Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 11, 2025, 15:01:24
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu:
P/S ikaz lambası
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: P/S ikaz lambası (Okunma sayısı 12278 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: A+
P/S ikaz lambası
«
:
Ocak 23, 2012, 14:40:43 »
3 Gün önce hareket halindeyken göstergede P/S ikaz lambası yandı ve bir daha da sönmedi. P/S lambası ile ilgili Aracın kitapçığında hiç bir açıklama yok sadece Servise Gidin yazıyor, internetten bunun (Power Steering) yani direksiyon ile ilgili bir arıza olduğunu öğrendim. Yetkili servise gitmeden bir arkadaşın tanıdığı ustaya götürdüm aracı bilgisayara bağladılar ve c1541 (Hız Seviyesi Hatası) diye bir kod çıktı. Kod bir türlü silinmedi serviste tanıdığı varmış onlarla irtibata geçti oda sorunu çözemedi vakitli bir gün gelin araç bizde kalsın çözeriz dediler. İlk çalıştığında direksiyon normal çalışıyor ama hareket ettikten sonra direksiyon sertleşiyor sorun bu, bu şekilde bir sorunla karşılaşan varsa veya bu konuda yardım edebilecek arkadaşların önerisini bekliyorum. Bu arada araç 2005 model 1.0 yaris.
Şimdiden teşekkürler...
Toyota Club Türkiye
P/S ikaz lambası
«
:
Ocak 23, 2012, 14:40:43 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Kilometre: 63000
Model Yılı: '20
2023 kere teşekkür etti
2545 kere teşekkür edildi
Ynt: P/S ikaz lambası
«
Yanıtla #1 :
Ocak 23, 2012, 16:05:18 »
Direksiyon elektrik motoru sensörlerinde yada beyninde arıza var gibi görünüyor, yetkili servise gitmenizi tavsiye ederim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
Kan Grubu: A-
Model Yılı: -
482 kere teşekkür etti
760 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ocak 23, 2012, 16:27:56 »
Fatih bey aynısı daha öcne forumdaki bi arkadaşın başına gelmişti Corollada ben direksiyon motorunun kabloları oksitlenmiştir yada kömürlerinde sorun vardır motorunu söktürüp bi baktırın dedim ve dediğim gibi direksiyon motorunda arıza çıkmıştı , bence sizde bi direksiyon motorunu kablolarını ve kömürlerini kontrol ettirin.
Corolla E12 MK9 Facelift 3ZZ-FE :
http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla/
Yaris XP13 D4D MMT :
http://www.cardomain.com/ride/4008460/2012-toyota-yaris/
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Ocak 23, 2012, 16:50:09 »
Bendeki sorun biraz farklı o forumu okudum. İlk çalışmada benim direksiyonda sorun yok araç hareket ettikten sonra direksiyon sertleşiyor ve hata kodu da hız hatası galiba hıza göre sertleşiyor ya direksiyon onu algılayan elektronik sistemde bir arıza var çünkü hız algılamasını abs sensörleri yapıyormuş sensörlere bakıldı sorun yok. Büyük ihtimal beyinde gibi sorun onun içinde ön torpidonun komple sökülmesi gerekiyor elektrikli direksiyon beyni tamda direksiyonun arkasında torpido içinde. Gittiğim yer tamirini yapabileceğini söyledi ki buda maliyeti 50-100 lira gibi olacak, servise gidersem beyni değiştirecekler direk oda sadece beyin 400 lira civarı artı işçilik. İşte bu noktada kararsız kaldım biraz...
İlginize teşekkürler...
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
Kan Grubu: A-
Model Yılı: -
482 kere teşekkür etti
760 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ocak 24, 2012, 11:13:16 »
Fatih bey ben 2005 corollamın ön göğüsünü kendim söktüm ve yalıtım yapıp geri topladım hatta açmışken tüm hava kanalları ve borularını söküp güzelce yıkadım temziledim öyle topladım korkmayın ön göğüsün sökülmesi çok kolay bilen biri 5dk da söker
Corolla E12 MK9 Facelift 3ZZ-FE :
http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla/
Yaris XP13 D4D MMT :
http://www.cardomain.com/ride/4008460/2012-toyota-yaris/
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Ocak 24, 2012, 12:05:37 »
Aracı ustaya bıraktım geldim servise gitmedim. Sonucunu paylaşırım...
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1 kere teşekkür etti
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ocak 24, 2012, 15:21:48 »
Başlattığım bir konu var bunla ilgili bulursam eklerim linki. Bizde çok uğraştık onla servis baya bi fiyat çıkardı yok direksiyon kolonu direksiyon beyni bilmem ne. Akü kutup başlarını kontrol et sürüş esnasında titresimle birlikte akü voltajı gidince direk p/s yakıyor sistem. Biz kutup başlarını vidaladık akünün kutuplarına sorun gitti. Bir yıla yakındır da kullanıyoz öyle bir sıkıntıda çıkmadı tekrar.
İyi forumlar
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S
Artık Corolla sı var
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1 kere teşekkür etti
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ocak 24, 2012, 15:23:58 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31394.msg416834#msg416834
Bu konudan bilgi alabilirsiniz.
Artık Corolla sı var
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Ocak 24, 2012, 15:32:32 »
Ramazan bey benim P/S lambası hiç sönüyor bi yandı öylece kaldı, bide araç hareket ettikten sonra direksiyon sertleşiyor ilk çalışmada normal. Sorunun nasıl oluştuğu bellide çözümü konusunda sıkıntı var, direksiyon araç hızını algılayamıyor ilk harekette sanki 150 ile gidiyormuşsunuz gibi direksiyon sertleşiyor bir dahada kontağı kapatana kadar direksiyon öylece kalıyor. P/S lambası kontağı açınca yanmaya başlıyor ve sönmüyor ama direksiyon araç hareket etmediği sürede normal çalışıyor.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
1 kere teşekkür etti
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ocak 24, 2012, 16:43:27 »
Hidrolik sistem devre dışı olduğu için direksiyon sertleşiyor. Bir nevi P/S yandığında aracın kullanılmaması için önlem gibi düşünün. İnşallah fazla masraf yapmadan sorunu halledersiniz.
İyi Forumlar
Artık Corolla sı var
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Ocak 26, 2012, 14:35:12 »
Aracı bugün teslim aldım sorun giderildi 250TL bir masraf çıktı. Sorunun nedeni ise tesisattaki bir kısa devre (ABS merkezinden gelen kablolarda) nedeniyle direksiyon beyci (ECU) daki röle yanmış. Şuan bir problem yok. Konu hakkında görüş ve öneride bulunan herkese teşekkürler...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #11 :
Mart 14, 2012, 14:08:27 »
4 gün sonra aynı problemi tekrar yaşadım sorun tamamen hallolmadan yazmak istemedim. Şuan problem kalmadı ve sorun göstergedeki bir temassızlığın neden olduğu tespit edildi ve tamir edildi.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: B+
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Mart 14, 2012, 14:13:42 »
gösterge lambasındaki bir temassızlığın tamir edilmesinemi 250 Tl. aldılar
soyguncu bunlar resmen yaa
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #13 :
Nisan 03, 2012, 13:44:32 »
Hayır o temassızlık direksiyon beynindeki (ECU) röleyi de yakmış oda değişti ki beyin değiştirseler sadece onun fiyatı 400 TL civarı...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 327000
Model Yılı: '02
5 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #14 :
Aralık 14, 2013, 23:03:05 »
Konu biraz geçmiş ama fikir beyan etme açısında belki yararlı olur bugün kalorifer peteği giriş ve çıkış hortumlarının olduğu bölge de ustanın çırağı uğraşırken motorun arka kısmındaki ne olduğunu bilmiyorum şanzıman yada egzoz tarafı olabilir o bölgenin üst kısmında açık bir şekilde görünen sensör kablosunun söketini yanlışlıkla çıkartmıştı p/s ışığı yanmıştı . İlk başta silinmedi ama belli 20 dk gibi bir süre sonunda kendiliğinden silindi.Usta silinmesi gerekiyor yoksa cihazla hatayı sileriz demişti ama kendiliğinden silindi.
----------------------------------
T*Corolla 1.6 VVT-i Sol
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»