Gönderen Konu: yeni avensis kapı fitilleri  (Okunma sayısı 9121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
yeni avensis kapı fitilleri
« : Ocak 15, 2012, 22:55:40 »
merhabalar, daha önce bir kaç konuda yeni avensisin otobanda rüzgar sesi aldığından bahsetmiştim. arkadaşımın galerisi var gittim diğer araçlarla bizim avensisin fitillerini kıyasladım. bizim kapı fitilleri 10-15 cm aralıkla kapıya tutturulmuş elinle şöyle çekince sallanıyor, gevşek, aralarda kapıya yapışık değil. hemen 2011 passata baktım fitil kapı boyunca taş gibi oynama yok, tamamen yapışık. cmax vardı oda öyle. benim araba biraz kasislerde sallanınca fitiller gacur gucur ediyor, gevşeklik her halinden bellli. bu işe kafayı taktım ben bu arabanın kapı ayarları ve fitilleri problemli. ama seviyorum şu arabayı beee  :olu:

Toyota Club Türkiye

yeni avensis kapı fitilleri
« : Ocak 15, 2012, 22:55:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni avensis kapı fitilleri
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2012, 23:04:59 »
Aracınızın garantisi devam ediyorsa, servisinize göstermenizde fayda vardır, belki değişim gerekiyordur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2012, 00:11:05 »
ankara toyana gösterdim normal dedi maalesef ben kendim o gevşek kısımları yapıştırsam diyorum sonra adamların bir bildiği var mıdır yapışkandan da tasarruf edilmez ki deyip vazgeçiyorum  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2012, 00:21:35 »
kapı fitillerinden değildi kapı ayarının bozuk olması yüzündende rüzgar sesi alıyor. kapı ayarlarınızı güzelce yaptırın sesin azaldığını göreceksiniz.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2012, 19:11:31 »
kapı fitillerinden değildi kapı ayarının bozuk olması yüzündende rüzgar sesi alıyor. kapı ayarlarınızı güzelce yaptırın sesin azaldığını göreceksiniz.
bende tamamen katılıyorum.
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2012, 19:31:08 »
Toyota Avensis gibi yeni bir aracın kapı ayarlarının bozuk olmasına çok çok küçük bir ihtimal veriyorum (olmazda değil elbette), yalnız sürüş yapılan mevkideki rüzgar akımları sert bir şekilde yandan yada 45 derece açıyla alınıyorsa her araç kapı fitilinden hava kaçırır. Zira kapı ayarı daha fazla içeri doğru sıkıştırılırsa bu sefer de lastikler çabucak deforme olurlar.

Servisin normal demesini göz önünde bulundurunuz.

Bu arada, ıslak yolda giderken anlık artış gösteren su miktarı nedeniyle ön marşpiyellere çarpan su seside rüzgar sesine benzer ses çıkarmaktadır, bununla karıştırmışda olabilirmisiniz? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2012, 21:03:36 »
Tekin Bey, zahmet edip cevap yazmışsınız sağolun ancak farkettim, dediğiniz doğru rüzgarın açılı olduğu durumlarda ses artıyor. ama ben çok fazla araba değiştirmiş ve sürekli otobanda seyahat eden biriyim. aynı otobanda 2005 mazda 6 ile bu sesler hiç mi denk gelmedi bana? inanın bazen dışarıda fırtına var sanıyorum. avensisi bir çok faktörü hesap ederek mantığımla aldım seviyorum da ve uzun süre kullanmak istiyorum arabayı kötülemek gibi düşüncem yok. en basitinden arka kapılar o kadar tok kapanıyor ki, muhteşem, önler ise direk gövdeye çarpıyor gibi, servis bunun da normal olduğunu söyledi. 10 bin bakımında tekrar servise danışıp bu konuyu kalbime gömeceğim galiba  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2012, 21:47:03 »
ford focusunda buna benzer kesilemeyen rüzgar sesi sorununa ,forumdonanım sitesinden bir kaç arkadaş kapı fitilinin içine anten kablosu sokarak çözüm bulmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2012, 22:17:06 »
Toyota Avensis gibi yeni bir aracın kapı ayarlarının bozuk olmasına çok çok küçük bir ihtimal veriyorum (olmazda değil elbette), yalnız sürüş yapılan mevkideki rüzgar akımları sert bir şekilde yandan yada 45 derece açıyla alınıyorsa her araç kapı fitilinden hava kaçırır. Zira kapı ayarı daha fazla içeri doğru sıkıştırılırsa bu sefer de lastikler çabucak deforme olurlar.

Servisin normal demesini göz önünde bulundurunuz.

Bu arada, ıslak yolda giderken anlık artış gösteren su miktarı nedeniyle ön marşpiyellere çarpan su seside rüzgar sesine benzer ses çıkarmaktadır, bununla karıştırmışda olabilirmisiniz? 

Kapı ayarı bozulan bir şey tekin bey. hele türkiyedeki yolları göz önüne koyarsak bu hiçte şaşırtıcı bir konu olmasa gerek.  ben her 10.000 bakımda ayarlarımı yaptırım. ayarı yaptıktan 5000 km sonra kapı ayarlarım bozulmaya başlar rüzgar sesi alır, çukurlarda tümseklerde kapıdan vuruntu sesleri gelir. kapı ayarı yapılınca geçici olarak bu saydıklarım kesilir... kapıların ağır olmasıda kapı ayarının bozulmasına ayrıca bir etkendir. 3 senedir avensis kullanan biri olarak bunları sizinle paylaşıyorum...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2012, 21:38:46 »
bir arkadaşımdan duyduğum yöntemi anlatıyorum deneyip tecrübe etmedim: hastahanelerde kullandıkları serum laslikleri var kauçuk kuş sapanı felanda yapıyor küçük çocuklar :))) hortum şeklinde. serum hortumunu aracın kapı fitilini uygun bir yerinden alttan görünmeyen bir yerden delip fitil boyunca serum hortumunu takıyorlarmış ses toz sorununa çözüm oluyormuş duyduklarım bundan ibaret birazda mantıklı geldi bana ama benim kasada  (makyajlı kasa ) pek sıkıntım yok sıkıntısı olan arkadaşlar deneyebilir deneyip tecrübe edip yazarlarsa diğer arkadaşlara da yardımcı olmuş olurlar şimdiden kolay gelsin.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2012, 23:52:05 »
Bende bu konu hakkında baya çaresizim bazen arabanın dışındaki konuşmaları bile çok yakınımda duyuyorum hatta camların açık kaldığını sandığım anlar oluyor,varsa bi çözüm yolubilen arkadaşlar lütfen paylaşın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2012, 09:37:47 »
Arkadaşlar,

Benim aracımda kapıda 2 ad fitil var (kapıda ve gövdede), sizde de öyle olması gerekiyor diye düşünüyorum, buradan gelecek ses ve hava akımları en alt seviyelerde olması gereklidir.

Diğer taraftan, kapı fitilleri kadar cam fitilleride ses konusunda oldukça önem verilmesi ve özellikle bakımının yapılması gereken parçalardandır,

Aslında cam fitilleri daha fazla çamura maruz kalmaktalar ve yüzeyinde kuruyan bu ince çamur katmanından hava ve ses çok daha rahat bir şekilde araç içine girebilmektedir, arasına girebilecek en ufak bir saman parçası dahi kısa bir süre sonra konforu bozmaya yeterli hale gelebilmektedir.

Temizlik işi için en ucuz ve pratik malzeme ıslak mendildir,

Camlarınızı sonuna kadar indirin, yatay ve dikey fitilleri ıslak mendil ile silip temizleyin,

Camları yukarıya elinizin rahat çalışabileceği yere kadar kaldırıp, camın fitil içine giren kısmınıda silip kurulayın,

Böylelikle cam ile fitilin tam olarak birbirine temas etmesi sağlanmış olup, genel anlamda daha sessiz bir sürüş sağlanmış olur.

Sonuç: Kulağımız bu dB değişikliğini anlayamaz ama bu işlem belkide şikayetimizi ortadan kaldırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2012, 12:34:14 »
merhabalar, daha önce bir kaç konuda yeni avensisin otobanda rüzgar sesi aldığından bahsetmiştim. arkadaşımın galerisi var gittim diğer araçlarla bizim avensisin fitillerini kıyasladım. bizim kapı fitilleri 10-15 cm aralıkla kapıya tutturulmuş elinle şöyle çekince sallanıyor, gevşek, aralarda kapıya yapışık değil. hemen 2011 passata baktım fitil kapı boyunca taş gibi oynama yok, tamamen yapışık. cmax vardı oda öyle. benim araba biraz kasislerde sallanınca fitiller gacur gucur ediyor, gevşeklik her halinden bellli. bu işe kafayı taktım ben bu arabanın kapı ayarları ve fitilleri problemli. ama seviyorum şu arabayı beee  :olu:
   mustafa bey benim kapılardanda aynı şekilde gıcırtı geliyor.siz ne yaptınız düzelttinizmi.bizede yol gösterin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2012, 12:54:06 »
Benim aracımda gövdede marşpiyerin olduğu yerde bir fitil daha var sizlerdede öylemi?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2012, 14:32:36 »
   mustafa bey benim kapılardanda aynı şekilde gıcırtı geliyor.siz ne yaptınız düzelttinizmi.bizede yol gösterin.
würth slikon spreyi ile düzeliyor.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2012, 15:10:11 »
würth slikon spreyi ile düzeliyor.
WD-40 sprey, würth silikon spreyin yaptığı işi yaparmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2012, 15:18:23 »
WD-40 sprey, würth silikon spreyin yaptığı işi yaparmı acaba?
pas sökücü sprey o o işi görmez pas sökücü spreyi somun vida vb şeyleri sökerken kullanın lastik jant v.b değiştirirken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2012, 15:20:10 »
teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 27, 2012, 15:20:57 »
http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml burda kullanım yerleri yazıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 30, 2012, 16:05:44 »
benim kapı fitillerindende kasislerde gıcırtı geliyordu.yağlı silikon sprey sıktım fitillere düzeldi.tavsiye ederim arkadaslar .