Gönderen Konu: Bukadarcık hasardan tampon ve çamurluğun değişimi normalmidir ?  (Okunma sayısı 16615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
kaskoya yaptırdım...para vermedim.
2011 YARİS 1.0

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
kaskoya yaptırdım...para vermedim.

anladım yusuf bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tamponun o kırık yeri düzeltilebilir mi o konuda kararsızım arkadaşlar sizce ne yapmalıyım.. aracımı autoking ya da benzeri bi yere götürüp mü yaptırayım yoksa temiz iş değişim mi :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
şimdi sizden 300 lira çıksa aracı satarken değişen olduğu için 300 liradan fazla para düşeceksiniz. bence vakumla çekilmesini isteyin.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Bu kadar küçük hasar için aracın orjinalini bozdurdugunuza degmez .Dişarıda özel bir serviste 50-100 liraya rahatlıkla hal olur vakumla çekilir kırılan tampon tırnakları varsa tamponcuda yaptırılı geri takılır hem kasko bozulmaz hemde aracın orjinali.Satarken bilr kimseye derdinizi anlatamazsınız.Kafadan darbeli der çıkarlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

Merhaba,

tavsiyem tampon değişimi kırılan tampon eskisi gibi olmuyor onarılsa da, çamurluk için düzeltme yeterli olacaktır.

kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Melih bey geçmiş olsun.Kazanın olduğu yerde güvenlik kamerası falan tespit edebildiniz mi? Hasara gelecek olursak eğer,aşağıdaki linkte benim hasar gören arka sol kapımın fotoğrafları var.Ustam bunu boyaya zarar vermeden güzelce düzeltti.Ve 100 TL kadar masrafım gitti.Sizin tamponun Braket'i kırılmış.Braket 56 TL'lik bir parça.Kaportacı boyaya zarar vermeden çamurluğu düzeltirse toplam 150 TL kadar masraf çıkar ki bu kasko'nuzun hasarsızlık indirimden daha düşüktür.Hasarsızlık bozulursa 150 TL'den daha fazla bir bedel ödemeniz gerekebilir

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40161.0
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
ÇAmurluk düzeltilir yarım boyanabilir.Değiştirmeyin bu akdar bir hasar için.Resimlerden gördüğüm kadarıyla tampon değilde içerdeki davlumbaz kırık gibi.Tampon braketi zaten gitmiş..Davlumbaz 200 tl civarı.Eğer siz tampon çamurluktu davlumbaz değiştirirseniz 2000 tl ye yakın masrav çıkartır servis.
Bİrde experler tamponda kırık oldugu zaman autokingte felan tamir ettirtiyorlar.Dİrekt değişim vermiyorlar.
Tamponu öyle bir tamir ediyorlar ki avuç içi kadar parça kopmuştu arkadaşın tamponunda mitsubishi servisinde 150 tlye boyattırdık yaptırdık yeni gibi oldu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
benim fikrim mümkün olduğunca değiştirmeden düzeltip boyatma yönünü araştırın.onuda servis haricinde bir iş yerinde yaparlar yine kaskodan.ben daha önce servisin değişmesi gerekiyor dediği bir hasarı sanayide düzeltme yaptırdım hem ucuz oldu hem değişim olmadı sadece düzeltme oldu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
inanın hala cok karamsarım bu konuda.. arabamı yaklaşık 5 yıl kadar satma gibi bi düşüncem yok.. Tamponun tamiri içime pek sinmez onun değişmesi taraftarıyım cünkü aynı sey babamın Hilux ta da oldu tampon tam dikiş tutmadı.. Çamurluğu düzeltin dedim falan o alt kısımda kemer bulundugunu söylediler düzelmenin de cok kolay olmayacagını hatta tam ayar tutamayabileceginden bahsettiler..

Bi başka kafamdaki soru da şu.. Şimdi benim aracımın hasarı ile ilgili bi dosya acıldı ve serviste kaportada aracım sıra bekliyor.. Şimdi gidip yaptırmaktan vazgeçtim desem kaskomla ya da servisle ilgili herhangi bi problem yaşarmıyım o da kafamda soru işareti :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Kişisel görüşüm bu kadar hasar için tampon ve çamurluk değişimi hem israf hem insafsızlık olur... Bence de iyi bir ustaya gidin değişim olmadan hallettirin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
Benim de iki ay kadar önce benzer bir olay başıma geldi. Tamponda çok ufak bir hasar oluştu ve toyotaya gittim. Kendilerine aracı otoking te yaptırmak istediğimi değişim istemediğimi söyledim , fakat araç toyota kasko ile kaskolandığı için dışarıdan müdahalenin kasko tarafından karşılanamayacağını bunu ancak cebimden ödeyerek giderebileceğimi söylediler ve ben de paşa paşa toyotaya tamponu değiştirttim. Oysa ki diğer arabam olan jazz ' da direk kskoyla halletmiştim anlaşmalı olduğu otoking'te.

Benim size tevsiyem bu fotoğrafları saklayın ve satmaya karar verdiğiniz zaman ilanın yanına bu fotoğrafları da iliştirin. Çok büyük bir hasar olmadığı için aracınız değer kaybetmez çok fazla. İyi günler geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun ALLAH daha kötülerinden korusun sizleri , bizleri herkesi.
Servisin tampon ve çamurluğun değişmesi gerektiğini söylemesi ; kesinlikle ve kesinlikle gereksiz , hatta gereksiz ötesi..
Tekrar geçmiş olsun ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tamponun o kırık yeri düzeltilebilir mi o konuda kararsızım arkadaşlar sizce ne yapmalıyım.. aracımı autoking ya da benzeri bi yere götürüp mü yaptırayım yoksa temiz iş değişim mi :S
tamponda da çamurluktada sorun yok auto king de yapar alc auto lıfe center da yapar magıc touch da yapar çok hafif bişey takmaya bile değmez geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaslar değişim yapılacak enine boyuna tekrardandan araştırdım soruşturdum.bugün aksigortadan mesaj aldım konuyla ilgili dosya acıldıgına dair kayıtlarında ise park halinde kaza olarak geçmekte.. yani herhangi bi sorun yasamıycam satarkende ki zaten 5-6 yıl boyunca binecegim bi araba bu ilerleyen zamanlarda ne olur ne kalır bilemeyiz.. Tampon konusuna gelince sağlam bi kırık var yama yapılması tekrardan işlem görmesi içeride ki sensörlere zarar vermesi ihtimalinden ötürü içime sinmeyecekti.. Çamurluk ise tam kemerin bulundugu bölmeden darbe aldıgı için düzeltilmesi için çok fazla macun gidecegini ve eskisi gibi bir düzlüğün yakalanmasının çok güç oldugunu söylediler.. Bunu sadece servis kaportayla değil bu konuyla ilgili cok sağlam tecrübeleri olan formen arkadasımla da görüştüm ve o da değişmesi taraftarı oldugunu belirtti.. Değişimden sonraki fotolarıda paylaşacagım.. Herkese iyi dilekleri ve önerileri için çok çok teşekkür ediyorum.. Allah kimseye ne lücük ne de büyük kaza bela vermesin iyi akşamlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
değildir
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
sende bu söylenenlere inancından üzülürüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar aracımı dün servisten aldım değişim yapıldı..hi. renk tonu farklılığı ve bağlantılar arasında kot farkı yok gayet titiz çalışmış arkadaşlar :) toplamda 1417 tl lik bir masraf yapılmış.. herkese iyi dilekleri için tekrar teşekkürler kazasız belasız yolculuklar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Göçük çekiçlenmeden de düzeltilebilir. bu işi profesyönel olarak yapanlar var. Kalkan boyayı da küçük bölgeyi rütuş olarak boyatabilirsiniz.
1-aracın siciline işletip hasarsızlık indirimini düşürmektense aşırı olmayan meblağlara bu sorunu çözebilirsiniz.
2-Sicil o kadar da büyük mesele değil düşüncesiyle servise yaptırabilirsiniz.

Çamurluk değişecekse dikkat edin derim. Çamurluğu düzeltip yeniden boyayıp değişti demesinler. :)
Tampon kulağında da kırık varsa küçük bir kaynak ile onarıp boyayıp değişmiş gibi tamamlandı demeleri gibi. :)

Olur mu olur. :)

Mesajı gönderdikten sonra son mesajınızı gördüm. :D

Geçmiş olsun. Umarım bu tür küçük büyük hiç bir talihsiz olayla karşılaşmamanız dileklerimle.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )