0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
0 araca boya koruma gerekmediği konusuna katılmıyorum. 0 araca pasta - cila gerekmez derseniz haklısınız ama.Boya koruma aracın üzerinde koruyucu bir katman oluşturur. Bana 0 araç getiren müşterilerime pasta - cila yapmadan sadece boya koruma yapıyorum. Müşterilerimin kayıtlarını tutuyorum. Yaptıran ile yaptırmayan arasında dağlar kadar fark var. En basiti aracın üzeri çamur kaplandığında boya korumalı yüzey bu çamuru tutmuyor. Parmağınızla hafif bir temasınızda toz gibi kalkıyor çamur. Boya korumasız araçta ise boyaya resmen yapışıyor çamur. Elinizle kazıma derecesinde zorlarsanız ancak kaldırabiliyorsunuz.Pasta - cila ve Boya koruma işi emek işidir. Kimse kimseyi ücret konusunda kandırıyor sayılmıyor aslında. Kandırma şu şekilde oluyor, boya koruma yaptık diyerek müşteriye pasta-cila yapıp gönderen işletmeler var. Boya koruma yapan Kendimden örnek vermem gerekirse bana bırakılan bir otomobil için hızlı bir çalışma ile 5,5 - 6 saatlik bir emekten bahsediyorum. Polisaj makinası kullananlar bilirler, o ağır makina ile aracı minimum 5 sefer dönmekten bahsediyoruz. Bu işi 100 liraya yapanda var 500 liraya yapanda var. Kullanılan malzeme işçilik süresini etkiler. İşin kolayına kaçan birisi piyasada 10 liraya kaçan ucuz pasta kullanır boyanızın canından can alır. Ama hemen biter işlem. 185 TL lik Meguiar's kullanan birisi ise daha çok uğraşır, boyanıza zarar vermez. Olayı abartıp demir kesme makinasına keçe takıp pasta cila yapan yer bile gördüm. Bu işte kullandığınız makinanın bile ciddi önemi vardır.İmkanı olanların bu işi kendilerinin yapmasını tavsiye ederim. Ben bu işi zevk olsun diye yapıyorum. 6 saat sonunda oturup boya koruması bitmiş otomobili izlemek çok keyifli birşey Hele hele matlaşmış, boyanın canı çıkmış bir aracı kendine getirmek çok daha fazla keyifli Bu konu ile ilgili detayları merak eden arkadaşlar varsa uygulamalı örnek göstererek seve seve anlatırım. Malzeme konusunda bilgi edinmek isteyen arkadaşlara da yardımcı olabilirim.
Eş dosttan aldığım duyumlardan dolayı, sonax'a sormadım bile. Ama 250 tl civarı diyorlar genelde. Servis olunca 450-500 derler gibi bir beklentiye girmiştim, o yüzden ucuzuma geldi. Ama, hangi işlemleri yapacaklar ne ürünü kullanacaklar sormadım.
Mazot yerine gazyağ kulanabilirmiyim.