önlerin orijinal olduğundan emin değilim ama aracın arkasının kasislerden geçişiyle önün geçişi çok farklı ön yumuşak geçiyor araçta sadece ben varken bu anlattıklarımın hepsi arka problem önceki mesajdada dedim 92 de hem viraj performansı iyiydi hemde konforluydu şu anda 97 de ikiside yok orijinaline gelirse hakan bey inde dediği gibi ikisinidie yakalmış olurum viraj+konfor .
canıma tak etti artık serviste orijinali tanes,i 140 ytl kdv dahil. parçatreninde tanesi 70 ytl yan sanayii alsam sorun olurmu acaba. yoksa orijinali kasar baya fiyat sağlam çünki.
17 inch jant, 40 yanak lastik ve 4 adet spor yay takıp, iyice arabayı yere bastım ve yol tutuşu süper, virajlara çok tehlikeli bir şekilde giriyor ve tık yok.
Harun. Aksaraya bak derim. Orjinali amortisörü daha uygun fiyatlara bulabilirsin ve en iyi sonucu da Japonlardan alırsın. Bu arada her Japon orjinal değil.

Ama kaliteleri çok iyi diğerlerine göre. Olmazsa Taiwan da iyidir. Helezonlarada oradan bakabilirsin.
bende orjinal çıkma arka helezon yayları var 5442978104
Harun kardes, ne oldu? Istedigin degisiklikleri yaptirdin mi? Sonuc ne?
Benden önceki sahibi gerçektende sert yay takmış arabaya bende orijinalden çıkma yay aldım forumdaki Ufuk arkadaşımızdan sonuç daha önce kullandığımız 92 corolladaki konforu yakaladık tabi birde arka amortisörler monroe reflex taktım birazcık sert onun dışında memnunum.
Cevabin icin tesekkurler Harun. Orijinal yayin omru ne kadar acaba? Ya da soyle sorayim: amortisorler eskir, bozulur, yaylarin eskir, bozulur mu? Bozuluyorsa bunu nasil anlariz? Gozle de anlamak mumkun mu?
Pek fazla bi bilgim yok ama helezon eskiyince araba alçalıyor diye duymuştum ama onuda çaresini bulmuşlar helezon açtırma aleti var. Mesela bi corolla da şahit oldum arabanın arkası pamuk gibiydi tek başıma arabanın tozluklarını yere vuracaktım neredeyse artık helezon ezilmişmi,ömrümü dolmuş bilemiyorum ama ustamın dediğine göre helezon açtırma falan işe yaramaz değişmeli diyor.
Evet, en belirgin özelliği (helezonların eskimesini belli eden) aracın alçalması olur. Onun dışında aracın verdiği tepkilerde (kasislerde, virajda vs) yumuşar. Harun'un da söylediği gibi açtırma gibi işlemlerin bir faydası olmaz. Çünkü helezonda kullanılan materyal kendine hasdır. Helezonlar yıpranmış ise amortisörlere fazla yük biner ve ömrü kısalır. Araç üzerinde uzun süre yük bırakılır, istiap haddinden fazla yük bindirilirse helezonlar daha çabuk yıpranır, özelliğini kaybeder.
ARKADAŞLAR NE OLURSA OLSUN ALT TAKIMDA YAN SANAYI KULLANMAYIN DENGEYİ SAGLAMYOR
Aziz bey, lütfen yazılarınızı büyük harfle yazmayınız(yazınızın bulunduğu sayfadaki ''Değiştir'' sekmesinden yazılarınızı küçük harfe değiştirebilirsiniz.). Ayrıca kendinizi lütfen Tanışma bölümünde, ayrı bir başlık altında bizlere tanıtınız.