karışım olduğunu bilmiyordum. teşekkürler
buğu çözücü spreyler satılıyor babam kendi arabasında onu kullanıyor ama ben adıyamanda olduğumdan burda diğer bölgelere göre daha az buz olduğundan kredi kartı işimi görüyor ama tatilde memlekete gidince bu sorunlarla bende uğraşmak zorunda kalacam yarın karneleri verelim yolculuk var hayırlısıyla
Bazı araçlarda var ön cam için Resistant.. Örn:Transporter
avensis alırsan sorunun çözülür:D
yeni avensislerde de var mı acaba?
buz çözücü spreyler çok iğrenç bir yapışkanlık veriyor.daha çok buzlanan kilitler metal aksam vs için daha yararlı ama cam için saçma.
arkadaşlar ben kolonya kullanmaya devam ediyorum bugün lastiklerin çamurluk kısımda kar birikir ve teker zor döner bugün orada denedim oradaki buzlarıda eritti akşam eve giderken baktım hala orası yumuşak yani donmamıştı bugün hava sıcaklığı ise sabah -20 öğle -14 akşam -19 gece -35 buluyor burada ilk defa bu kadar soğuk yaşıyoruz arabanın içindeki camlar dahi buz siz düşünün artık sprey almayı düşündüm ama kolonya şimdilik iyi sık kullanmamaya çalışacağım
içeriğinde alkol ve türevleri olan camsuları,yada örnekteki gibi kolonya boyadan önce aracınızın plastik cam çıtaları ve silecek lastiklerine zarar verir.
bu durum için içeriğinde alkol olmayan cam suları en uygun çözüm,kazımakta zararlı olabilir kar altında biiken toz yada herhangi bir nesne camı çizebilir,cam suyunuz donmazsa aracı çalıştırdıktan bir iki dakika sonra camınıza cam suyu püskürte bilirsiniz buda buzun çözülmesini sağlayacaktır.antifrizli cam sularını kullanırkende ölçüsüne dikkat edilmeli aşırı inceltilirse donacaktır.
yada alternatif olarak Würth ün buz çözücü bir ürünü var 500 ml sini 30 tl ye aldım,şuan onu kullanıyorum bu ürünü tavsiye edebilirim,cam,boya ve plastik aksama zarar verecek hiç bir madde içermiyor.birde her araçta oluyor mu bilmiyorum ama 308 de bir özellik var aracı stop ettikten sonra silecek koluna bir defa bastığınızda silecekler camın ortasına geliyor ve duruyor,lastiğin olduğu kısımlarda donma olmuyor ve güneş ışığı temas ettiğinde buzun çözülmesi çok daha kolay oluyor.
buz ve buğuyu gidermenin en pratik yolu alkoldür,özellikle havaanlalarında uçakların inişten sonra kanatlarını ve gövdelerini alkolle yıkarlarki buzdan arınsın diye...kolonyada da alkol olduğuna göre dikkatli bir şekilde kullanıldığında boyaya zarar vereceğini dünşümüyorum açıkcası:)
bugün bim den buz giderici ve buğu giderici aldım denemedim daha
Cemal bey ben de dinardayım bu haftaki soğuk kadar ben hayatımda soğuk görmedim -20,-25i gördük bizde 2-4mm buz oluyordu ön cam büyüklüğünde bi karton buldum koydum sabah kadırıyorum çiçek sitedeki komşular uğraşırken el sallayarak yanlarından geçiyorum en güzel çözümüm bu oldu buz çözücü sprey aldım hikaye hiç bir faydası yok sıktım camlara hemen dondu çünkü camın sıcaklığı -20lerde.en güzeli ön camı bi şeyle kapatmak.ilk koyduğumda yapışır yapışır dediler altı kuru ne yapışsın dedim bu sabah baktım millet gazete,karton ,kilimne buldularsa sermişler.uğraşılacak gibi değildi bu haftaki soğuk ama kendim dinarlı değilim dinarlı arkadaşlara "seneyede böyle olursa tayin isteyeceğim diyordum"ama onlarda diyor 35 yaşında falan arkadaşlar ben dinarda bu kadar soğuk hiç görmedim.bu arada ben cam suyu komple donmuş antifirizliydi ama bi ara azaldı diye su koymuştum seyreldi galiba.gene kar geliyormuş.afyon-kütahya-bursa yolunu 1-2 gün içinde kullanan var mı yolun durumu nasıl acaba yarın yolculuk var da.
Bu -25'ler30'lar falan hikaye. Ben resmen -50 de araba kullandım. Bütün buz çözücülerin içeriğinde alkol ve türevleri var. -50'de en güzel çözüm cam suyunun içerisine yarım çay bardağı kadar saf alkol katmak. -50'de bile camlarını yıkayabiliyorsun. Şimdi - 50 nerede diyenler olabilir hemen söyleyeyim Ağrı.
Hiç Uğraşmayın alkolle falan .Zaten yazmışlar ön camın bütüklüğünde bir karton kutudan kesip akşam aracın önüne koyup silecekler ile sıkıştırın.sabah kaldırdığınızda hiç buz olmadığını görürsünüz.ama karton kalın olacak buzdolabı çanşr mak kutusu çok iyi
Yahu dediğimi deneyin ne çıkar.Öncamın byüklüğünde karton kutudan kesip ve silecekleri kaldırıp altına sürün.sabah alın sonuç mükemmel.teknik işlerden pek anlamam ama böyle uydurma işlere kafamız çalışır.
Geçen gün elmayı ikiye bölüp, sürün bişeyciği kalmaz dediler. Denemedim ama olabilir diye düşünüyorum.
sirke niyetine olsa gerek
Bu -25'ler30'lar falan hikaye. Ben resmen -50 de araba kullandım. Bütün buz çözücülerin içeriğinde alkol ve türevleri var. -50'de en güzel çözüm cam suyunun içerisine yarım çay bardağı kadar saf alkol katmak. -50'de bile camlarını yıkayabiliyorsun. Şimdi - 50 nerede diyenler olabilir hemen söyleyeyim Ağrı.
-50 valla kolay gelsin, usta araba kullanmak zaten o ayrı bi ustalık ister
avensis alırsan sorunun çözülür:D
gizli reziztans varmı avensis de ? land rover de gördüm ince kıl gibi bütün ön camda var ama avensis de görmedim desem..
bu arada -50 den bahseden arkadaşa tavsiye..
ww transporter de bulunan sistem webosto olması gerekiyo güzel bi elektronikçi bulup arabaya binmeden önce çalıştırılırsa faydası olabilir. bizim tırcılar kullanıyor 24 saatte 2 lt mazot yakıyor.. baya güzel fikir.. tabii -50 de mazot donmazsa..
ön cam için pratik, ucuz ve buz kazımaktan daha az zahmetli olan bir yöntem:
Mukavva kutu.
Marketlerin önündeki atıktan alınacak olan deterjan, salça vs kutusu boyuna açılır.
Ön camı kaplayacak şekilde camın üzerine örtülür.
Silecekler kaldırılarak, mukavva silecekle cam arasına yerleştirilir.
Sabah gelinir, herkes elinde buz kazıyıcı ile uğraşırken siz mukavvayı alır; bagaja veya arka tarafa koyarsınız.
Araba motor ısıtırken siz yan camları temizlediniz ve iyi yolculuklar.
Komşunuz mu ?
O hala buz kazıyor.
Bizim Eskişehir'de -15-20 arası bu kış. Benim taktiğim arabıyı ısıt 3. seviyede cama var sıcaklığı. Yani biraz beklemeli taktik ama yapacak birşey yok. Ön içinde bir residans aşrt aslında. İnce beyaz birşeyle yapabilirler.
benim araba dizel olduğundan çok zor ısınıyor eski arabam benzinliydi 2-3 dakikada ısınırdı bunda 10 dakika geçiyo yeni yeni ısınmaya başlıyor dizellerin geneli böyleymiş acaba klimayı da açmamın ısınmanın hızlanmasında faydası olur mu?