Gönderen Konu: atıcılık..!  (Okunma sayısı 10714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
atıcılık..!
« : Ocak 10, 2012, 20:06:11 »
Bir silâh aracılığıyla belli bir hedefe ateş etme sporu.

Atıcılık çok eski bir spor dalı olmasına ve 1896 yılındaki Atina Olimpiyat Oyunlan'nın programında bile yer almasına rağmen geniş halk kitlelerinin malı olamamıştır. Gerçekten de silâh ve mermilerin fiyatı, atıcılığı pahalı bir spor haline getirir. Atıcılıkta, kullanılan silâhın türüne ve atış koşullarına bağlı olarak kesin kurallar konulmuştur.Yay, bir spor olarak pek de gelişmemiştir; ama ilkel kavimlerde eskiden olduğu gibi bugün de, av silâhı olarak yaydan faydalanılır.

Bu spor dalında başlıca iki yöntem vardır:
serbest silâhlarla hedefe atış.
av silâhlarıyla hareketli hedefe atış yöntemi.

kurallar her silâha göre değişir
Serbest silâhla atışta silâhın ağırlığı 8 kg'ı, kalibresi de 8 mm'yi geçmemelidir. Merkez noktası 5 sm kadar olan hedef, yani nişan tahtası atıcıdan 300 m uzakta bulunur. Atıcı, herhangi bir şeye, yere veya öbür koluna dayanma hakkma sahip değildir. 6,5 saat içinde 120 mermi atabilir. Karabina (filinta) ile atış yapılıyorsa, 50 m uzağa yerleştirilen nişan tahtası 2,5 X 3 metre boyutlarında olur. Atış şeklini seçme hakkı atıcıya tanınmıştır: yatarak, diz çökerek veya ayakta atış yapabilir. Büyük kalibreli tabancalar veya altıpatlarla (revolver) atışta hedef 25 m uzağa yerleştirilir.

hareketli hedefler
Av silâhlarıyla atışta ya birer birer salınan canh güvercinlere veya herhangi bir fırlatma aracıyla havaya fırlatılan toprak güvercinlere ateş edilir. Atıcının son derece usta ve eliçabuk olrr.ası gerekir, çünkü güvercinin hangi yönden uçurulacağım, dolayısıyla atış. açısını hiç bir zaman bilemez. Baltrap, bu yarışmanın amatörler için düzenlenmiş özel bir uygulamasıdır. İsveçliler koşan geyiğe atış yaparlar: doğal büyüklükte bir geyik, dört saniye boyunca görüş alanı içinde kalır ve 23 m koşar. 100 metre u-zaklıkta bulunan atıcı, tek atışlı veya otomatik bir silâhla bu geyiği vurmak zorundadır. Mermi hedefin başına veya ayaklarına isabet ederse atıcıya puan verilmez.

Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Toyota Club Türkiye

atıcılık..!
« : Ocak 10, 2012, 20:06:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: atıcılık..!
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2012, 20:09:24 »
forumda ilgilenen varmı bilmiyorum ama varsa bilgilendirme açısından güzel olailir diye düşündüm..

atış poligonlarında bu keyfimi sürdürüyorum bir süredir. tek dez avantajım malesef Bursa'da tabanca ile atış yapabileceğimiz tek poligon olması. avcılık adına yapılan atışlardan hoşlanmıyorum  |-\ canlıyı vurmak kötü geliyor bana ama tabancayla bir hedefe atış yapmak o sesi, kokuyu duymak kendime getiriyor beni :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2012, 20:25:36 »
Uhh  :O Bizden biri ::)  O zaman Düzce'yi pek seversiniz siz gelişmiş silah sanayimizle :islik:  Mükemmel gravür örnekleri çıkar merdiven altı imalathanelerden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2012, 20:36:51 »
Atıcılık konusunda baya iyiyim ama çanakkalede doğru düzgün bir poligon olmaması yüzünden şikayetçiyim :( avcılık insanın içine işleyen  bir spor ama tabı o hayvanın üreme mevsımındeyse her zaman karşıyım. çok leşim vardır ayıptır söylemesi  :nija: :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2012, 20:44:12 »
Uhh  :O Bizden biri ::)  O zaman Düzce'yi pek seversiniz siz gelişmiş silah sanayimizle :islik:  Mükemmel gravür örnekleri çıkar merdiven altı imalathanelerden...

düzce ile ilgili pek bilgim yok  :-\  bende karadenizliyim.. orman içlerinde küçük kulubelerden çıkan müthiş el yapımlarını çok iyi bilirim  :-\

Atıcılık konusunda baya iyiyim ama çanakkalede doğru düzgün bir poligon olmaması yüzünden şikayetçiyim :( avcılık insanın içine işleyen  bir spor ama tabı o hayvanın üreme mevsımındeyse her zaman karşıyım. çok leşim vardır ayıptır söylemesi  :nija: :nija:

aynı dertten bende muzdaribim 1 tane poligon var o tekelcilik kurbanı çok isteyerek değil mecburiyetten gidiyorum  :argh:

deliller ortada leşlerle ilgili :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2012, 20:52:51 »
arkadaşlar ne tür silah kullanıyorsunuz?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2012, 21:05:56 »
valla son 1 aydır derya marka anakon modeli otomatik av tüfeği kullanıyorum avcılıkta.Tepmesi hariç cok güzel gazlı sistem oldugundan ılk zamanlar bıraz tepmesinden şikayet edebılıyorsunuz ama tutuklu kalma gıbı bır sorun hıc yaşamadım bırde buyuk eksı yönü fiyatı biraz tuzlu

Atıcılıkta daha bulundurma ruhsatım olmadığından kendıme bır sılah alamadım ama tekel dukkanımız oldugundan babama sılah ruhsatı verıyorlar bende atıcılıkta yada polıgonda babamın smith wesson t16
model silahını kullanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2012, 21:54:58 »
benimde ruhsatım olmadığı için kendime ait bi tabancam yok ama bi yakınım silahını kullanıyorum (  benim sayılır  :islik: ) oda colt 1911

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2012, 22:02:51 »
bende karadenizliyim..
Demene ne hacet bir bayan olarak açtığın konudan memleketinin bölgesi aşikar ;)
Askerde atış yaptırdılar ama sen bu bilgisayarı kullan deyip bir daha yaptir madılar :D
Hayvanların en sevdiği türden bir avcıyim anlayacağınız :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2012, 22:06:11 »
Demene ne hacet bir bayan olarak açtığın konudan memleketinin bölgesi aşikar ;)
Askerde atış yaptırdılar ama sen bu bilgisayarı kullan deyip bir daha yaptir madılar :D
Hayvanların en sevdiği türden bir avcıyim anlayacağınız :)

abi nettin  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2012, 22:14:22 »
Tüfekli atışlarda oldukça iyi olduğumu söyleyebilirim ancak tabanca da hiç iyi değilim.Bazen ava çıktığımız oluyor ama genelde avdan çok doğayla başbaşa kalmak.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2012, 22:17:08 »
benimde ruhsatım olmadığı için kendime ait bi tabancam yok ama bi yakınım silahını kullanıyorum (  benim sayılır  :islik: ) oda colt 1911
Colt 1911 biraz zor silahtır 45 kalibredir kısa mesafede savunma gücü yüksektir çekirdeği ağır olduğu için bu mermiden yara alan canlı pek iflah olmaz bakımına özen ister tepme yapar özellikle ince bilek sevmez kalın bilek ister ama evladiyelik makinadır efsanedir en yakın dosttur tapılır.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 10, 2012, 23:52:38 »
Mesleğim gereği silahlarla çok haşır neşir oluyorum. Bu merakım neticesinde 4 tabanca 1 tane av tüfeğim oldu eşim kızıyor ama ben fırsatım olsa 1 tane daha alıcam.....Atıcılığımda iyidir bu arada , ufak çapta dercelerim vardır......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2012, 00:22:46 »
Aynen gülsüm hanım o elyapımları kulubelerden çıkar işlemeye gelir bizim buralara ;)
Mesela bir örnek ;) http://www.tugragravur.com/index-8.html

O zaman başta validem olmak üzere tüm karadeniz kadınlarına gelsin bu video ::)

karadeniz farkı.avi

İşte Karadeniz Kadını Budur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2012, 03:07:42 »

Gülsüm colt 1911 dedin beni benden aldın içim cız ettı yemınle :) İlk atış ettiğim tabanca colt 1911 di zamanında babamda vardı o ara nakit ihtiyacımızdan sattı. bugün temizini bulmak çok zor temizleride bildiğin el yakıyor. çok narin makınadır aman dıkkat edın yağını bakımını eksik etmeyin şarjör yayı cabuk bozulur onların bide. Benim için tek eksi yönü 7 mermı kapasitesı olmasıdır ama o incecik tabancaya nasıl 14 mermı sıgacak  :) Ama onun sesi bambaşkadır Mafia oyununu oynadınmı bılmıyorum ama oyna eskı oyun ama şahanedir ve o silahın sesını birebir aktarmıs adamlar o yuzden hala o oyunu oynarım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 11, 2012, 09:22:51 »
Neden colt zira yukarıda yazıldıği gibi özel silahtır.Gözümün önüne Gülsüm croft geldi bir an :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 11, 2012, 10:38:12 »
ahmet bey videolar gerçekten has ;) izlerken ilk silah atışı yaptığım zaman geldi aklıma  :lol:

12 yaşlarındaydım memlekette benim ısrarım üzerine eniştem vermişti elime, dikkat et geri atar senbi demişti görüntülerdeki gibi :D ama o denli vahim bi durum yaşamadım sadece bir güzel titremiştim  :lol:  :lol:

Gülsüm colt 1911 dedin beni benden aldın içim cız ettı yemınle :) İlk atış ettiğim tabanca colt 1911 di zamanında babamda vardı o ara nakit ihtiyacımızdan sattı. bugün temizini bulmak çok zor temizleride bildiğin el yakıyor. çok narin makınadır aman dıkkat edın yağını bakımını eksik etmeyin şarjör yayı cabuk bozulur onların bide. Benim için tek eksi yönü 7 mermı kapasitesı olmasıdır ama o incecik tabancaya nasıl 14 mermı sıgacak  :) Ama onun sesi bambaşkadır Mafia oyununu oynadınmı bılmıyorum ama oyna eskı oyun ama şahanedir ve o silahın sesını birebir aktarmıs adamlar o yuzden hala o oyunu oynarım :D

ben 1 yıla yakındır bu tabancayı kullanıyorum. çok sevdiğim bi dostuma ait. şimdi bi itiraf gelicek ama bayanlar arabanın bakımından nasıl anlamıyorsa silah içinde aynı şey geçerli zira ben sadece atışımı yapıyorum gerisine karışmıyorum  :lol:
oyunlarla pek aram yoktur taylan ama merak ettim oynayacağım ;)

Neden colt zira yukarıda yazıldıği gibi özel silahtır.Gözümün önüne Gülsüm croft geldi bir an :)

:nija:  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2012, 11:05:48 »
Aynen bende 15 yaşlarımda köyde ilk süperpoze mi attıktan sonra 3 gün omzum ağrımıştı ama erkekliği laf ettirmiyeceğiz ya :D :D
(Tabi amcama yaslanarak kullandım ve  kalıplı olduğum için o yaşta o cihaz yoksa ohoo)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2012, 12:35:21 »
Bende de devlet babanın bize vermiş olduğu en dandik silah olan Arsan Şahin Kılınç 2000 light var. Adında anlaşıldığı üzere light bir silah. Gez ve arpacığı yamuk düz bir hat oluşturmayan silah. bir çok Profesyonel atıcılara denetilmiştir silahlar. Ama atıcılığım iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2012, 12:52:11 »
Ya ben en çok, havaya sıkıldığı zaman çekirdeklerin nereye, nasıl düştüğüne kafa yoruyorum :D. Acaba o yükseklikten, gerçi hafif ama birinin kelleye gelse ne olur? Gerçi çok küçük bir ihtimal ama düşünmeden edemiyorum :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.