Gönderen Konu: Verso Lpg tankı sizde böyle mi?  (Okunma sayısı 5346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Verso Lpg tankı sizde böyle mi?
« : Ocak 18, 2012, 23:51:38 »
Merhaba arkadaşlar,
Dün buradaki bi lpg yetkili bayii ile Toyota Verso aracıma muhafazalı simit tank ile lpg kiti üzerine anlaştım. Bugün sabahtan aracı bıraktım. öğleden sonra arayıp bittiğini söylediler. Gidince bi de baktım ki muhafazayı takmamışlar. Aşağıya doğru çok sarktığı için vazgeçmişler. zaten gerek yokmuş filan fıstık. anlaşmamız bu değildi, madem sorun çıktı niye aramadınız dedim. hülasa artık nerdeyse zorla taktırdım. (iki taraftan bant atılıp, çekiçle alttan vura vura oturtuldu) Gözlemim bu muhafaza konuda tecrübeli olmayışlarıydı.

En son durumu hava karardığı için fotoğraflayamadım ama o muhafaza takılınca tam egzost ile aynı hizaya geldi. Simdi olctum bos aracta muhafaza ile yer arasi 24 cm kadar. evraklar arasındaki montaj şemasını inceledim, orada en az 20cm demiş ama araç boşken mi dolu mu yazmamış.
Sizce göründüğü kadarıyla bu muhafaza ile tank güvenli bir şekilde montaj yapılmış mıdır?

Sizin aracınızdaki muhafaza-montaj ile kıyaslar mısınız?

Toyota Club Türkiye

Verso Lpg tankı sizde böyle mi?
« : Ocak 18, 2012, 23:51:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso Lpg tankı sizde böyle mi?
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2012, 00:04:10 »
bülent abi yeni kasa mı seninki belirtmemişsin.Ama  benim verso 2006 model  dışardan bakıldıgında hafif tampondan altta gözüküyor muhafazası.Benımkinde bant falan yok.. tane vida ile tutturmuşlar nasıl yapmışlarsa artık bilmiyorum..Sizin lki gibi kemerli değil.Aldıgım adam ekstradan 150 tl verdim diyodu muhafaza için.Bence yerden yüksekte olsa kesinlikle lazım muhafaza.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2012, 00:09:44 »
valla versoları bılmıyorum ama  bundan önceki chevrolet tahoe'da aynı şekilde montaj ettirmişti babam 35 lt falan olması lazım bagajfa yer kaplamıyor buyuk kolaylık bence ama bizde muhafaza yoktu nasılsa jip altını vurmazlar dıye düşündüler herhal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 12100
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2012, 14:20:36 »
evet bülent bey benimkide kemerle tutturuldu dışardan bakıldığında çok hafif gözüküyor
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2012, 15:09:29 »
Bülent Bey zaten muhafaza sacı zorunluluk bildiğim kadarı ile. Benimkiside biraz gözüküyor ama dikkat çekecek kadar değil. Birde  kemer göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2012, 23:09:07 »
Arkadaşlar evvela hepinize cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Bugün sabahtan lpg sızdırmazlık raporunu aldım. Hatta kontrol yapan makine mühendisine özellikle iyi bakmasını, herhangi bir sorun görürse hemen ilgileneceğimi söyledim. Montaj şemasını da istedi, baktı, onayladı.
Sizlerin araçlarında da benzer montaj olduğunu okuyunca daha iyi hissettim. Demek ki yeterli güvenlikte olmuş.
-o-
Tuncay bey kardeşim araçlarımız aynı kasa. Aslında bence saç daha derin olsada kenarlardan vidalansa daha güvenli olur gibi geldi. Böylece alttaki olası darbe gücü tüp yerine kaportaya iletilmiş olur.
-o-
Erkan bey evet, muhafaza yasal zorunluluk, yoksa muayeneden geçmez. Montaj şemasında her detay yazıyordu.
-o-
peki arkadaşlar siz hiç aracın altını, daha doğrusu muhafazayı yere vurdunuz mu?
SİZİN ARAÇTA MUHAFAZA İLE ZEMİN ARASINDA KAÇ CM VAR?
İşin aslı, Mersin yollarında çukur çok, araç doluyken vururum diye çekiniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 22, 2012, 21:47:15 »
Merhaba,
Bende koruma sacı biraz daha değişik ancak ben sizinkini daha çok beğendim.
Koruma sacı mecburi + sizden ekstra (bende 100 TL) para istiyorlar.

Benimki de hemen hemen egzoz ile aynı seviyede. Şimdiye kadar değme vs olmadı. Yük olunca tabi çukurlardan vs daha dikkatli geçmek lazım.

Montaj ile ilgili,
sabitlemek için tam ortada 2 adet vida atıldı.

Yaşadığım sıkıntıyı dile getireyim. Egzoz yüksek hız/devirde koruma sacına değiyordu ve araç bağırıyordu. Değen kısmı kesip tekrar monte ettiler sorun çözüldü.
~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2012, 08:53:07 »
Arkadaşlar evvela hepinize cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Bugün sabahtan lpg sızdırmazlık raporunu aldım. Hatta kontrol yapan makine mühendisine özellikle iyi bakmasını, herhangi bir sorun görürse hemen ilgileneceğimi söyledim. Montaj şemasını da istedi, baktı, onayladı.
Sizlerin araçlarında da benzer montaj olduğunu okuyunca daha iyi hissettim. Demek ki yeterli güvenlikte olmuş.
-o-
Tuncay bey kardeşim araçlarımız aynı kasa. Aslında bence saç daha derin olsada kenarlardan vidalansa daha güvenli olur gibi geldi. Böylece alttaki olası darbe gücü tüp yerine kaportaya iletilmiş olur.
-o-
Erkan bey evet, muhafaza yasal zorunluluk, yoksa muayeneden geçmez. Montaj şemasında her detay yazıyordu.
-o-
peki arkadaşlar siz hiç aracın altını, daha doğrusu muhafazayı yere vurdunuz mu?
SİZİN ARAÇTA MUHAFAZA İLE ZEMİN ARASINDA KAÇ CM VAR?
İşin aslı, Mersin yollarında çukur çok, araç doluyken vururum diye çekiniyorum.

Aradan epey zaman geçmiş sıkıntı yaşadınızmı?
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2012, 21:13:36 »
Aradan epey zaman geçmiş sıkıntı yaşadınızmı?
:) yok yaşamadım, çok şükür sorunsuz geçti. hiç altını da vurmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2012, 08:12:28 »
Acaba bizim 98 modellerde de tüp alta montaj edilmezmi ki ? Bagajda stepne taşımaktan bıktım artık.. Yoksa versolarda tankın takıldığı yer stepne yeri mi ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2012, 09:25:09 »
versolarda tankın takıldığı yer stepne yeridir. Zaten önceden mühendislerin çizdiği bir projeye göre konulmalı.

Acaba bizim 98 modellerde de tüp alta montaj edilmezmi ki ? Bagajda stepne taşımaktan bıktım artık.. Yoksa versolarda tankın takıldığı yer stepne yeri mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2012, 21:24:48 »
Arkadaşımın x marka bi aracına bu şekilde montaj yaptırmak istedik .. Usta özellikle olmaz takmam demişti. Sebebi ise vizede arabaya 5 tane 100 kg eleman oturtup denemeyi öyle yapıyormuş..  Sizin mesafe kurtardıysa ne mutlu . umarım sıkıntı çıkmaz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2012, 21:28:20 »
2004-2009 arası bütün versoların stepnesi araç dısında .Orayada lpg tankı takılıyor.üstündede koruma sancı.Yenı kasalarda galiba koltugun altında yer varmıs oryaa takabiliyorlar.Ama bu şekilde aracın benzın deposundan daha güvenli
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2012, 08:49:25 »
Tabii her aracın durumu farklıdır. Zaten müşterinin istediği yere göre değil, önceden çizilmiş projeye göre yapılır.(birden fazla proje çizilmişse müşteri seçebilir)
Mesafeyi ben de çok merak etmiştim, projeyi inceledim, cm olarak kurtarıyordu. Zaten egzozdan yukarıda olması yeterli galiba.

Arkadaşımın x marka bir aracına bu şekilde montaj yaptırmak istedik .. Usta özellikle olmaz takmam demişti. Sebebi ise vizede arabaya 5 tane 100 kg eleman oturtup denemeyi öyle yapıyormuş..  Sizin mesafe kurtardıysa ne mutlu . umarım sıkıntı çıkmaz..