Gönderen Konu: fan sesi geliyor motor ısındığı zaman normalmi  (Okunma sayısı 11055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
fan sesi geliyor motor ısındığı zaman normalmi
« : Mayıs 27, 2008, 23:31:57 »
arkadaşlar 99 model toyota coralla1.6 klimasız bi araç satın aldım.aracı daha fazla tanımıyorum.20 km yol gittikten sonra araçtan sanki fan motoru gibi bi ses duyuyorum son zamanlarda sıçaklardan mı kaynaklanıyor bilmiyorum bizim bu araçlarda soğutma sistemi hakkında bilgisi olan varmı yani bu fan sesi gibi duyduğum şey normal bir durummu.harelet göstergesi yoldayken hep orta seviyede gösteriyo yani yükselme falanda yok.bana bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

fan sesi geliyor motor ısındığı zaman normalmi
« : Mayıs 27, 2008, 23:31:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: fan sesi geliyor motor ısındığı zaman normalmi
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2008, 23:54:49 »
toyota ne yapar ne eder hararet göstergesini kıpırdatmaz göstergeyi söktüm yeniden topladım hararet ibresini az aşşa kaydırmışım takarken  arabayı ısıttım yatay şekilde monte etttim güvenilir bi soğutma sistemi var
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2008, 09:20:05 »
tabi ki normal, o ses olmasa hararet yapar...

fan motordan bağımsız ve elektronik kontrollü diye biliyorum ben, belli bir sıcaklık seviyesi aşıldığından otomatik olarak devreye girer.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2008, 10:06:29 »
teşkrvalla sizlerde olmasanız bittik biz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2008, 10:37:51 »
çok hafif bi uğultu gelmesi normal
ses fazlaysa fan pervanesi çerçeveye sürtüyo olabilir
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2008, 15:11:26 »
  Selam.
 Ses gelmesi bencede normal. Bu sesi diğer araçlarda da rahatlıkla duyabilirsiniz. Ancak elle ve gözle fanı ve pervanelerini kontrol etmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2008, 22:54:50 »
valla arkadaşlar çok sağolun ya bilgiler için.ses pervane sürmesi falan değil. hani bu şahinlerde yada doğanlarda araba ısındığı zaman fan çalışır ya o ses gibi bi ses ama tabiki  o kadar bariz bi ses değil.belki önceden de yapıyordu ama dikkate etmedim arabaya tüp taktırdığım için bu aralar arabayı dinliyorum.eğer normalse bu ses ki öyle düşünüyorum endişelenmeye gerek yok.çok sağolun arkadaşlar bu bilgiler için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2008, 00:48:09 »
şehir içi kullanımlarda, sık dur-kalk yapınca ya da yokuş çıktıktan sonra fanın çalışması normal. şayet bu tür durumların ardından duyuyorsanız sesi, bir sorun olduğunu ya da olacağını zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2008, 11:28:46 »
hararet konusunda sana sıkıntı yaşatmaz emın ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2008, 15:42:59 »
normal kardeş, bende 99 1.3cc var adam bi radyatör koymuş arabaya ibre kımıldamaz tabii. o fan sesini ben de duyuyorum ara sıra (arabayı sıkıştırınca) fakat hararet ibresi yine aynı yerde ibre tık demiyor tamircime sordum bunların ibresi neden yükselmiyor diye, bunlardaki soğutma sistemi hiçbir arabada yok dedi kafana takma bin adam araba yapmış vallahi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2008, 17:40:01 »
valla ister inanın ister inanamayın toyota hararet yapmaaz
hurdası bile:)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2008, 18:41:20 »
Arabamı ilk aldığımda hararet ibresi ,ister ufak vitesle gideyim, ister uzun ve dik rampalarda milim hareket etmiyordu.Ben de şüphelenmiştim.Fakat sonradan öğrendim. Radyatör sisteminin yapısı yüksek hararete müsaade etmiyor.Serviside aynen söyledi.O yüzden içiniz rahat etsin.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2008, 19:54:11 »
Toyotanın soğutma sisteminden çok memnunum. Hararet saati ibresi ortaya kadar yükseliyor ve orada sabit kalıyor.Aracı ne kadar sıkıştırsam da ibrenin ortadan yukarıya çıktığını görmedim. Yani motorun sıcaklığının optimum düzeyde olmasını sağlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2008, 20:39:43 »
valla arkadaşlar çok sağolun ya bilgiler için.ses pervane sürmesi falan değil. hani bu şahinlerde yada doğanlarda araba ısındığı zaman fan çalışır ya o ses gibi bi ses ama tabiki  o kadar bariz bi ses değil.belki önceden de yapıyordu ama dikkate etmedim arabaya tüp taktırdığım için bu aralar arabayı dinliyorum.eğer normalse bu ses ki öyle düşünüyorum endişelenmeye gerek yok.çok sağolun arkadaşlar bu bilgiler için
lpgli motor daha kolay ısındığından fanın yazın neredeyse sürekli çalışması normal, sıkıntı yapmaz yalnız illa ki fan geç devreye girsin istiyorsanız hararet muşurunu yüksek dereceli(90) alırsanız fan doğal olarak daha geç devreye girer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2008, 11:24:38 »
Bu toyotaları hararet yaptırana ödül vermek lazım benim devirdaim pompasında çatlak varmış geç farkettim radyatör deki suyun yarısı boşalmıştı yinede hararet yapmadı için rahat olsun
96 corolla xei