Gönderen Konu: Buğu önleyici ve yağmur (damlası) Kaydırıcısı  (Okunma sayısı 1224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Selamlar arkadaşlar,
Kış aylarında araca 2 kişiden fazla kişi bindiğinde hemen hemen tüm camlarımızın içeri/dışarı sıcaklık farkından ötürü buğulandığına şahit olmuşsunuzdur. Geçen sene arkadaşımın verdiği buğu çözücüyü cama uyguladım ve sonuç gerçekten iyiydi. Satınalmadan önce sizlere danışmak istedim. Buğu çözücü ve yağmur kaydırıcı için önerdiğini marka varsa paylaşmanızı rica ederim.
Honda Jazz / 2012

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Buğu önleyici ve yağmur (damlası) Kaydırıcısı
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2012, 14:56:14 »
Banada lazım valla dısarıyı goremıyoruz. iyi bir marka bulursanız cok makbule geçer.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '01
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2012, 15:14:53 »
arkadaşlar yağmur kaydırıcı olarak turtlewax kullandım gayet iş görüyor ama bunların dayanma süreleri max 1.ay.
buğu önleyici carpex aldım bunlar pekte iş görmüyor yada benim camlar filimli ondandır.bunlarda iş görmez olunca tekrar sürüyorsun max 7gün gidiyor.en iyisi buğulanınca cam açacaz yada bezle 1dakkada silecez.
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2012, 17:06:21 »
Arkadaşlar, eğer şu konuyu yanlış uyguluyorsanız ne sürerseniz sürün yine de içerde buğu yapar.

Kışları havalandırma düğmelerinizden olan iç sirkülasyon düğmesi, mekanik kol ise dışarıdan hava alacak şekilde konumlandırılması, elektrikli düğmeyse ışığının sönük olması gerekir.

Ayrıca ilk çalıştırmadan itibaren arka cam resistanının çalıştırılıp, kalorifer tam ısıtma pozisyonunda, fan 1. devrede, yolcu sayısında artış varsa fan 2 yada 3. kademeye alınması, havalandırma yönününde başlangıçta ön cam pozisyonuna alınması, tam ısındıktan sonra her yöne olarak değiştirilmesi, aracınızda buğu yapmasını engeller. Eğer yüksek süratlerde değilseniz fan hızınız en az 1. kademede olmalıdır. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)