Gönderen Konu: Otomatik kapı kilidi  (Okunma sayısı 2955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Otomatik kapı kilidi
« : Mayıs 26, 2008, 13:30:49 »
2008 model corolla d4d m/m elegant kullanıyorum
öğrenmek istedğim araç hareket ettikten sonra kapıların otomatşk olarak kilitlenmesini nasıl sağlayabiliriz?

Toyota Club Türkiye

Otomatik kapı kilidi
« : Mayıs 26, 2008, 13:30:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik kapı kilidi
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2008, 18:53:41 »
Sonradan takılan alarmlarda vardı hatırladığım kadarı ile, ancak kaza anında kapıların kilitli olması sorun oluşturduğu için o sistemi üretmiyorlar diye biliyorum.Yinede piyasadaki alarmlara bakın belki kalmıştır...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2008, 22:41:47 »
sonradan takılan bir sistem değilde aracın özelliği var mı diye sormuştum;
bazı araçlarda sürücü isteğine bağlı olarak ayarlıyabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2008, 08:17:33 »
  Selam.
 Bende bazı alarmların özelliği diye biliyorum. Kontak açıldıktan belli bir süre sonra araç kapıları otomatik olarak kitleniyor ve kontak kapatıldığında hemen (kaza durumları açısından da) kapı kiltleri açılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2008, 17:55:07 »
çogu yeni araçta dediginiz özellik var mesela seat leon,mesela fiat bravo... corolladada olabilir kullanma klavuzunu okuyun derim.İçiniz rahat olsun orjinalde böyle bir sitem varsa bile darbe anında kapı kilitleri otomatikman acılıyor,alarmlarda nasıl oluyor bilmiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2008, 10:33:51 »
kullanma kılavuzunu tabiki okudum orada öyle bir şey yazmıyordu bende yeni nesil bir arabada olmaz diye düşünüp sormuştum ama ne yazıkki yokmuş dün aracı aldığım bayide bir işim vardı gitmişken onuda sorayım dedim ve böyle bir özelliğin olmadığını anca alarm takılırsa olabileceğini söylediler,
ayrıca gene alman arabalarının bir kısmında olan camları kilitle kapatma özelliğide bunlarda yokmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2008, 08:55:36 »
Ceyhun aslında yazdığın birçok konuda haklısın ve uğradığın hayal kırıklığının aynısını bende yaşamıştım, ne yazık ki test esnasında bu tip önemsiz ayrıntıları fark edemiyorsunuz v.s   v.s,
herneyse şunuda belirtmek isterim ki bu toyotasa nın ayıbı , yurt dışından arcı nasıl sipariş ederlerse öyle gelir yoksa 2007,2008 model araçlarda bu özelliğin olmaması için bir sebep yok, auris ler de burda üretilmesine rağmen Toyotasa TR de satılan elegans modelinde bile bunlar yok , ama yurt dışı sitelerine bakın GPS v.s gibi birçok danımlar mevcut
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2008, 10:48:43 »
arkadaşlar daha önce ki mesajımda belirttiğim üzere alarm takıldığında bu özellik olduğu yönünde aldığım bilgide yalnış çıktı
bu özelliği kazanmk için servise gittiğimde bu özelliğin olmadığı söylendi, bende o zaman taktırmanın bir anlamı olmayacak diye yaptırmadım.

Daha önce toyota ile pek ilgilenmediğim için bu kadar farkına varamadığım donanım sıkıntısının kaynağının Toyotasa olduğunu da hepimiz biliyoruz.
Benim için cruise control önemli bir özellik ama ekstra para veripi bile taktıramıyoruz.
Dışarda satılan universal markalarında takıldığı zaman garanti kapsamı dışına çıkalacağı için kullanamıyoruz.
Sanırım sorunsuz arabayı daha az opsiyon koyarak yapmaya çalışıyorlar.

Bu arada madem cc bu kadar önemliydi neden bu modeli aldın diyen olursa ondan daha önemli olan yakıt ekonomisi ve otomatik vites seçeneği diğer markalarda pek olmadığı için şeklinde cevaplayabilirim.