI isin icine baski yaparken girmiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2012, 13:06:16 »
abi çekerkende giriyor tabi henüz giren yok bildiğim kadarı ile 1 back model varmış 16 bit çeken ama tam araştırmadım. ama şuan senin benim ve piyasada var olan fullframe ler dağil 8 bit yani 300dpi da çekiyor.

şahsi düşüncem bence atacakları yer kalmayınca 8bitden 16 veya 22bite çıkaracaklar bunun adınıda HD diye yansıtırlar diye düşünüyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2012, 14:14:41 »
Benim anladigim biraz daha farkli ama %100 anladigimi söyleyemiyecegim. Biraz daha okuyup tam olarak ne oldugunu cikartmam gerekecek.

Canon 7D 18MP ve 14bit RAW cekim yapiyor. Bunun anlaminin söyle olmasi lazim:
- 18 MP piksel sayisini belirliyor. Sabit boyutlu algilayiciya 18MP sigdirmak icin her pikselin boyu oldukca kücültülmüs durumda. Zaten algilayici üstündeki her pikselin boyutunun kücülmesi detayi artirmasinin disinda topladigi isik miktari düstügü icin daha düsük kalite bir sinyal üretiyor (yüksek ISO'da noise vs gibi)
- 14-bit renk derinligini belirliyor
- 8.3 stopluk bir dinamik araligi var

Bu makinadan cekilen RAW dosyalar bu özelliklere sahip. Ama JPEG cevrimi yapiliyorsa zaten bir kompresyon söz konusu.

Bunun disinda, 7D'nin cektigi bir resimi (RAW veya JPEG) basarken bir ölcekleme gerekiyor. Eski dijital yazici/baski makinalari HD olmadigi icin ne kadar HD olan bir resimde olsa  300dpi ölcegine kücültüyor. Bunu yaparken de 8bit örnekleme yapiyor. Yani renk ve detay kaybi yasaniyor. Bu senin yeni makina da 640 dpi baski cözünürlügü ve 12 bit örnekleme oldugu icin eski makinalara göre HD baski yapiyor. Eger senin eline de eski veya kalitesiz bir fotograf geliyorsa da, baski makinasinin yazilimi up-scaling algoritmasi ile resimi 300 DPI 8-bit'den 12-bit'e ve 640 DPI'a uygun hale getiriyordur.

Bu baglamda DSLR'ler zaten HD. Ancak baski makinalara caga ayak uydurmus degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2012, 18:54:36 »
Benim anladigim biraz daha farkli ama %100 anladigimi söyleyemiyecegim. Biraz daha okuyup tam olarak ne oldugunu cikartmam gerekecek.

Canon 7D 18MP ve 14bit RAW cekim yapiyor. Bunun anlaminin söyle olmasi lazim:
- 18 MP piksel sayisini belirliyor. Sabit boyutlu algilayiciya 18MP sigdirmak icin her pikselin boyu oldukca kücültülmüs durumda. Zaten algilayici üstündeki her pikselin boyutunun kücülmesi detayi artirmasinin disinda topladigi isik miktari düstügü icin daha düsük kalite bir sinyal üretiyor (yüksek ISO'da noise vs gibi)
- 14-bit renk derinligini belirliyor
- 8.3 stopluk bir dinamik araligi var

Bu makinadan cekilen RAW dosyalar bu özelliklere sahip. Ama JPEG cevrimi yapiliyorsa zaten bir kompresyon söz konusu.

Bunun disinda, 7D'nin cektigi bir resimi (RAW veya JPEG) basarken bir ölcekleme gerekiyor. Eski dijital yazici/baski makinalari HD olmadigi icin ne kadar HD olan bir resimde olsa  300dpi ölcegine kücültüyor. Bunu yaparken de 8bit örnekleme yapiyor. Yani renk ve detay kaybi yasaniyor. Bu senin yeni makina da 640 dpi baski cözünürlügü ve 12 bit örnekleme oldugu icin eski makinalara göre HD baski yapiyor. Eger senin eline de eski veya kalitesiz bir fotograf geliyorsa da, baski makinasinin yazilimi up-scaling algoritmasi ile resimi 300 DPI 8-bit'den 12-bit'e ve 640 DPI'a uygun hale getiriyordur.

Bu baglamda DSLR'ler zaten HD. Ancak baski makinalara caga ayak uydurmus degil.
aynen abicim, aynı yere geldik
JPEG değeri de RAW gibi 18 bitlere çıkabilse süper olur.
benim HD baskı makinası RAW bir görüntüyü otomatik olarak DNG ye çevirerek değerini bozmadan RAW baskı yapıyor.
Altdaki örnektede farkedeceğin gibi görüntü daha yumşak patlama yok.

http://pfsny.com/M/Noritsu/Noritsu-QSS-Wet-Labs/QSS-37HD-Series_.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2012, 22:39:30 »
aynen abicim, aynı yere geldik
JPEG değeri de RAW gibi 18 bitlere çıkabilse süper olur.
benim HD baskı makinası RAW bir görüntüyü otomatik olarak DNG ye çevirerek değerini bozmadan RAW baskı yapıyor.
Altdaki örnektede farkedeceğin gibi görüntü daha yumşak patlama yok.

http://pfsny.com/M/Noritsu/Noritsu-QSS-Wet-Labs/QSS-37HD-Series_.html

JPEG bir konteynir; icinde belirli algoritmalarla farkli kompresonda bilgi saklanabiliyor. Ama JPEG'in anlami ve görevi bence farkli. Baski icin daha kaliteli bir konteynir kullanmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2012, 18:29:42 »
5DMk3 cikis tarihi olarak bu Cuma yani 2-Mart-2012 belirlenmis deniyor. Singapur ve Fransa'da bir cok kisiye davetiyeler gönderilmis.

Ve 5DM3 icin yeni resimler yayinlanmis. Üstte yayinlanan resimdeki gibi 7D'ye benzer bir gövde olmus.

Alıntı

www.canonrumors.com'dan alintidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2012, 13:19:33 »
güzel herkes 5d mark II ucuzlayacak diye bekliyor.