Anket

Sizce hangisi

eski kasa corolla 1.4 d mmt 2007
19 (52.8%)
megane 2 1.5 dci 105 hp 6 ileri sedan 2009
17 (47.2%)

Toplam Oy Verenler: 36

Gönderen Konu: eski kasa corolla yerine megane 1.5 dci 105 hp  (Okunma sayısı 4826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
eski kasa corolla yerine megane 1.5 dci 105 hp
« : Ocak 23, 2012, 16:07:46 »
Merhaba arkadaşlar bende 2007 eski kasa sedan corolla terra mmt dizel var 140.000 km de, pek memnun değilim malum mmt şanzıman, yerine 2009 model megane 2 105 hp 6 ileri 40.000 km de buldum sizce ne yapmalıyım değiştirmelimiyim yoksa kalmalımı, corollanın yol tutuşunu, arkaya iki kişi binince yere çökmesini ve bağımsız süspansiyon olmamasını sevmiyorum. Birde şanzımanın elimde kalmasından korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım.

Toyota Club Türkiye

eski kasa corolla yerine megane 1.5 dci 105 hp
« : Ocak 23, 2012, 16:07:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: eski kasa corolla yerine megane 1.5 dci 105 hp
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2012, 10:39:12 »
megane kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2012, 11:25:52 »
 Selam.
2009 Megane 2 değil 3 olması lazım, eğer 105hp lik versiyonsa. Aynı yıl Megane 2 100 hp lik dci motora sahipti.
Açıkçası 2010 sonrası, yerli üretim Megane, Auris ya da Corolla(son kasa) aynı iç kaliteye sahip.(Bence sizin kasa Corolla'nın iç kalitesi, son kasalardan biraz daha ileri.) Bu noktada sorun olmaz. Ama ithal versiyonların iç kalitesi ve üretimi bence daha üstün ve bu farkediliyor da. Havalandırma ızgaralarından, bagaja kadar fark var.
Yol tutuş olarak bence sınıfında oldukça iyi bir konumda Megane 3, bunu, bazı araçlar ile karşılaştırmalı olarak anlayabilirsiniz. Ancak yerli üretim 20mm daha yüksek, yani 1490mm civarı.
Çekiş konusunda ve tüketimde ise, sınıfında gerçekten iddialı bir araç.
Üst donanımlı versiyonlar gerçekten dolu. CC, hız önleme, gündüz farları, karttan kapanabilen camlar, Esp, Asr, Csv, Afu vs., çift bölgeli otomatik klima, renkli camlar... Ayrıca kabin içi de sınıfına göre oldukça sessiz. EuroNcap ta sınıfının en yüksek puanına sahip.
Düşündüğünüz aracın tam modelini verirseniz, daha çok bilgi edinebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2012, 11:37:54 »
Selam.
2009 Megane 2 değil 3 olması lazım, eğer 105hp lik versiyonsa. Aynı yıl Megane 2 100 hp lik dci motora sahipti.
Açıkçası 2010 sonrası, yerli üretim Megane, Auris ya da Corolla(son kasa) aynı iç kaliteye sahip.(Bence sizin kasa Corolla'nın iç kalitesi, son kasalardan biraz daha ileri.) Bu noktada sorun olmaz. Ama ithal versiyonların iç kalitesi ve üretimi bence daha üstün ve bu farkediliyor da. Havalandırma ızgaralarından, bagaja kadar fark var.
Yol tutuş olarak bence sınıfında oldukça iyi bir konumda Megane 3, bunu, bazı araçlar ile karşılaştırmalı olarak anlayabilirsiniz. Ancak yerli üretim 20mm daha yüksek, yani 1490mm civarı.
Üst donanımlı versiyonlar gerçekten dolu. CC, hız önleme, gündüz farları, karttan kapanabilen camlar, Esp, Asr, Csv, Afu vs., çift bölgeli otomatik klima, renkli camlar... Ayrıca kabin içi de sınıfına göre oldukça sessiz. EuroNcap ta sınıfının en yüksek puanına sahip.

2009-2010 megane 2 sedanlarda 105 hp 6 ileri üretilmiş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-6-vites-105-bg-71920787/detay/

size bir örnek teşekkürler.

aradığım model exception olanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2012, 16:18:38 »
Anladım, ilginç bir satış politikası olmuş.
Megane 2 ile 3 arasında bir çok yönden fark var. Oturma pozisyonları, yürüyen aksam ve direksiyondaki geliştirmeler vs. Ama segmentinde çok tutan bir araç, Corolla ile beraber. Test edip karşılaştırmanız daha iyi olur. Expression baz versiyondu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2012, 17:18:14 »
Anladım, ilginç bir satış politikası olmuş.
Megane 2 ile 3 arasında bir çok yönden fark var. Oturma pozisyonları, yürüyen aksam ve direksiyondaki geliştirmeler vs. Ama segmentinde çok tutan bir araç, Corolla ile beraber. Test edip karşılaştırmanız daha iyi olur. Expression baz versiyondu sanırım.

benim baktığım modelde (exception) dijital klima, 4 cam otomatik, 6 hava yastığı, alaşım jantlar, sis farı, yağmur ve far sensörü, elek. aynalar, arka ve arka yan camlarda perde vs özellikleri var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2012, 00:51:24 »
bence alabilirsiniz, DCi motor oldukça başarılıdır, konfor özellikleri de Corolla'dan aşağı kalmaz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2012, 01:12:02 »
dci 105 hp motor muhteşem, kesinlikle dizel gibi değil, çok sessiz ve çok güçlü bir motor, yol tutuşu da çok iyi,,
 ama size ben, eğer ekonominiz elveriyorsa 2010 ve üzeri dci sport tourer tavsiye ederim, kesinlikle donanım, motor ve iç mekan olarak çok güzel,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2012, 01:35:16 »
ben megane diyorum iki sebebı  var biri 1.5 dci motoru ve daha donanımlı olması ama sakın iç ve dış kalıtesını corolla ile karşılaşılmaz adamlar plastık çamurluk koymuş iç plastıgı berbat ve megane 'nin farının ampulu patlayınca lastığı sökmek gerekiyor böylede saçma bir durum en az yarım saat bı ampul takmayla uğraşıyorsunuz tecrubeye sabittir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2012, 12:28:06 »
ben megane diyorum iki sebebı  var biri 1.5 dci motoru ve daha donanımlı olması ama sakın iç ve dış kalıtesını corolla ile karşılaşılmaz adamlar plastık çamurluk koymuş iç plastıgı berbat ve megane 'nin farının ampulu patlayınca lastığı sökmek gerekiyor böylede saçma bir durum en az yarım saat bı ampul takmayla uğraşıyorsunuz tecrubeye sabittir

bence gayet güzel karşılaştırılır, zira toyota çamurluğu da plastikten, baya incecik naylon gibi, bizzat görmesem (2009 corolla) kullanmasam, incelemesem tamam dicem ama yok yani,, gerçi bence bu kesinlikle bir kalitesizlik göstergesi değil, çamurluğun bir güvenlik veya sağlamlık görevi de yok,,
ayrıca örneğin 2009-2010 modellerde uzun yolda 80km üzerinde davlumbaz düşmesi/çıkması sorunu var, yani o iç/dış malzeme/işçilik konularında sıkıntılar var yani, yok denemez, bunlar da aynen tecrübeyle sabit,, (ha bunu da tüm araçlarda var anlamında almayın, bilemiyorum, bazı serilerdeki teknik bir hata olabilr)
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2012, 12:46:38 »
bence gayet güzel karşılaştırılır, zira toyota çamurluğu da plastikten, baya incecik naylon gibi, bizzat görmesem (2009 corolla) kullanmasam, incelemesem tamam dicem ama yok yani,, gerçi bence bu kesinlikle bir kalitesizlik göstergesi değil, çamurluğun bir güvenlik veya sağlamlık görevi de yok,,
ayrıca örneğin 2009-2010 modellerde uzun yolda 80km üzerinde davlumbaz düşmesi/çıkması sorunu var, yani o iç/dış malzeme/işçilik konularında sıkıntılar var yani, yok denemez, bunlar da aynen tecrübeyle sabit,, (ha bunu da tüm araçlarda var anlamında almayın, bilemiyorum, bazı serilerdeki teknik bir hata olabilr)

Alp abı gel benım corollanın kaputuna tekme yumruk at bıde meganın hangısı kırılcak hangısı içeriye göçucek ;) nasıl kalıtesızlık örnegi değil benim corollanın çamurlugu plastık değil bu bana özel bir durum olacagınıda sanmıyorum senın plastık anlayısın bıraz tuhaf galıba benım çamurlugum ne malzemesı oldugunu bılmıyorum ama plastık değil emınım. zamanında jetta vs corolla konusunda denedım kaç defa çamurlugu kırılmadı kırılsa o zaman kırıldı ama arkadaşımın 2009 megane hb aracının tamponu bildiğimiz plastık dokundugun zaman elınde kalıcak inanmazsan vıdeo ıle iki araç arasındakı kalıteyi kıyaslayabılırım iç plastıge hiç girme o meganın ıc plastıgınle corollanın asla bır olamaz senın ne kadar corolla tecruben var bılmıyorum ama benım 2.5 sene 15.000 km tecrubem var o davlumbaz sorunu vb gibi hiç bir sorun yaşamadım hatta turbo sorunu bıle yaşamadım kesınlıkle e15 kasa corolla ile megan kıyaslanamaz megan her konuda gerıde fluence desen anlıycam.  bu arada e15 corolla ile sen neden kıyasladın abı onuda anlamıs değilim adam eskı kasa demiş corolla ben iç plastık ondan daha iyi demiştim malum e 12 corollanın konsolu çamurlugun sağlamlık görevı yok demişsin o zaman suntadan yapsınlar nasıl olmaz onuda anlamış değilim

Bu arada megane ile e 15 corollayı kıyaslayabılıyorsan bu araclardan bırını hıc kullanmamısın demektır yada art nıyetle bu yorumu yazmısındır zira ben her iki aracıda uzun zamandır kullandım  2 ayda olsa megane sahıbıde oldum megandan ınıp corollaya bınınce at essek benzetmesı insanin aklına hemen geliyor saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DUAL - VVT-İ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2012, 15:11:01 »
Çamurlukları Bakalit olan bir araca aslaaa binmem Kaliteyi uzaklarda arama Toyota da :)
^^DUAL - VVT-İ^^ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir. Gücünü Kontrol Et.
2012 C O R O L L A   E L E Ğ A N T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2012, 15:58:38 »
Taylan art niyet yok kesinlike, kimse yanlış anlamasın lütfen. Arkadaşımın 2009 corolla dizeli var, geçen yaz tüm zamanım onun yanındaydı, corolla ile beraber. Aracı ciddi ciddi inceledim, çamurluklar tahminimden çok daha hafif ve ince malzemedendi, bilemiyorum, belki de bana öyle geldi (o zaman bende 2000 model seat ibiza vardı, onun çamurluklarının kapılardan hiçbir farkı yoktu, çok kalın ve tok duruşu vardı, belki de o yüzden bana ince geldi corolla'nın çamurluk malzemesi, olabilir, yanlış algılamış olabilirim.)

Ancak iç malzeme konusunda cidden corolla çok iyi, yerli üretim megane'lara nazaran (örneğin gördüğüm bir tanesinde, iki kapı arası sütun kaplaması ayrılmaya başlamıştı, 2010 model, 2011 yazında gördüm) Fakat Avrupa üretim megane'larda iç malzeme gerçekten çok iyi, ayrıca sıfır motor sesi, çok iyi yalıtım. Bu ikinci bahsettiğim megane'ı bir bayan kullanıyordu ve tahmin edersiniz ki öyle aman aman dikkat de etmiyordu, daha da hiç arıza çıkarmadı, içinden tık dahi gelmiyor.
Ama bana sorarsanız megane2 (eski kasa) yerine 2006-2007 kasa corolla derim, yukarıda da sırf motoru için megane dedim.
(Taylan haklısın, düzeltme yapayım; ben yanlış anlamışım, eski kasa corollaymış, kesinlikle corollanın en sevdiğim kasasıdır, bence son kasadan bile güzel, benim bahsettiğim çamurluk hadisesi son kasa ile ilgili)

Bu arada çamurluğun çarpışma anında hiçbir tutucu, darbe emici görevi yoktur, tamponların da aynı şekilde çok büyük bir etkisi yoktur (tamamen plastik malzeme). Darbe emmek tamponun hemen arkasında başlayan ve şasiye bağlanan devam eden elemanların görevidir. Sadece düşük hızlarda kasanın korunmasına yardımcı elemanlardır çamurluklar, aynı zamanda tek parça olmayışı sayesinde önden gelen darbeleri aynen gerideki elemanlara iletmeyerek kaportanın diğer elemanlarını (kapı gibi) bozulmalardan korur.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 30, 2012, 16:40:13 »
İthal Megane ile kıyaslamış olsaydınız mantıklı bir seçim derdim ama yerli üretimi tavsiye etmiyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 30, 2012, 22:54:46 »
Selam.
Abi megane 3 te burulma kirişli süpansıyon yok mu?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2012, 20:56:10 »
Megane II'lerin ön çamurlukları plastiktir ama bu güvenlik kaygısıyla düşünülmüş bir seçimdir.
Çamurluğun plastik olmasıyla arabanın kalitesi arasında bağlantı kurulmaz.
Önemli olan kaza anında aracın içinden canlı çıkabilmektir.
Megane II euro NCAP'ten 5 yıldız almış bir araçtır.
Ben 2,5 yıl megane II kullandım, 80 beygirlik dizel.
Hâlâ böyle bir düşünce içerisindeyseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!