Gönderen Konu: Sadece önlere kışlık lastik olayı hakkında gorusleriniz nedir?  (Okunma sayısı 29263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2004 Avensis 205/55/R16 ölçülerinde sadece ön tekerlere kışlık lastik almam yeterli olur mu?
Kışın düşük hızlarda kullanmak üzere yani uzun yola çıkılmayacak...

Kazasız kış ve sürüşler.
Aven-Since

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
hocam sadece ön tekerlere kışlık lastik almanız yol tutuşunu arttıracaktır.ancak çok daha tehlikeli bir şekilde arkadan savrulma başlayacaktır..
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
70-80 Tarzında hız yapmayacağız. mevsimlik lastikle araba yerinde sayıyor :)
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2550 kere teşekkür edildi
Kışlık lastiğe ihtiyaç duyuyor olmanız, kalkışlarda sorun yaşadığınızın göstergesi gibi görünüyor, demek ki böyle yola sahip bölgenizde kalkış yapamayan 4 mevsim lastiğiniz, çok yavaş süratlerde fren yapsanız dahi, arka tarafta daha fazla denge bozucu hale gelecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
Bir ayağınıza bot, diğerine sandalet giymek gibi bişey... :D
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Her fren yaptığınızda arka taraf dans etmeye başlar :)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
4 teker de aynı durumda olmalı bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Sevgili arkadaşım ben daha dün aldım 4 tane kışlık lastik ...neyse ufak bir olay yaşadım dün onu anlatayım belki bir ders çıkarırsın öncelikle lastikçiye gittim 4 adet kışlık michelin alpin 205 55 16 ebatında istediğimi söyledim ( bu arada bulunduğum yerde kar yağmakta idi ) lastikçi tamam abi yanlız elimde şuan iki lastik var onları hemen takalım siparişimi verdim akşam üstüde diğer iki lastiğin gelir ben sana telefon açarım gelirsin arka iki lastiğede takarız abi dedi bende tamam dedim ....uzatmayalım eve dönüş yolunda süratim yok bir şekilde kavşaktan döndüm dönüşüm tam biteceği sırada bir baktım aaaa  arabanın arkası önüme geldi çok yavaş şekilde 2 tur tam döndüm Allahtan aracın arka tekeri hafifçe kaldırıma vurduda durabildim anlayacağın önlerde sıfır kış lastiği olmasına rağmen aracın kayması arkadan başladı yani yazlık olan arka lastikler deli gibi kaydırdı bereket ben kayarken sağımda solunda karşımda araç yoktu yoksa hafif toslaşırdık.....Akşam lastikçi çagırdı gittim arkalarada kış lastiği taktırdım koçlar gibi aynı kavşağa 3-4 sefer daha girdim normal bir hızla hiç kaymadı ne arka ne ön koçlar gibi ....tavsiyem arkası önü yok 4 kışlastiği alıp taktıracaksın olay budur....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Kışlık lastiğe ihtiyaç duyuyor olmanız, kalkışlarda sorun yaşadığınızın göstergesi gibi görünüyor, demek ki böyle yola sahip bölgenizde kalkış yapamayan 4 mevsim lastiğiniz, çok yavaş süratlerde fren yapsanız dahi, arka tarafta daha fazla denge bozucu hale gelecektir.
Tekin bey sonuna kadar doğru yazmış ben yaşadım acayip dengeni bozuyor arkaların yazlık olması......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Talip beyin benzetmesi tabiri caiz ise "cuk" oturmuş. Dört lastik de aynı olmalı. Tolga beyin örneğindeki gibi önler ve arkalar farklı olursa aracınızın tepkisi de farklı olur. Ya 4 yazlık ya da 4 kışlık lastik olsun. En azından yazlık lastik varken de aracınız stabil ve beklenen bir tepki verir. Siz de ona göre sürersiniz aracınızı. Diğer türlü olduğunda ne yapacağınızı bile şaşırırsınız.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Hepinize cok tesekkür ederim...
Tolga Denkel abimede atlattığı kazadan dolayı geçmiş olsn diliyorum.Allah beterinden ve tekrarından korusun.
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Önlere kar tipi yeterli olur.4 tane daha iyidir.Ama 2 tanede yeterli olur.Erzurumda kışın yıllarca araç kullanmış biri olarak söylüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
cumartesi bende 4 adet lastik aldım, yeni lastik çok fark ediyor araçta :) bu arada bridgestone lastiklerde axxes karta 12 taksit avantajı var
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Önlere kar tipi yeterli olur.4 tane daha iyidir.Ama 2 tanede yeterli olur.Erzurumda kışın yıllarca araç kullanmış biri olarak söylüyorum.
halen Erzurum Oltuda olan biri olarak bende de şuan 2 tane kumho kış lastiği var ve bir sorun yaşamadım çok şükür. 1 ay önce Ankaradan Erzurum Oltuya geldim Erzurumu çıktığım sırada kar yağışı artmış yolda epeyce tutmuştu ben normal asfaltta gider gibi olmasada(duble yolda 110dan aşağı düşmem) hızımı %10 üzerinde düşürdüm ve o şekilde geldim ne bir savurma nede dengesizlik söz konusu oldu. Sadece dikkatli olmanız gereken yerlerde daha dikkatli olmak gerekiyor ki bu 4 lastik takan arkadaşlar içinde geçerli. 8-)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Sadece önlere kışlık lastik olayı hakkında gorusleriniz nedir?
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2012, 10:49:54 »
Bir ayağınıza bot, diğerine sandalet giymek gibi bişey... :D

+1

Merhabalar arkadaşlar;
bence kışın  4 üne taktırılmalı( sebebini arkadaşlar açıklamış)

lastik tercihi için ise;

ben geçen yıl 2 adet lassa kışlıkların yanına 2 adet ucuz diye starmax (petlas) kışlık almıştım ve usta yeni diye önlere takmıştı.Geçen kış pek kar yoktu ıslak zeminlerde performansını gördüm ve pekte tatmin olmamıştım açıkcası hatta ucuz işte diye kendi kendimi teselli etmiştim.
Usta bu kış yine önlere taktı ve karlı zemindeki performansına hayran kaldım.Düşünün geçen salı gecesi istanbula yağan karda gece 24.30 sularında misafirlikten eve dönerken resmen aracın altına  karlar sürte sürte gittim yokuş çıktım indim ama ne yolda kaldım nede kaydım hatta rav-4ün zorla çıktığı yerden kolaylıkla çıktım(birazda şöförlük tecrübesiyle).Dedim ki demek ki adamlar bunu gerçekten kar için üretmişler dedim.

O yüzden bence petlas-starmax tercih edilebilir.Tabi parası fazla olana sözüm yok.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 03, 2012, 11:32:16 »
Ethem birde Sivaslıymışsın yahu ::)  Sizin oralarda kış çetin geçer değil 2 tane mümkünse 6tane kışlık lastik olsa ancak kontrol edilir Sivasta araç bilirim ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 03, 2012, 11:36:55 »
Yozgat'tayım gayet çetin geçiyor kış sadece önlerde var kışlık ;)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 08, 2012, 01:32:06 »
4 lastiği de kışlık taksanız kar tecrübeniz olmadığı yerde olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Bende sadece önlerde var kışlık lastik. lastikler yarı ömrü dolmuş şu anda. bilinçli olarak boş alanda dönüş yapıyorum arkası önüme geliyor ama difransiyel kilidi varmış gibi ön taraf nerdeyse sabit kalıyor. :D
başta yazdığım gibi kar tecrübeniz varsa 2 lastikde yeterli olabiliyor, sınırları zorlamamak şartıyla.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )