Gönderen Konu: boya koruma  (Okunma sayısı 11159 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
Ynt: boya koruma
« Yanıtla #20 : Ocak 19, 2012, 15:12:19 »
0 araca boya koruma gerekmediği konusuna katılmıyorum. 0 araca pasta - cila gerekmez derseniz haklısınız ama.
Boya koruma aracın üzerinde koruyucu bir katman oluşturur. Bana 0 araç getiren müşterilerime pasta - cila yapmadan sadece boya koruma yapıyorum. Müşterilerimin kayıtlarını tutuyorum. Yaptıran ile yaptırmayan arasında dağlar kadar fark var. En basiti aracın üzeri çamur kaplandığında boya korumalı yüzey bu çamuru tutmuyor. Parmağınızla hafif bir temasınızda toz gibi kalkıyor çamur. Boya korumasız araçta ise boyaya resmen yapışıyor çamur. Elinizle kazıma derecesinde zorlarsanız ancak kaldırabiliyorsunuz.

Pasta - cila ve Boya koruma işi emek işidir. Kimse kimseyi ücret konusunda kandırıyor sayılmıyor aslında. Kandırma şu şekilde oluyor, boya koruma yaptık diyerek müşteriye pasta-cila yapıp gönderen işletmeler var.
Boya koruma yapan Kendimden örnek vermem gerekirse bana bırakılan bir otomobil için hızlı bir çalışma ile 5,5 - 6 saatlik bir emekten bahsediyorum. Polisaj makinası kullananlar bilirler, o ağır makina ile aracı minimum 5 sefer dönmekten bahsediyoruz. Bu işi 100 liraya yapanda var 500 liraya yapanda var. Kullanılan malzeme işçilik süresini etkiler. İşin kolayına kaçan birisi piyasada 10 liraya kaçan ucuz pasta kullanır boyanızın canından can alır. Ama hemen biter işlem.   185 TL lik Meguiar's kullanan birisi ise daha çok uğraşır, boyanıza zarar vermez. Olayı abartıp demir kesme makinasına keçe takıp pasta cila yapan yer bile gördüm. Bu işte kullandığınız makinanın bile ciddi önemi vardır.

İmkanı olanların bu işi kendilerinin yapmasını tavsiye ederim. Ben bu işi zevk olsun diye yapıyorum. 6 saat sonunda oturup boya koruması bitmiş otomobili izlemek çok keyifli birşey :) Hele hele matlaşmış, boyanın canı çıkmış bir aracı kendine getirmek çok daha fazla keyifli :)

Bu konu ile ilgili detayları merak eden arkadaşlar varsa uygulamalı örnek göstererek seve seve anlatırım. Malzeme konusunda bilgi edinmek isteyen arkadaşlara da yardımcı olabilirim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 19, 2012, 15:12:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Ocak 19, 2012, 20:29:00 »
mesut bey
   erdem boya okmeydanı perpada google de aratırsan sitesinden satın alabilirsin bide ben e max kimyadan ıslak cila aldım araba yaşken sıkıyorum araca eşit miktarda mikrofiber bezle aracı kuruluyorum araba cam gibi oluyor kuş pisliği araba ya yağışmıyor tebeşir tozu gibi dağılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2012, 20:32:47 »
Boya koruma sıfır ve bir kaç yıllık araca en iyi evde yapılır. Hatta koltuk koruma yağmur kaydırıcı ürünler de aynı şekildedir. Uygulaması çok basit, bir türk marka vardı ben onlardan kullandım nano özellikli olan gayet başarılı. İsmini hatırlarsam ya da etiketine bakarsam depodan buraya yazacağım. Bir forumdan görmüştüm ilk Türk nano ürünü diye.  Boyakorumayı uygulaması çok kısa sürüyor, koltuk da aynı şekilde ancak kuruması gerek koltuğun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
  • Araç: Auris
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2012, 19:32:04 »
0 araca boya koruma gerekmediği konusuna katılmıyorum. 0 araca pasta - cila gerekmez derseniz haklısınız ama.
Boya koruma aracın üzerinde koruyucu bir katman oluşturur. Bana 0 araç getiren müşterilerime pasta - cila yapmadan sadece boya koruma yapıyorum. Müşterilerimin kayıtlarını tutuyorum. Yaptıran ile yaptırmayan arasında dağlar kadar fark var. En basiti aracın üzeri çamur kaplandığında boya korumalı yüzey bu çamuru tutmuyor. Parmağınızla hafif bir temasınızda toz gibi kalkıyor çamur. Boya korumasız araçta ise boyaya resmen yapışıyor çamur. Elinizle kazıma derecesinde zorlarsanız ancak kaldırabiliyorsunuz.

Pasta - cila ve Boya koruma işi emek işidir. Kimse kimseyi ücret konusunda kandırıyor sayılmıyor aslında. Kandırma şu şekilde oluyor, boya koruma yaptık diyerek müşteriye pasta-cila yapıp gönderen işletmeler var.
Boya koruma yapan Kendimden örnek vermem gerekirse bana bırakılan bir otomobil için hızlı bir çalışma ile 5,5 - 6 saatlik bir emekten bahsediyorum. Polisaj makinası kullananlar bilirler, o ağır makina ile aracı minimum 5 sefer dönmekten bahsediyoruz. Bu işi 100 liraya yapanda var 500 liraya yapanda var. Kullanılan malzeme işçilik süresini etkiler. İşin kolayına kaçan birisi piyasada 10 liraya kaçan ucuz pasta kullanır boyanızın canından can alır. Ama hemen biter işlem.   185 TL lik Meguiar's kullanan birisi ise daha çok uğraşır, boyanıza zarar vermez. Olayı abartıp demir kesme makinasına keçe takıp pasta cila yapan yer bile gördüm. Bu işte kullandığınız makinanın bile ciddi önemi vardır.

İmkanı olanların bu işi kendilerinin yapmasını tavsiye ederim. Ben bu işi zevk olsun diye yapıyorum. 6 saat sonunda oturup boya koruması bitmiş otomobili izlemek çok keyifli birşey :) Hele hele matlaşmış, boyanın canı çıkmış bir aracı kendine getirmek çok daha fazla keyifli :)

Bu konu ile ilgili detayları merak eden arkadaşlar varsa uygulamalı örnek göstererek seve seve anlatırım. Malzeme konusunda bilgi edinmek isteyen arkadaşlara da yardımcı olabilirim.
Can Bey çok güzel izah etmişsiniz ,Benimde aurisimde bir kapı ve kaputunda ufak 2 tane göçük var auto king de kasko yoluyla bunları halletmeyi düşünüyorum. aracım 2012 ocak ayında aldım gümüş gri,arka tamponunda çok derin olmayan bi çizik vardı serviste rütuş yaptılar ama keşke yapmasalardı o derece sırıtıyor, bir kaç yerinde de çok derin olmadığını düşündüğün çizikler var , bu çizikler için sadece o bölgede pasta yapmayı düşünüyorum başarılı olabilirsem sonrada aracı komple cilalamak istiyorum , bunun için hangi ürünleri kullanmalıyım en iyi ürünler hangisi, nasıl başlamalıyım , forumda aracı mazotla falan yıkayın diye birkaç yazı okudum nasıl ve nerden başlayarak pasta ve cila için ürün tavsiyesiyle birlikte yazabilirseniz sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Haziran 03, 2012, 08:27:34 »
Mutlu Bey rötüş işi çok amatör bir iştir. Bu tip çizik problemlerinin giderilebilmesi için çizik tamiri yapmanızı veya yaptırmanızı tavsiye ederim. Tampon çizikleri hiç dert değil. Plastik aksamlarda boya problemi olmadığı için tamponu lokal olarak rahatlıkla boyatabilirsiniz.

Çizikler tırnağınıza takılacak boyutlarda ise pasta ile malesef çıkaramazsınız. Dediğim gibi bu çizikleri tamir etme yoluna gitmeniz gerekiyor.

Mazot olayı aracı parlatmak amacıyla uygulanır, sağlıklı bir uygulama değildir. Aracınızı vasıflı cilalı şampuanlarla ve mikrofiber bez ile yıkamanızı tavsiye ederim. Bunlar Meguiar's NXT veya Meguiar's Gold olabilir.

Erdem ticaret diye bir firma var, oradan kendinize göre az gramajla alabilirsiniz ürünleri.

İhtiyacınız olan ürünler:
- Meguiar's Detailing Clay
- Meguiar's 105
- Meguiar's 205
- Meguiar's 21 wax

Uygulama sonrası boya korumayı birkaç haftada bir veya ayda bir Meguiar's NXT wax ile tazelemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 21, 2014, 13:09:00 »
Arkadaşlar avensesime boya koruma yaptırmayı düşünüyorum. Servis 325 tl fiyat verdi. Bu fiyata pasta cila ve boya koruma dahilmiş. Ne dersiniz?
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 21, 2014, 13:13:36 »
Malzeme olarak ne kullanılıyormuş?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 21, 2014, 13:38:20 »
Üstad malzemeyi sormadım. Pasta cila da olacak deyince ucuzuma geldi aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 21, 2014, 13:45:08 »
Ne aşırı yüksek ne de ucuz. Ama Aksoylar'ın cila işleri nasıl hiç görmedim. Ben Kayseri sonax'da en son 200 tlye yaptırmıştım. Gerçi onların işçiliğini de beğenmedim, yer yer harelenme vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 21, 2014, 13:53:39 »
Eş dosttan aldığım duyumlardan dolayı, sonax'a sormadım bile. Ama 250 tl civarı diyorlar genelde. Servis olunca 450-500 derler gibi bir beklentiye girmiştim, o yüzden ucuzuma geldi. Ama, hangi işlemleri yapacaklar ne ürünü kullanacaklar sormadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 21, 2014, 13:58:59 »
Eş dosttan aldığım duyumlardan dolayı, sonax'a sormadım bile. Ama 250 tl civarı diyorlar genelde. Servis olunca 450-500 derler gibi bir beklentiye girmiştim, o yüzden ucuzuma geldi. Ama, hangi işlemleri yapacaklar ne ürünü kullanacaklar sormadım.

Eğer gerçekten "Boya Koruma" yapacaklarsa makul bir fiyat. Şayet yaptırırsanız da buradan olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 21, 2014, 14:02:53 »
Yarın için randevu aldım zaten. Yaptırmadan önce işlem hakkında da bilgi alırım. Sonucu burada duyururum. Renk siyah olduğu için hareler belli oluyor, 1-2 tane de tırnak çiziği vardı bakalım sonucu göreceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 21, 2014, 18:21:18 »
Mazot yerine gazyağ kulanabilirmiyim.
2012 1.6 Auris comfort ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 21, 2014, 18:22:37 »
Mazot yerine gazyağ kulanabilirmiyim.
Koku yapar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 21, 2014, 18:37:17 »
O koku da çekilmez kulanmıyım
2012 1.6 Auris comfort ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 09, 2015, 10:26:54 »
Yaklaşık 40-50 gün kadar önce pasta-cila-boya koruma için Kayseri yetkili servisi ile 325TL anlaşmıştık. Randevu günü işim çıktığı için aracı götüremedim, daha sonraki günlerde, sağ arka kapıyı sürtünce, canım sıkıldı, nazarlık olarak kalsın diye bir süre yaptırmadım. Avuç içi kadar bir yerde boya kalkmıştı, bu haliyle boya koruma yaptırmayı da mantıklı bulmadım, pas olayı başlayınca hem hasarı, hem de pasta-cila-boya korumayı yaptırdım, 250TL'ye yaptılar. Harelenmeler vardı, hepsinin gittiğini gördüm. Araba pırıl pırıl parlıyor, bagaj kapağının açma bölgesinde orta derinlikte çizik vardı, kısmen çizik incelmiş ama eskisine oranla çizik, daha çok göze çarpıyor.(Araba pırıl pırıl parladığı için)
Akşam saatlerinde teslim aldım aracı hava çok soğuktu, resimler pek başarılı olmayabilir, daha sonra tekrar çekip, resimleri değiştirebilirim.
Kullandıkları ürünün markasını sorduğumda, klasik olarak toyotanın logolu kendi markası dediler ama pek tatmin edici bir cevap değildi. Bakalım parlaklığını ne kadar süre koruyabilecek. Genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim.

https://www.dropbox.com/s/0prftf9sd05n2r6/20150108_143721.jpg?dl=0