Gönderen Konu: çizikler  (Okunma sayısı 1872 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
çizikler
« : Mayıs 28, 2008, 10:37:44 »
öncelikle herkese selamlar:)benim arabanın kaportasında bir kaç yerinde mercimek tanesi kadar küçük kavlamalar ve altlarında  korozyon oluşmuş..bu durum güzel bir pasta cila ile düzelir mi?yoksa rütuj yaptırmam gerekir mi?konuyla ilgili bilgisi ve tavsiyeleri olan arkadaşlar bir seyler yazarlarsa cok sevinirim:) :) :) :)
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

çizikler
« : Mayıs 28, 2008, 10:37:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: çizikler
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2008, 10:53:50 »
bence hiç dokunma pasta cilada kurtarmıyo rutujda
bahsettğin çizikler tek parçadaysa boyattır
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2008, 10:57:16 »
eger aracın kaskosu varsa 4 noktaya kadar lokal koruyuculu boya yapıyolar.kaskon bozulmuyo.tüm parça boyanmıyo.sonaks,ziebert,falcon vs.de yapılıyo bu işlemler.ben yaptırdım.bu parça boyalı demiyo kimse.sende dene.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2008, 15:17:57 »
  Selam.
 Erdoğan arkadaşımızın dediği gibi bir yolda izleyebilirsin ya da aracının boya kodunu öğrenip bir oto boyacıda küçük bir kutu yaptırabilirsin ve asıl kutuyu koruyarak başka bir kapta çok az tinerle (tineri ana boyaya katarsan boyayı uzun süre saklayamazsın)karıştırıp ince bir fırça ile rotuş işlemi yapabilirsin ve üzerine ince bir pasta da yaparsan oldukça iyi bir sonuç alacağın düşüncesindeyim. Ayrıca geri kalan boyayıda ihtiyacın olduğu zamanlar aynı şekilde tekrar kullanabilirsin.  :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2008, 19:04:39 »
hemen hemen benzeri durum bende de var..çocuklar bisiklet dayamışlar arka çamurluğa,fren kolu boyayı kazımış 3 cm..bi yakalasaydım bende onu kazıyacaktım  :D rütuş yapsam çok belli olacak ,yapmasam yıkandıkça paslanacak..komple boyanmaz..boşuna dememişler; ''araba durduğu yerde masraf'' diye  :lol:
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2008, 09:07:26 »
hemen hemen benzeri durum bende de var..çocuklar bisiklet dayamışlar arka çamurluğa,fren kolu boyayı kazımış 3 cm..bi yakalasaydım bende onu kazıyacaktım  :D rütuş yapsam çok belli olacak ,yapmasam yıkandıkça paslanacak..komple boyanmaz..boşuna dememişler; ''araba durduğu yerde masraf'' diye  :lol:
bence hiç rutuş olayına girmeyin daha kötü görünüyor.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2008, 09:22:05 »
Derin çiziklerde rötuş yapmazsakta o bölge bu sefer zamanla paslanmaya kadar gidebiliyor, çirkin olsada rötuş yaptım ben, durduk yere kapının kenarına sürtmüşlerdi, derin çizik olmuştu, çizik ayı pençesiyle yapılmış gibiydi ;)
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2008, 17:05:33 »
  Evet, bencede paslanması daha kötü olur. Rötuşu oldukça ince ve itinalı şekilde yapmak lazım ve ince bir fırça kullanmak lazım. Üstüne o bölgeye pasta da atılırsa sanırım daha iyi sonuç alınır. Tabi aracın rengine göre de rotuşun belirginliği değişebiliyor.
 ''çizik ayı pençesiyle yapılmış gibiydi'' Öyle tiplerin burnuna halka takıp oynatmak lazım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2008, 17:53:14 »
:) Yaşa Hakan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2008, 20:54:59 »
Arkadaşlar bende de çizik sorunu oldu.Kapının önünde (hangi çocuk olduğunu bulursam içeriye çekip özel konuşucam) tırnak ile 5 cm kadar çizilmiş ve pasta attım olmadı ne yapsam bu çizik gider?yardım ve bilgilerinizi bekliyorum.tesekkurler...
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2008, 22:40:36 »
herkesin sorunu gerçekten bu konu.cila çoğunlukla çıkarıyo.çıkarmadı zamanda gözün hep oraya takılıyo.pasta cilayı sen yine dene.olmassa boya rutuşu yaptırırsın.başka çaresi yok.arabayı sokağa bırakıyoruz.herşey olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2008, 23:45:49 »
çizik öyle bir çizik ki boya kaporta aksamından tam kalkmamış hafifde cizilmemis.Servise sordum kumlu pasta yapılması lazım dedi buda boyayı matlaştırabilir dedi. bıraktım.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )