Gönderen Konu: Bir beden büyük lastik aldım arkadaşlar... seneye de takarız artık :)  (Okunma sayısı 1480 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar tatilde Yozgat'a Isparta'ya gideceğim.Malum yollar karlı.Bugün ikitellideki çıkmacılara gittim dolaştım kışlık lastik aldım yalnız ufak bir sorum var yarisimin lastikleri 175/75/14 benim aldığım lastikler 185 /75/14 ufak çaplı bir araştırma sonucu sıkıntı çıkarmayacağı kanaatine vardım ve aldım. Sizin yorumlarınız nedir? İşte lastikler.Çiftine 100 Lira verdim Lassa markası...
(Fotoğrafları yükleyemedim arkadaşlar kusura bakmayın.)

http://imageshack.us/photo/my-images/542/dscf6750m.jpg

http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/psv5220d/DSCF6746.JPG.html

http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/psv5220d/DSCF6748.JPG.html

Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
yeni lastiğiniz %8.6 daha büyük. Çok yanlış yapmışsınız.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Aslında tam tersine kışlık lastiklerin 1 boy küçük olması uygun olurdu. Siz tersini yapmışsınız,dikkatli sürün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Alper Bey ne gibi sorunlar oluşur biraz detaylandırır mısınız?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Aslında tam tersine kışlık lastiklerin 1 boy küçük olması uygun olurdu. Siz tersini yapmışsınız,dikkatli sürün
  Dikkat ederim tabi ama çok büyük sıkıntı olursa iade edeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arladaşlar değerleri yanlış yazmışım şimdi düzelttim. Sadece 175 yerine 185 farklı yani lastik yanağı oluyor galiba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Yanak olarak verilen değer tabanın % değeridir Şükrü. Yani yanak 65 ise, taban 175 den 185 e çıkınca, yanak ta büyür. Dolayısı ile lastiğin çevreside.
Kaygan zeminde kalın tabanlı lastik, nispeten cm kareye daha az kuvvet uygular ve dolayısı ile daha az yol tutar.
Alper yöneticimize bende aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yanak olarak verilen değer tabanın % değeridir Şükrü. Yani yanak 65 ise, taban 175 den 185 e çıkınca, yanak ta büyür. Dolayısı ile lastiğin çevreside.
Kaygan zeminde kalın tabanlı lastik, nispeten cm kareye daha az kuvvet uygular ve dolayısı ile daha az yol tutar.
Alper yöneticimize bende aynen katılıyorum.

Anladım abi yani büyük sıkıntı doğar işin özü:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Çok büyük bir sıkıntı değilde 175 ten 165 e düşmek kış şartları için çok daha iyi abi karlı havalar için özellikle..Hayırlı olsun dikkatli sürmen dileğimle..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Çok büyük bir sıkıntı değilde 175 ten 165 e düşmek kış şartları için çok daha iyi abi karlı havalar için özellikle..Hayırlı olsun dikkatli sürmen dileğimle..

İki gündür karlı yollardayım kardeşim bir sıkıntı yaşamadım şükür. Asıl yolculuk pazar günü bakalım..İyi dileklerin için teşekkür ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Pazar günü saat 16:00'da yola çıktım İstanbul'dan Isparta'ya geldim Allah'a şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım yol tutuşu gayet iyi lastiklerin.Biraz direksiyon sertleşti galiba lastikten. Bu pazar da Isparta'dan Yozgat'a gideceğiz.  Bakalım nasıl olacak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
205/55/16 yerine 225/50/16 kullanıyoruz uzun süredir bir sıkıntı yaşamadım pek de sorun olmuyor.. ne yüksek hızlarda ne ıslak kuru performansta bi değişim olmadı.
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
205/55/16 yerine 225/50/16 kullanıyoruz uzun süredir bir sıkıntı yaşamadım pek de sorun olmuyor.. ne yüksek hızlarda ne ıslak kuru performansta bi değişim olmadı.

yalnız değilim yani :) suç işlemiş gibi hissediyordum kendimi bu cevap iyi geldi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
yeni lastiğiniz %8.6 daha büyük. Çok yanlış yapmışsınız.
Alper bey merhaba,sizin linkini koyduğunuz miata.net ile yaptığımız ölçülerde böyle bir sonuç göremedim %8,6 büyük demişsiniz acaba yanlış yeremi bakıyorum.Benim yaptığım ölçümde %2,4 çıkıyor.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Alper bey merhaba,sizin linkini koyduğunuz miata.net ile yaptığımız ölçülerde böyle bir sonuç göremedim %8,6 büyük demişsiniz acaba yanlış yeremi bakıyorum.Benim yaptığım ölçümde %2,4 çıkıyor.

Yasin bey ben önce değerleri yanlış yazmıştım ondan olabilir galiba..