Gönderen Konu: yakıt ekonomisi  (Okunma sayısı 7244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: yakıt ekonomisi
« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2010, 19:59:23 »
Tabiki kullanıma göre değiştiğini benzinli bir araç kullanıcı olarak zaten biliyorum. :) Yaris ne kadar ağırmış öyle ya  :o

Şehiriçi 1 gaz deponuzunda kaç litrelik olup kaça dolduğuda önemli :D Ama sanki şehiriçi yaptığınız km ile şehirlerarası yapılan km arasında bir fark yok kimi, Dur kalklar ve sürekli 300 küsür km'lik yoldaki yakış değer oranlarında bir gariplik var gibi ;)

benim takip ettiğim bu benim aracımda herhangi bir sorun hissetmedim....300 şehir içi 360 şehirlerarası değerler yakın ama garip değil....nıormali ne olmalıydı acaba Metin bey ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2010, 19:59:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 15, 2010, 10:38:29 »
benim takip ettiğim bu benim aracımda herhangi bir sorun hissetmedim....300 şehir içi 360 şehirlerarası değerler yakın ama garip değil....nıormali ne olmalıydı acaba Metin bey ?
Sizin araç için normalini bilemiyorum ? sizin aracın deposu kaç litrelik bilemiyorum ? Aracın ağırlığı gerçekten 1295 kg 'mı onuda bilemiyorum ? Normalinini zaten bu yüzden bilemiyorum hesap yapamadım o yüzden size soruyorum ?? normal mi ? normalse size göre mesele değil :) Çünkü sürekli olarak denediğim bir ölçüm var

Şimdi sizin verdiğiniz verilerden tahmin yapacak olursam 35 litrelik bir deponuz olduğunu varsayarsam LPG litresi 2.29 tl dersek. 35*2,29 = 80,15 TL 'lik LPG ile depo doluyor. 80,15 / 360 km şehir dışı = 0,22 tl yapar, 80,15/300 km şehir içi 0,27 tl yapar. Arada km başına 5 kuruş şehirlerarası 360 km'de  * 0,05 tl (km başına) = 18 TL avantaj az gibi geldi açıkçası ?

1.6 Elantra 115 beygir sedan tip aracımızla sıralı sistem şehiriçi yakıt tüketimimiz 0,25 tl, şehir dışı 0,16 tl. Ankara'ya gidip geliyoruz değerler sürekli güncel.. 80 TL'ye Eskişehir'den Ankara'ya gidip geliyoruz araç 5 kişi, ve 1-2 valiz olur sürekli ;) Kendi aracımda benzinli, benzinli araçla gidip geliyorum o da 19 tl farkettiriyor toplam 465 km'de ? 99 TL'ye gidip geliyorum benzinliyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2011, 15:04:59 »
Arkadaşlar türkiye şartlarında yakıtı hesaplamasını tl üzerinden yapmak bence yanlıştır litre fiyatları ilere göre farklılık gösterbiliyor vede hergün zam  o yüzden tl olarak hesaplama yanlış yakıt aldığınızda litre olarak hesaplayın en sağlııklı hesaplama deponu fullersin kaç km yaptınsa  varsayalım 1200 km yaptın deponu tekrar fuller kaç litre yaktığına bakar hesaplarsın lt çarpı o günün fiyatı ne yaktığın beli olur saygılarımla   
                                                                                                                                            suskun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 11, 2011, 15:10:38 »
Arkadaşlar LPG ile Benzin litre olarak hemen hemen aynı yakar farkı fiyatı performans olarak benzinin iyi olduğu
herkesce bilinen bir şeydir
                                                                                                                         suskun