Gönderen Konu: Corolla şehiriçi 12 litre yakıyor...  (Okunma sayısı 10898 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla şehiriçi 12 litre yakıyor...
« : Ocak 22, 2012, 19:44:45 »
Herkese meraba, imzamdaki aracı kullanıyorum 2003 corolla, yol bilgisayarında 100 km ortalaması 11.9 olarak gösterince iyice cinler tepemde attı, inanın arabayı 2000 3000 devir civarında kullandım şehiriçi, fazla dur kalk yapmadım, nedir bu arabanın derdi, 0-40 en iyi yağdan kattırmıştık hatırlamıyorum markasını, hava filtresi falan temiz, yemin ederim böyle birşey olamaz, hata olacak diyecem ama, benzin göstergeside bu olayı kanıtlarcasına hızlı aşağı iniyor, şehir dışında 5.5 civarına kadar düşüyor ama şehiriçi 12 inanılmaz ve kabullenilemez....
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Toyota Club Türkiye

Corolla şehiriçi 12 litre yakıyor...
« : Ocak 22, 2012, 19:44:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla şehiriçi 12 litre yakıyor...
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2012, 21:07:07 »
Şehir dışında 5.5L/100km olarak yakıt tüketimiyle yetinen bir aracın, İstanbul gibi bir şehir içinde hele kışın tüketeceği yakıt miktarının sınırı olmadığından, aracınızda bir sorun görünmüyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2012, 21:22:28 »
Selamlar
Muhtemelen bir hesaplama hatası yapıyorsunuz. Şehirlarasında 5.5 yakan bir Corolla şehiriçinde hayatta 11.9 yakmaz. Siz Aldığınız yakıt miktarı ile yaptığınız kilometreyi kıyaslayarak mı yapıyorsunuz hesabı yoksa yok bilgisayarının gösterdiğini mi söylüyorsunuz? Şehirlerarasında 5.5 yakan bir araba en fazla 9-9.5 yakmalı şehir içinde. Bence siz benzi/Km hesabıyla hesaplayın sarfiyatınızı.

Benim yol bilgisayarımda ortalama 8.8 gösteriyor şu anda ancak biliyorum ki şehirlerarasında 6.5, şehiriçinde 9.1 yakıyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2012, 21:54:33 »
hakan bey corolla 2011 aracım şu sıralar  10 -12 sizinkiyle aynı yakıyor ancak yol bilgisayarının gösterdiği ortalama yakıt 12 gosterdiği gibi zaman zaman 9-10da gösterir.kiş sartlarında aracı ısıtıyor ve düşük devirlerde dur kalk yapıyorsanız ve motorda 1.6ise bu değerleri zaman zaman görmemiz normal kış bitince düzelecektir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2012, 21:55:57 »
Yanıtlarınız için teşekkür ederim, yol bilgisayarını baz alarak yazdım ama bilmiyorum, pompadan ölçüm yapmadım ama bu değerleri doğrular nitelikte bi benzin tüketimim var.
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2012, 22:46:26 »
100kmyi şehir içinde yaklaşık 2 saatte tamamlarız sanırım o yüzden 2 saat içinde çok dur kalk yaptıysak 12 değerlerine şaşırmamak lazım bence bir depo benzinle kaç km gittiğimize bakmak daha doğru olur kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2012, 17:50:33 »
Bendede aynı sıkıntı var 12 litreyi rahat görüyor şehir içi araçtan iyice soğudum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2012, 03:34:16 »
Arkadaşlar bendede 2011 model comfort extra AT var..  Benim araçta 12-13 gösterdiği oluyor..
Bu tamamen kullandığınız yer hava şartlar vs,vs,vs.. o kadar çok etken var kii..
Yalnız şunuda unutmamak lazım burada kimse birbirinin aracı ile kıyaslama yapmamalı bana göre..
Ve yinede unutmamamız gereken aracın şehir içi teknik verisi zaten 9 LT.. ee doğal olarak teknik verisinde
bile 9 lt olan bir aracın 12-13 lt kullanıma göre yakabilir.. en güzel ölçüm bence uzun yolda 90 km sabit
hızda yapılan ölçümdür..
Bu arada ufak bi not: Bugün bi arkadaşın aracını kullandım araç dizel 1.5.. araca biner binmez hemen yol
bilgisayarındaki tüketim değerine baktım ki.. 8,7 gösteriyor.Aşağı yukarı mesafemiz aynı kullanım şartlarımızda..
Artı 2010 model ford focus 1.6 TDCI aracımı sıfır almıştım aynı kullanım şartlarımda yol bilgisayarı 9 lt gösterdiği
oluyordu ve ben kimseyi inandıramıyordum.. Lakin 800 metre mesafeye marşa basıyoruz bulunduğumuz yerde.. mecburen yanii.. ee durum böle olunca bizim otomatik 1.6 corollanın 12-13 lt yakması gayet normal geliyo bana..
Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2012, 11:53:16 »
Arkadaşlar benim araç 96 model 1.6 motor. Yakıtın bu kadar fazla olması bence tamamen kış şartları ile ilgilidir. Geçen sene benim araç ta 1 depo benzin (45 lt) ile şehir içinde 300km civarı gidiyordu. Bu da yaklaşık 100 km'de 14 lt gibi değere karşılık geliyor. Gideceğim yere ulaşınca motor daha ısınmamış oluyordu. Ben de araçtan baya soğumuştum. Temmuz ayında Nahçıvan'a çıktım. Şehir girişinde depodan taşıncaya kadar benzin aldım. Günlük kilometre sayacını sıfırladım. Şehirde klima açık dolaştım. Şehir çıkışı aynı yerden depodan taşıncaya kadar doldurduğumda aracı sallayıp zorlamama rağmen 8 litre ancak alabildi. Bu arada günlük kilometre sayacı 98-99 olmuştu, tamamı şehi içi. Bundan dolayı aracım şu anda ne kadar fazla yakıyor alsa da sorun etmiyorum. Yaz gelince tekrar düşecek nasıl olsa.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2012, 15:14:04 »
1.4 dizel mmt şehir içi 14-15 lt/100km ortalama 4 km x2 /gün , şehir dışı 5 lt/100 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2012, 21:29:05 »
Merhaba,

Malesef bu dertten ben de muzdaribim.
2004 model 1600 cc corolla sahibiyim.
Şehir içinde dur-kalk trafiğe asla girmiyorum.
Buna rağmen 10.5 litrenin altına düşemiyorum.
Teknik özelliklerde gösterilen "şehir içinde 9 litre" değerine ulaşmak mümkün görünmüyor.

Sırf bu yüzden arabamı satmayı bile düşündüm.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2012, 12:46:43 »
bu tüketim değerlerinin sebebi kış şartlarıyla ilgili olduğu kadar aslında biraz da kullanım ve vites tercihleriyle de bağlantılı. şehir içi dediğiniz kısımda eğer 2 ve 3. viteslerde seyahat ediyorsanız 12-13 litrelik tüketimler normaldir. mümkün oldukça 4. vitese ulaşmaya çalışın (hız yapı demiyorum). 2005 corolla 1.6 vvt-i 4. viteste 60 km/h ile giderken 3.5 litre/100 km gibi bir tüketim değerine de sahip olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2012, 13:22:25 »
2011 Corolla 1.6 düz vites yaklaşık 14 aydır kullanıyorum aracım 6600 km de şehir içi ve agresif kullanımda 9 lt geçemedim iddia ediyorum normal kullanımdan yüzde elli fazlasını yaktırıyorum  şehir içi sakin kullanımda 7.5 lt geçemedim yüksek devirli ve agresif kullanmak hoşuma gidiyor 3500-4000 devirde vites değiştiririm ki bazen üstüde olabiliyor seri kalkışlar ani hızlanmalar falan ve aracımın son sürat limitlerinde dahi kullanıyorum İzmir'i bilenler bilir genellikle çok yokuşlu bir yer ve yaşadığım yerde bir dağın yamacı değerler bu şekilde 11-12 lt yakan araçlarda ya problem var yada bulundukları yerden kaynaklanıyor soğuk falan etkili olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2012, 16:36:58 »
İstanbul trafiği ile diğer şehirleri karıştırmamak lazım 20 km lik bir mesafeyi 2 saatte gittiğimiz oluyo yakıtın cok olmasıda gayet normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #14 : Ocak 31, 2012, 13:49:51 »
Bence de aracınızda sorun yok eğer şehir dışında 5,5lt tüketimi tutturuyorsa. Malum kış şartları ve trafikten dolayı İstanbul için olabilir.

Yine de ben olsaydım emin olmak için şöyle en az bi 50 km kadar şehirdışı kullanacağım zaman önce depoyu doldurur, yolun sonunda tekrar depoyu doldurarak tüketimi lt olarak hesaplardım. Eğer hala yüksekse servis yolu görünüyor.
05 էօկօէﻪ  νεгรօ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2012, 18:12:54 »
2011 Corolla 1.6 düz vites yaklaşık 14 aydır kullanıyorum aracım 6600 km de şehir içi ve agresif kullanımda 9 lt geçemedim iddia ediyorum normal kullanımdan yüzde elli fazlasını yaktırıyorum  şehir içi sakin kullanımda 7.5 lt geçemedim yüksek devirli ve agresif kullanmak hoşuma gidiyor 3500-4000 devirde vites değiştiririm ki bazen üstüde olabiliyor seri kalkışlar ani hızlanmalar falan ve aracımın son sürat limitlerinde dahi kullanıyorum İzmir'i bilenler bilir genellikle çok yokuşlu bir yer ve yaşadığım yerde bir dağın yamacı değerler bu şekilde 11-12 lt yakan araçlarda ya problem var yada bulundukları yerden kaynaklanıyor soğuk falan etkili olabilir

Hocam gel burda yap o tutturduğun değerleri alnından öpeyim seni.. :)
Ayrıca Türkiye'nin en sıcak yerlerinden birinde yaşıyorsun o değerler fazla bile ben sana
o kadar söyleyeyim.. Rampa da yok genelde düz İzmir.. Yani öğle sıcak şehirde yaşayıp da
düz yolda kullanarak 9 litreyi geçemedim agresif kullanımda diye ahkam kesmekle olmuyo o işler :)O şehirde 7-8 bile çok sana..
Saygılar.. Sürçü lisan ettiysem affolaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2012, 18:28:29 »
Arkadaşlar sivasta hava - 7 nin üzerine çıkmıyor  benim araba düzyolda ideal viteste bile 13 ün altına düşmüyor tabi yerdeki karda etki ediyor diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 31, 2012, 22:18:53 »
hakan bey yol bilgisayarındaki değerler doğru ölçümler değil.Aracınız lpg li kullandıgınız sürece zaten doğru ölçmüyor.Şehirler araası 190-200 kuruş civarı şehir içide  mak.250 civarı yakıyordu önceki hb corolla aracım..Ona bakarsanız siz bir ara açın bazen  99 lt bile gösteriyor.Sİz oraya bakarsanız anlık tüketime işiniz zor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #18 : Şubat 01, 2012, 19:47:50 »

abi şaka yapıyor olmalısın. senin aracın aynısı bizde var hatta aynı km de. şehir içi normal kullanımda 10 lt den aşağı daha indiğini görmedim. hatırlarsam resmini bile koyabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 02, 2012, 12:58:02 »

abi şaka yapıyor olmalısın. senin aracın aynısı bizde var hatta aynı km de. şehir içi normal kullanımda 10 lt den aşağı daha indiğini görmedim. hatırlarsam resmini bile koyabilirim.

Hayır kesinlikle şaka değil gayet ciddiyim gerçekten benim gördüğüm değerler bunlar bazı arkadaşlar İzmir düz yokuş yok falan demiş soğuk yok  demiş bugün İzmir Karlı ve yaklaşık 1 aydır epey kuru soğuk var eksi değerlere düşüyor geceleri yaşadığım yer Narlıdere ve dağın yamacı yürüyerek inmek ve çıkmak çok mümkün değil bu yolda ve şehir içi aşağı inip çıkma kısa mesafe ve bazen Konak Alsancak tarafında gördüğüm değerler tabi İzmir'in trafiği İstanbul'a kıyasla çok yoğun değil ama bazen burada da yoğunluk yaşanıyor bu arada doğma büyüme İstanbulluyum İstanbulun trafiğini çok iyi bilirim 1985 den beri İstanbul trafiğinde araç kullanıyorum.