Gönderen Konu: ABS Problemi?  (Okunma sayısı 4180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS Problemi?
« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2012, 18:14:42 »
Arda bey ben bu konulara yabancıyım.siz cvp beklerken bensize soru soruyorum kusura bakmayın.bu sizlerin E12  AE101 neyi ifade ediyor motor numrasa falan mı.motorların kodu falan ise 2005 corolla terra hangi kod ile ifade ediliyor.bu arada sizin sorunuzun cvp.Tekin beydedir yanılmıyorsam :) ;)
Kasa tipine göre adlandırmalar ae101 93-98modeller için e12 2002-2006modeller için vs. vs...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2012, 18:14:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2012, 17:01:06 »
selam .Dediğiniz gibi yaptım ve aracımın altını yıkattım sorun kalmadı :alkis:.ama şimdi sizden bir ricam var aracım 2005 corolla yani e12 tabir edilen motor olması gerekiyor.arac 90 binde ve sadece 80 bin bakımı dışarda yapılmış ve her 40 binde değişmesi gereken şanzıman ve fren yağı 80 bin de değişmemiş ben değiştirmek isitiyorum.yaşadığım yörede servis yok.sizce almam gereken şanzıman fe fren yağı nedir. yani kaç numara yada nasıl adlandırılıyor kısacası  yağ satan yerden hangi kod, numara vs.. ne istemeliyim.Şanzıman ve firen yağı ayrı ayrı ismini ve ne miktar almam gerektiğini yazarsanız memnun olurum.Tamiricye  yada yağ satan değiştirecekse doğru yağ ile değiştirsin.
Belki yağcılar bilir ama yinede sizlere sorayım dedim teşekkür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2012, 17:22:52 »
Yasin bey,

Şanzıman yağınızı yetkili serviste değişmenizi öneririm, oraya gitmişken fren hidroliğinizide değiştirirsiniz.

Dışarıda değişen şanzıman yağları bu tip yeni teknoloji araçlarla uyumlu olmayabiliyor ve kısa süre sonra vites değişimlerinde sorun çıkabiliyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2012, 17:42:36 »
Tekin bey bulunduğum şehirde servis yok .yani şanzıman ve fren yağı için servise gitmek en iyisi ama burada sizlerin önereceği yağ marka ve numarası  vs.. kendi elimle alıp koydurabilirim