Mustafa Bey;
Otomatik jiklenin devreye girmemesi sorununu ben de yaşadım. Test yapılabilmesi için motorun soğuk olması gerekiyor. Motor kısa bir süre çalışsa bile tekrar soğumasını bekliyorsunuz, ya da sökülüp test yapılması gerekiyor.
Otomatik jikle normalde bozulan parça değilmiş. Bundan dolayı da toyota stoklarda bu parçayı bulundurmuyor. Talep ettiğinizde Japonya'dan getirtebileceklerini söylüyorlar.
Ben de çıkmacılarda araştırdım ve bir tane buldum, çıkmacı parçanın testini yaptı, tamirci yerine taktı, aracı çalıştırınca jikle devreye girdi. Ertesi sabah aracı çalıştırdığımda jikle devreye girmedi. Üstelik bu işlemleri sadece haftasonları Ordu'dan Samsun'a giderek yaptırdım. Bir kaç hafta sonu daha ustaya gittim. Arabayı soğut, test yap, sorun bir türlü çözülmüyor, kafayı yemek üzereyken bir elektrikçi jiklenin elektrik kablosunu değiştirdi, sorun çözüldü. Belki bizim değiştirdiğimiz jikle bile sağlamdı. Kablodaki kısa devreden ve acemi ustadan Ordu'dan Samsun'a giderek 4-5 hafta sonunu tamircide geçirdim. Hatta bir ara arabayı satmayı bile düşündüm.
Bundan dolayı jiklenin elektrik bağlantılarını kontrol ettirin, büyük ihtimal sorun kablodandır.
Ayrıca; araç termostat arızasıyla uzun zaman kullanılmışsa, motor yeterince ısınamadığından jikle sürekli çalışmışsa jikle bozulmuş olabilir.