Gönderen Konu: Anahtarımdaki kapı düğmeleri koptu  (Okunma sayısı 1773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Anahtarımdaki kapı düğmeleri koptu
« : Mayıs 27, 2008, 22:22:13 »
Arkadaşlar, aracımın kontak anahtarındaki merkezi kilit açma kapama düğmeleri yuvasından koparak düştü.Önce biri düşmüştü onu buldum yuvasına koydum, baktım durmuyor etrafını bantla çevirdim öyle idare ediyordu ki bu gün bir de baktım öteki sağlam olan da düşmüş kaybolmuş.Düğme yuvasından içindeki devreler görünüyor ve otomatik açma yapmak için parmağımı yuvanın içine zorla sokup açabildim.Bu düğme yuvalarının o yumuşak plastiği yenilenebilir mi?Yoksa nasıl bir çözüm bulmam gerekir? Acaba başına böyle bir sorun gelen arkadaş var mı? Yardımcı olursanız sevinirim...

Toyota Club Türkiye

Anahtarımdaki kapı düğmeleri koptu
« : Mayıs 27, 2008, 22:22:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Anahtarımdaki kapı düğmeleri koptu
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2008, 19:42:35 »
Aynı problemi bende yaşadım, Servise sorduğumda , servis danışmanı anahtarını gösterdi , bantlamış..tamiri olmuyor, yeni anahtar getiriliyormuş  anahtara diş açıp kodluyorlar. Benim düğmeler düşmek üzere idi , streç folyo ile sarıp 2 ay kullandım, elim bu tip işlere yatkındır, geçen hafta anahtarı söküp kopan  düğmenin düşmemesi için   dört tarafına japon yapıştırıcı ile yaklaşık 1 mm kalınlığında ince bir lastik yapıştırdım , orijinal gibi oldu, dışarıdan belli olmuyor.Biraz zor ama paket lastiği gibi bir lastiği  , düğmenin sert plastik kısmının içinde kalan kısmına  yapıştırmayı becerebilirseniz, yani düğmenin iç kısmına bir çıkıntı yapabilirseniz  yaklaşık 300 ytl kardasınız.
2001 Avensis D4 150 HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2008, 20:53:50 »
Cengiz bey, enayilik ben de oldu, biri düştüğü zaman onu yuvasına oturtup etrafını bantla çevirmiştim, ötekini de o zaman bantlasaydım bu gün onu kaybetmezdim.Önceki düşmede şanslıydım elimde tutarken gözümün önünde düşmüştü ama bu sefer nerde düştü haberim yok. Artık kendimize göre çözüm üreteceğiz, yumuşak bir lastiği yuva büyüklüğünde kesip yuvaya oturttuktan sonra yine etrafını bantla çevirirsem sorunum çözülmüş olacak her halde, bu kadar ufak bir şey için 300 YTL veremem doğrusu... Cevabınız için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2008, 01:01:56 »
Bazı anahtarların kasası yani plastik aksamı cipsiz olarak satılıyor servise birdaha sorun daha ucuz dur 100-200 arası bi rakam olmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2008, 18:44:46 »
Arkadaşım aynen Cengiz arkadaşın yaptığı gibi anahtarın vidasını sök aç, kaybolan düğmenin yerinede lastikçiden eski iç lastik bul bunun sibop kısmında kalın yerinden düğmenin yuvasına göre tuş kes bu tuşu ve kaybetmediğin tuşu bisiklet iç lastiğinden kesmiş olduğun (lastik eldivende olabilir ince olması açısından)parçaların üzerine 502 yapıştırıcı ile yapıştır. kenarlarını 1 yada 1.5 milim kalıncaya kadar traşla tuşları yuvasına oturt, anahtarın kapağını tak vidala orjinal gibi olur. Güle güle kullan. Tecrübe ile sabit ben yaptım oldu, öyle bantlarla falan uğraşamam.