0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
varolan bir binayı yeniden dizayn...benim düşüncem sizin biraz da ufkunuza bağlı servis ekipmanı olsun binanın dizaynı olsun biraz da size kalmış(ama açacağınız markanın belli kriterleri var ve bildiğim kadarıyla tek tip olmasını istiyorlar.bence açacağınız bölgede müşteri potansiyeli yüksek ise yaptığınız yatırım daha çabuk size dönecektir.bence iyi bir iş çıkarmak istiyorsanız 500-800 bin arası olabilir tabii varolan binanın durumuna bağlı.Düz mantık düşünürsek 1.300 bine sırıdan yapılıyorsa yarısına bu iş olr gibi yaptıkça yaparsanız 2 milyonda yetmez satış servis aksesura ve yedekparça bol ve çeşitli,kafe oyun parkı vs...
İlk başlangıç için nekadar lazım olacağı önemli olan zaten açılcak olursa potansiyeli hesaba katılırak açılır neyse daha uzun zaman var önümüzde zamanı gelince bakarız artık kafamda az çok bir değer var şimdilik 500.000tl ile800.000tl gibi
Otomobil bayiliğinin dışarıdan göründüğü gibi karlı bir iş olduğunu sanmıyorum. En az 3-4 milyon TL'nin gözden çıkarılması gerekir. Bu kadar büyük yatırımın geri dönüşü de ne kadar sürer o konuda yorum yapmak bile istemiyorum. O kadar param olsa müteahhitlik yapardım herhalde. Hiç olmazsa pek çok alıcının sizin maliyetiniz ve kar marjınız konusunda bir fikri olmuyor. Hiç kimse sizinle 3-5 kuruş fazla fiyatla sattığınız filtre ya da hediye bir park sensörü için pazarlık yapmıyor