Gönderen Konu: corolla 1.33 comfort için cruise control sistemi  (Okunma sayısı 7464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
corolla 1.33 comfort için cruise control sistemi
« : Ocak 12, 2012, 22:32:21 »
arkadaşlar 2011 corolla comfort 1.33 aracıma cruise control taktırmak istiyorum bunun için İzmir borovalı ya sordum mumkun değil diyorlar. ANcak geçmiş yıllardaki forumlarda bunun mumkun olduğunu anlatan arkadaşlar var bu konudaki tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum teşekkür ederim...
corolla 2011

Toyota Club Türkiye

corolla 1.33 comfort için cruise control sistemi
« : Ocak 12, 2012, 22:32:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.33 comfort için cruise control sistemi
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2012, 22:37:17 »
1,6 benzinlililere takıyorlar.1,33 veya dizellere takılmıyor diye biliyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2012, 22:41:19 »
2007 yılında yine bu konu üzernde konuşulmuş ve 2006 corolla verso comfort modeline takmış arkadaşlar. Direksiyonda yeri mevcut önemli olan kısım zaten bu deniliyor eğer orada yeri olmasaydı direksiyon komple değişirdi bu yuzden cok maliyetli olacaktı denılıyor. Şimdi baktım direksiyonda yer mevcut takılacağını ümit ediyorum bakalım....
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2012, 22:51:15 »
iyide özgür bey o verso için denmiş.Mesele benım araç verso elegant hız sabitleyici orjinalinde var.Comfort veya comfort extrada yok.Tesisatı hazır veya arkadaşların yaptıgı gibi ufak değişikliklere yaptılar.Corolla nın comfort veya comfort extrada hız sabitleyici yok elegant donanımında mevcut.corolla 1,6 sahipleri 300 tl civarı kol için para ödeyerek taktırıyorlar.Ama araçta tesisat hazır beyfendi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2012, 22:52:03 »
özgür bey dediğiniz araç 1,6 olsa gerek 2006 model olan. Comfort olması demek comfort modellere takılmaz demek değil ancak bende 1.33 comfort kullanıcısı olarak bu konu hakkında çok araştırma yaptım 1.33 motor da altyapısının mevcut olmadığı kısacası 1.33 motora takılamayacağını öğrendim. Umarım biri çıkarda bunu gerçekleştirir. Bizde kullanırız.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2012, 22:54:43 »
peki tuncay beyfendi teşekkür ederim bu açıklamanız için .... :alkis:
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2012, 22:57:13 »
ümit bey araştırısanız 1 metre kablo ile bunu mumkun kılan rakadaşlar bu forumda ben araştırıcam yapınca size de haber veririm inşallah bu o kadar zor bi mesele değil önemli olan mış miş den kurtulup önyargılarımızı kırmamız gerekir . ümit kardeş bu işi yaparız merak etmeyin ...  ;)
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2012, 23:01:24 »
hız sabitleyicisi için motorun biraz güçlü olması lazım.Motor devirden düştügü zaman zaten devre dışı kalıyor.çok önemli mi bence hayır.Sadece  uzun yolda oda otoban olur.Yogun trafikte bir anlamıda yok...çokta aman aman olmalı demem.Onun yerine viraj dennge kontrol beya başka güvenlik olsa daha iyi olur..Dİzellerde vsc var benzinlide yok.Benzinlide hız sabitleyici var dizelde yok.Toyotanın bu donanım mantıgını anlamak zor.
KArdeş 1 metra kablo dediğin le kolay olmuyor işte..Sen aracının göstergesine bir bak vsc cruise veya başka şekil işaretler var ama çalışıyormu hayır.VErsodada koltukların altında  avrupaya gönderline ısıtmalı koltuk soketleri var.Bİzde 2 metre kablo ile koltukları ısıtmalı yapabiliriz.Yada siz vsc ekleyin.
Yanlış anlama  kardeş olmasın demiyorum inşallah olur alt yapısı vardır kanlo veya kol ile kolayca çözersiniz.Ama okadarda kolay olmuyor tesisat soket leri hazır değilse.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2012, 23:07:24 »
tuncay kardeş aracın alt yapısı hazır eğer hazır olmasaydı direksiyona bir tırnak yardımıyl açılan o bölme konmazdı nitekim altyapısı olmayanlarda o bölme yok . Gönül ister ki hepsi olsun ama bizim de gücümüz buna yetti elimizdekini geliştirelim diyoruz evet bu işi 1 metre kablo ile çözen arkadaşlar var inanın o kadar zor da değil şimdi abimle konoştum 15  tatilde memlekette kendimiz yapmayı deneyeceğiz. Abim 15 yıllık elektrik elektronik öğretmeni kandine ait çeşitli iacatları mevcut aklına yattı bakalım deneyeceğiz sonuçlarını da sizinle paylaşırım burada olumlu yada olumsuz ....
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2012, 23:10:24 »
deneyın kardeş ozaman.O inceledigin verso konusunda toyota araçalrın mekanik elektronik bilgilerinin oldugu pdf. formatında dosyalar vardı.Onları indirin hiç değilse tesisat nasıl ne nereye gidiyor   yardımcı olur..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2012, 23:12:52 »
peki kardeşş ...
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2012, 00:42:48 »
Özgür bey öncelikle Tuncay beye kardeş dediğinize göre ya yaşıtız yada bizden büyüksünüz.

Şimdi toyotanın dizel modellerinde sadece yüksek hacimli motorlarda cc var. düşük hacimliye neden koymadığı hala muamma.

Diğer yapılan araçları kendinize malesef örnek alamazsınız.

Çünkü dizel ile benzinli araçların ecu'su farklı. Dolayısı ile çıkışlar birbirini tutumuyor.

Siz sadece abinizin elektronik bilgisini kullanarak dışardan bir devre ile bunu yapabilirsiniz ancak.

Bunun içinde abinizin çok iyi pic programlayabiliyor olması ve bunun yanında oto elektriğinden ve elektroniğinden biraz anlaması gerekiyor.

Bu devre içinde ecu ya gelen hız sinyali kablosunu bulup oradan hız bilgisi almalısınız. Ayrıca debriyaj ve fren müşürlerine hat çekmeniz gerekecek. debriyaj müşürü yoksa onu takmanız gerekecek.

yani 1 mt kablo ile her araçta olmuyor malesef.

Ayrıca eğer dediğim gibi yada farklı bir şekilde bu olayı yaparsannız. Burdan paylaşırsanız seviniriz. Zira dizel aracı olup cc isteyen çok var.  kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2012, 12:19:37 »
ümit bey araştırısanız 1 metre kablo ile bunu mumkun kılan rakadaşlar bu forumda ben araştırıcam yapınca size de haber veririm inşallah bu o kadar zor bi mesele değil önemli olan mış miş den kurtulup önyargılarımızı kırmamız gerekir . ümit kardeş bu işi yaparız merak etmeyin ...  ;)

sen yap ilk müşterin benim :) kablo lazımsa bir top yollayayım ?
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2012, 12:59:10 »
sonucu çok merak ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2012, 13:03:02 »
bence merak edecek bişey yok. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2012, 23:42:19 »
bence merak edecek bişey yok. :)

İlham kaynakları sensin..Dediklerine sonuna kadar katılıyorum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2013, 14:28:15 »
1.33 2012 corolla comford modellerinede hız sabitleyici takılabiliyormu acaba bilgisi olan varmı?
1.33 kar beyazı toyota corolla