Gönderen Konu: 1915 Olayları ile ilgili yasa fransa senatosunda kabul edildi...  (Okunma sayısı 1457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ne yazık ki 1915 olaylarını inkar yasası fransa senatosunda kabul edildi.Şu anda herkes birşeyler söylüyor ama birkaç gün sonra herşey unutulacak fransa ile olan ilişkiler aynen devam eder. Yılbaşında en çok tercih edilen yerlerden birinin parisolması gibi.
Sizce neler yapılabilir?
Eğer bana kalsa, öncelikle ülkemizde kaçak olarak çalışan yüzbinlerce ermeni vatandaşı var önce onları kulağından tuttuğun gibi sınır dışına atılması gerekir. Sonra devlete ve kamoya ait olan
fransız araçlarının hepsini değiştirirdim ve Renault-citroen-peuguet gibi fransız markalarını kapıdan içeri dahi sokmazdım. Tabi ki bunların bir bedeli olacaktır ama Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu tür kararlar olacağını hiç sanmıyorum. Kınarlar, fransaya gitmeyiz, büyük elçiyi çekeriz felan derken bir süre sonra herşey süt liman olur. Halk olarak her şeyi çok çabuk unutuyoruz yada umursamıyoruz.
Bireysel olarak ne yapılabilir. Carrefourlardan alış veriş yapılmayabilir, fransız markalarına ait ürünlerden alınmayabilir. Ama maalesef umursamaz olan halkımız 3-5 gün sonra her şeyi unutacak.

İyi ki megane almamışım yoksa şimdi çoook ama çoook pişman olurdum.
fransa kökenli bu firmalarda Türkler çalışıyorlar ama parayı fransızlar kazanıyorlar.
Çok kızgınım daha fazla yazıp ceza almayayım birde.

Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
İyi ki megane almamışım yoksa şimdi çoook ama çoook pişman olurdum

aynı fikirdeyim.

Tüketici olarak:
* 2004 de corollayı 34 bin e almışken; 1,6 dynamic megane2 41 bin tl idi.
* şimdi 2. elde 2004 corolla, megane2 den daha değerli.
* arabam 160.000 km de. megane2 olsaydı şimdiye kadar 2 defa triger değişecekti. En ucuzundan 750 * 2 = 1.500 tl

T.C. vatandaşı olarak:
* fransızlara para vermediğim için.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Bütün bunların amacı bizleri sinirlendirip yanlış bir şeyler yapmamızı sağlamak. Soğukkanlı olmamız lazım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Bütün bunların amacı bizleri sinirlendirip yanlış bir şeyler yapmamızı sağlamak. Soğukkanlı olmamız lazım.

+1 Devlet olarak.

Ama tüketici olarak her birey tepkisini ürünleri almamakla gösterebilir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
+1 Devlet olarak.

Ama tüketici olarak her birey tepkisini ürünleri almamakla gösterebilir.

Murat bey ülkemize yarisler hangi ülkeden geliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Murat bey ülkemize yarisler hangi ülkeden geliyor :)

Efe Bey,

sonucta hepsi yurtdisindan geliyor; üretim denilen de aslinda yanlizca montaj. Bunu herkes biliyor.
Benim demek istedigim su anda istedigimiz ülkenin malini kullanabiliyorsak, bunu kendi cikarimiz icin kullanabiliriz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante