Gönderen Konu: IMMOBILISER  (Okunma sayısı 3858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
IMMOBILISER
« : Mayıs 26, 2008, 15:18:41 »
merhaba arkadaşlar 2001 vvt-i corolla 1.4 lerde IMMOBILISER sistemi var mı?herkese iyi günler
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

IMMOBILISER
« : Mayıs 26, 2008, 15:18:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: IMMOBILISER
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2008, 16:03:55 »
var
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2008, 16:12:35 »
Arkadaşlar bu ımmobılıser sistemli araçların anahtarlarında pil falan yok. Nasıl çalışıyor bu ımmobılıser.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2008, 16:19:20 »
marketlerdeki manyetik barkod sistemleri gibi tahminimce
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2008, 16:24:44 »
benim anahtarın yedegi yok..peki kaybolursa normal olarak yaptırabilir miyim ?yoksa IMMOBILISER dan dolayı farklı seyler mı olur ?
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2008, 18:57:07 »
eğer bütün anahtarlarınız kaybolursa motorun elektronik kontrol ünitesinin yeniden programlanması gerekiyor bildiğim kadarıyla. böyle bir durumla karşılaşmamak için elinizdeki anahtarla giderseniz, anahtarın koduyla sanırım bir tane daha yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2008, 19:31:31 »
marketlerdeki manyetik barkod sistemleri gibi tahminimce
Anlaşıldı Alper abi teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2008, 21:29:54 »
bir şey eklemek istiyorum:
Tolga Bey eğer immobiliser sisteminin genel çalışma prensibi ise yukarıda sorgulanan manyetik barkod sistemiyle çalışmadığını söyleyebilirim zira manyetik barkod sistemlerinde barkodun doğrulanması esnasında sayısal bir kamera ile, barkod üzerine çeşitli veri kayıt teknikleri ile kodlanmış olan verinin, okunarak doğrulanması sağlanır.immobiliser da ise temelde belirli bir saat sıklığında radyo frekanslarını kullanarak, anahtar ile ECU'nun iletişimi ve birbirlerini tanıması sağlanır, bu yüzden anahtarda pile ihtiyaç vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2008, 23:01:33 »
Arkadaşlar bu ımmobılıser sistemli araçların anahtarlarında pil falan yok. Nasıl çalışıyor bu ımmobılıser.

Pil olmadığına  nasıl  karar verdiniz. Hüseyin beyin de dediği  gibi immbolizer sistemli  araçların anahtarında mutlaka pil  olur.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2008, 23:23:13 »
bir şey eklemek istiyorum:
Tolga Bey eğer immobiliser sisteminin genel çalışma prensibi ise yukarıda sorgulanan manyetik barkod sistemiyle çalışmadığını söyleyebilirim zira manyetik barkod sistemlerinde barkodun doğrulanması esnasında sayısal bir kamera ile, barkod üzerine çeşitli veri kayıt teknikleri ile kodlanmış olan verinin, okunarak doğrulanması sağlanır.immobiliser da ise temelde belirli bir saat sıklığında radyo frekanslarını kullanarak, anahtar ile ECU'nun iletişimi ve birbirlerini tanıması sağlanır, bu yüzden anahtarda pile ihtiyaç vardır.

Yalnız Hüseyin bey bahsettiğiniz anahtarlardaki pil  ya alarm sistemin kumandası anahtara taşınmış modellerde yada anahtar üzerinde bir adet küçük bir led in yanması amacı ile kullanılıyor. Çünki 1994 model Mercedes Benz otomobilde ımmobılıser var ve bu aracın alarmı ve anahtar üzerinde yol gösterici ledi de bulunmamakta ve bu zamana kadar hiç içi açılıpta pili değişmedi çünki içi açılacak bir yeri yok dökme plastik kullanıldığından dolayı.
Kısacası anahtar üzerindeki pil in ımmobılıser ile bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum.
Biraz araştırma yaptım şu linkte istediğim buldum sizlerde bir göz atın arkadaşlar IMMOBİLİSER başlık lı konu  http://www.obitet.gazi.edu.tr/sunu.htm[/font]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2008, 23:03:53 »
haklısınız, benim okuduğum ingilizce metinde de arada bir yerlerde geçiyor anahtardaki elektronik devrenin elektromanyetik alanla şarj edilip doğrulama kodunu göndermesinin sağlandığı, gözümden kaçmış. yanılsama için kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2008, 23:54:50 »
haklısınız, benim okuduğum ingilizce metinde de arada bir yerlerde geçiyor anahtardaki elektronik devrenin elektromanyetik alanla şarj edilip doğrulama kodunu göndermesinin sağlandığı, gözümden kaçmış. yanılsama için kusura bakmayın
Önemli olan bilgilerimizi bir birimizle paylaşmak.Hüseyin Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2008, 14:44:25 »
Madem bu konu açıldı, bir soru da benden. Avatarımdaki 2000 Corolla Luna Special modelinde, immobiliser var mı? Aracı kardeşime devrettim, var diyor ama ya gözümden kaçtı görmedim ya da ben yanlış biliyorum ama kılavuzunda bu kelime geçmiyor bile. Yani yok diye biliyorum. Var mı bu modellerde de immobiliser?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2008, 15:38:59 »
Özgür bey. Sizin araçta ımboblıser yok. Diger konuda ise Anahtarın plastik kısmında bir çip mevcut, bu çipte bir kod yüklü. Bu anahtar, motor çalıştırma yuvasıyla ( ordada çip mevcut ) tanıştığı takdirde aracın çalışmasına müsade eder. Başıma geldiği için söylüyorum, aynını anahtarcıda yaptırın ama arabayı çalıştıramazsınız.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA