Ne yazık ki 1915 olaylarını inkar yasası fransa senatosunda kabul edildi.Şu anda herkes birşeyler söylüyor ama birkaç gün sonra herşey unutulacak fransa ile olan ilişkiler aynen devam eder. Yılbaşında en çok tercih edilen yerlerden birinin parisolması gibi.
Sizce neler yapılabilir?
Eğer bana kalsa, öncelikle ülkemizde kaçak olarak çalışan yüzbinlerce ermeni vatandaşı var önce onları kulağından tuttuğun gibi sınır dışına atılması gerekir. Sonra devlete ve kamoya ait olan fransız araçlarının hepsini değiştirirdim ve Renault-citroen-peuguet gibi fransız markalarını kapıdan içeri dahi sokmazdım. Tabi ki bunların bir bedeli olacaktır ama Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu tür kararlar olacağını hiç sanmıyorum. Kınarlar, fransaya gitmeyiz, büyük elçiyi çekeriz felan derken bir süre sonra herşey süt liman olur. Halk olarak her şeyi çok çabuk unutuyoruz yada umursamıyoruz.
Bireysel olarak ne yapılabilir. Carrefourlardan alış veriş yapılmayabilir, fransız markalarına ait ürünlerden alınmayabilir. Ama maalesef umursamaz olan halkımız 3-5 gün sonra her şeyi unutacak.
İyi ki megane almamışım yoksa şimdi çoook ama çoook pişman olurdum. fransa kökenli bu firmalarda Türkler çalışıyorlar ama parayı fransızlar kazanıyorlar.
Çok kızgınım daha fazla yazıp ceza almayayım birde.