Gönderen Konu: Tümseklerde önden gelen lok lok sesi hk.  (Okunma sayısı 4623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
Tümseklerde önden gelen lok lok sesi hk.
« : Ocak 15, 2012, 13:43:19 »
Arkadaşlar;2007 model d4-d yaris sahibiyim.Aracı geçen sene ilk aldığımda ön sol taraftan belli belirsiz bir ses geliyordu.3 ay önce bu ses rahatsız edici bir hal aldı.Servise ısındığında kestiğini söyledim her tarafını kontrol ettik herhangi bir problem yok dediler.Ertesi gün aynı problem yine devam etti.Sanayide sorduğum ustalar lastiklerin sertleşmesinden amortisörlerden gelebileceğini söylediler.Michelin marka lastikler daha yumuşak oluyor dediler değiştirdim.Bu arada tekrar servise gittim havalar serinlediği için ses arttı bakarmısınız dedim birşey yok dediler.Tekrar başka bir ustaya danıştığımda bu aracın amortisörleri soğukta bunu yapar.Sabah geleyim ben bir kontrol edeyim dedi.Kendisi test ettiğinde tamam amortisörden keyfe keder bir lok lok sesi geliyor.Amortisörler sağlam bazı yarislerde bu sorun kronik servis kabul etmiyor.İstersen amortisörleri değiştirelim dedi.Tamam değiştirelim dedim orjinal amortisör aldım.Taktırdım ertesi gün ses aynen devam ustaya gittiğimde ses aynı yerden gelmiyor bu farklı bir ses, z rotları değiştirelim dedi.Onları da değiştirdim.Lok Lok sesi iki gün kesildi.Fakat şu anda daha önceleri sadece benim duymuş olduğum ses herkes tarafından duyulur oldu.Forum da başka bir arkadaşın bahsetmiş olduğu direksiyon sabit hızla takılıyor gibi oluyor.problemini bende hissediyorum.Bu kadar uğraştan sonra problemi çözememiş olmam beni çok yıprattı.Z rotların kafalarında bir problem mi var?Lok lok sesini ve direksiyonun takılıyor gibi olması bundan mı kaynaklanıyor?Deneyim sahibi arkadaşlara sesleniyorum.Lütfen yardım.

Toyota Club Türkiye

Tümseklerde önden gelen lok lok sesi hk.
« : Ocak 15, 2012, 13:43:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Tümseklerde önden gelen lok lok sesi hk.
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2012, 13:50:04 »
Direksiyon takılma sorununu daha açık anlatabilirmisiniz? Dönüşlerde kendini toplayamama gibi bir durum mu?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2012, 13:55:14 »
Düz yolda sabit bir hızla(80-90) giderken direksiyonu ama sağa ama sola hafif hareket ettirdiğimde sanki biryere takılmışta orda kurtuluyor gibi hissediyorum.Ciddi anlamda bir zorlama yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2012, 13:59:04 »
Dostum %99 ihtimalle amortisör takozları soğuk havadan sertleştiği için oluyordur. Gayet normal, 97 Opelimde yıllardan beri kış aylarında bu ses gelir. Motor ısınınca takozlar da ısındığı için geçer. Keşke masrafa girmeseydiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2012, 14:01:57 »
son günlerde soğuk sıcak fark etmiyor.En ufak tümsek veya çukurda bu sesi yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2012, 14:04:49 »
Buna, takılma değilde, direksiyonun tepki vermemesi diyebilirmiyiz?

Eğer sizde böyle düşünüyorsanız, ön lastiklerinizin ön taraflarının arka tarafından daha açık olduğu anlamına gelir, bu da aracınızın rot düzeninin ayarlanması ihtiyacı olduğunu gösterir, keza rot düzeni ayarı bozukluklarıda ön takımdan acayip sesler çıkartmasına nedenlerden biridir. Ben bu ayarınızı yetkili servisinizde yaptırmanızı öneririm, yalnız servisinizde rot ayar cihazının olup olmadığını muhakkak sorunuz, eğer yoksa onlarda dışarıda yaptırıyorlar demektir. Rot ayar cihazı olan büyük bir yetkili servise gidiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)