Gönderen Konu: Yetkili Servis Açma  (Okunma sayısı 17155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yetkili Servis Açma
« : Ocak 14, 2012, 17:02:09 »
Herhangibi bir markanın vw toyota ford opel volvo vs gib bir markanın bütün bakım ve tamirinin yapılabileceği bir teknik servis plaza yetkili servis tarzında birşey açmak tahminen kaça mal olur işlemler nasıl yürütülür ve bayilik açılırken bayiliği açılacak olan grubun bayisine bir desteği oluyormu?

Toyota Club Türkiye

Yetkili Servis Açma
« : Ocak 14, 2012, 17:02:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Yetkili Servis Açma
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2012, 18:35:03 »
aynısını ben de düşünmüştüm, ama firmaların böyle birşeyi kabul edeceğini sanmam...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2012, 19:53:16 »
bildiğim kadarıyla herhangi bir maddi destek sağlanmıyor.Benim yöremde ford plaza yaklaşık 1.3 milyon tl yapılmıştı tabii sıfırdan bina yapıldı herşeyi ile ve daha sonra satıldı o civarlarda bir fiyata

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2012, 18:46:56 »
Sıfırdan yapma değilde var olan bir binayı döşemesi malzemeleri alması falanı filanı nekadara mal olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2012, 22:40:21 »
varolan bir binayı yeniden dizayn...benim düşüncem sizin biraz da ufkunuza bağlı servis ekipmanı olsun binanın dizaynı olsun biraz da size kalmış(ama açacağınız markanın belli kriterleri var ve bildiğim kadarıyla tek tip olmasını istiyorlar.bence açacağınız bölgede müşteri potansiyeli yüksek ise yaptığınız yatırım daha çabuk size dönecektir.bence iyi bir iş çıkarmak istiyorsanız 500-800 bin arası olabilir tabii varolan binanın durumuna bağlı.Düz mantık düşünürsek 1.300 bine sırıdan yapılıyorsa yarısına bu iş olr gibi yaptıkça  yaparsanız 2 milyonda yetmez satış servis aksesura ve yedekparça bol ve çeşitli,kafe oyun parkı vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2012, 00:33:24 »
varolan bir binayı yeniden dizayn...benim düşüncem sizin biraz da ufkunuza bağlı servis ekipmanı olsun binanın dizaynı olsun biraz da size kalmış(ama açacağınız markanın belli kriterleri var ve bildiğim kadarıyla tek tip olmasını istiyorlar.bence açacağınız bölgede müşteri potansiyeli yüksek ise yaptığınız yatırım daha çabuk size dönecektir.bence iyi bir iş çıkarmak istiyorsanız 500-800 bin arası olabilir tabii varolan binanın durumuna bağlı.Düz mantık düşünürsek 1.300 bine sırıdan yapılıyorsa yarısına bu iş olr gibi yaptıkça  yaparsanız 2 milyonda yetmez satış servis aksesura ve yedekparça bol ve çeşitli,kafe oyun parkı vs...

İlk başlangıç için nekadar lazım olacağı önemli olan zaten açılcak olursa potansiyeli hesaba katılırak açılır neyse daha uzun zaman var önümüzde zamanı gelince bakarız artık kafamda az çok bir değer var şimdilik 500.000tl ile800.000tl gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2012, 10:33:00 »
İlk başlangıç için nekadar lazım olacağı önemli olan zaten açılcak olursa potansiyeli hesaba katılırak açılır neyse daha uzun zaman var önümüzde zamanı gelince bakarız artık kafamda az çok bir değer var şimdilik 500.000tl ile800.000tl gibi :)

bunlarin yaninda baya yuklu bir teminat mektubunuda firmaya vermeniz gerekmekte.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2012, 13:59:09 »
Trilyonluk teminat mektupları yazmak.Tek başına servis açamıyorsunuz artık servis yedek parça satış 3 ü bir arada olmak şartıyla.Aylık kotanızı doldurmanız lazım satış yapamasanız bile satmanız gereken modeller tek tek size yollanıyor.Plazayı kurcağınız yerin istatistikleri çıkartılacak eğer uygun ise izin verilecek.mesela önünden kaç tane araba geçiyor, kaç tane insan geçiyor mekanın potansiyeli nedir?.Kısacası büyük meblağlar gerektiren bir iş.en az 1 milyon tl değerinde bir arsa üzerine 1 milyon maliyetli bir bina ve 1 milyon değerinde de sermaye siyle bence en az 3 milyonluk bir yatırım.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2012, 15:02:13 »
Otomobil bayiliğinin dışarıdan göründüğü gibi karlı bir iş olduğunu sanmıyorum. En az 3-4 milyon TL'nin gözden çıkarılması gerekir. Bu kadar büyük yatırımın geri dönüşü de ne kadar sürer o konuda yorum yapmak bile istemiyorum. O kadar param olsa müteahhitlik yapardım herhalde. Hiç olmazsa pek çok alıcının sizin maliyetiniz ve kar marjınız konusunda bir fikri olmuyor. Hiç kimse sizinle 3-5 kuruş fazla fiyatla sattığınız filtre ya da hediye bir park sensörü için pazarlık yapmıyor :) 
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2012, 13:00:06 »
Otomobil bayiliğinin dışarıdan göründüğü gibi karlı bir iş olduğunu sanmıyorum. En az 3-4 milyon TL'nin gözden çıkarılması gerekir. Bu kadar büyük yatırımın geri dönüşü de ne kadar sürer o konuda yorum yapmak bile istemiyorum. O kadar param olsa müteahhitlik yapardım herhalde. Hiç olmazsa pek çok alıcının sizin maliyetiniz ve kar marjınız konusunda bir fikri olmuyor. Hiç kimse sizinle 3-5 kuruş fazla fiyatla sattığınız filtre ya da hediye bir park sensörü için pazarlık yapmıyor :) 

Bu hayalda suya düştü o zaman :) tüh daha yüzmeyi öğretememiştim hiç kurtuluş yok gitti napalım bizde yine derslere asılacağız bakalım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2012, 09:17:20 »
benim bulunduğum yerde toyota plaza el değiştirdi..ve bu olay yerel gazetelere yansıdı...haberi yazıyorum toyotayı alan xxx ailesi yöre halkı için 12 milyonluk yatırım yaptığını duyurdu...

çok ciddi maliyet..bi kere sergilemek için arabaları siz satın alıyorsunuz 30 tane arabanız olsa galeride artık gerisini siz hesaplayın..
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2012, 11:54:20 »
Arda her formaliteyi yerine getirdiğini düşünürsek minimum 5 milyon TL'ye ihtiyacın olacak.Satis ve servis icin gerekli bina hariç ( tahmini kirasi +/- 20 bin 30 bin TL civari) Araçlar distribütör'den 15 gün vadeli cek'le alınıyor gibi bir dünya teferruatlar var.Sen derslerine sıkı sıkıya çalış.Bu daha rahat olur senin için :))
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi