Gönderen Konu: 97 corolla arka helezon  (Okunma sayısı 11552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
97 corolla arka helezon
« : Mayıs 26, 2008, 12:08:58 »
geçenlerde arabayı altına bakalım diye kaldırdık baktık çektik arabayı indirdik usta demezmi bu araba cip gibi duruyo diye (toyota ustası) abi ne diyon sen dedim alçak olmadıktan sonra neyleyim toyotayı, tekrar kaldrıdı baktı tesadüf 96 gli geldi servise bizim arabayı indirdik arkadan yükleniyoz araba esnemiyor 96 gli pamuk gibi esniyor (arka taraf tümseklerden sert geçiyordu farkındaydım bende amortisör değişcek boşverrr diyodum :) ) usta bi söktü iki arabanın helezonlarıda benimkinde hem bakla fazla hemide yapısı kalın 12mm (96 gli 10mm) fazlasını kesip taktık ama sert geçiyo tümseklerden araba sarsılıyor resmen, yan sanayii alsam memnun kalırmıyım acaba tanesi 70 civarına geliyor. ne yapmalıyım yardım edin hzuurum gaçtı geceleri uyuyamıyom:S
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Toyota Club Türkiye

97 corolla arka helezon
« : Mayıs 26, 2008, 12:08:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 corolla arka helezon
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2008, 12:58:21 »
tümseklerden nasıl geçtiğini helezonlardan çok amortisörler belirler...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2008, 18:58:20 »
Yan sanayi alacağın helezonlarında sert olma ve bakla sayısının fazla olma olasılığı varsa hiç alma. Helezondan bakla kesmek çözüm olmaz ki, yayın esneme alanı daralıyor, araba biraz daha yere yakın olur ama:S çıkmacılara bakın varsa çıkma alın derim...yada almışken 4 tane 35 mm alçak yay alıp takın, yere  yakın olur,yol tutuş artar ama konfor azalır... Kolay gelsin şimdiden.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2008, 21:11:04 »
yaylardan bakla keserek o yayların bütün işlevini yokettiniz ve sürüş güvenliğinizi tehlikeye attınız demektir. şu an yapabileceğini en güzel hareket 1 takım spor helezon alıp taktırmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2008, 22:29:21 »
Harun Bey,
helezonların kesilerek eksiltilmesi veya fazla baklalı helozonlar amortisörlerin çalışma alanını etkiler ve normal çalışmasını bozar.Alper Bey'in de söylediği gibi kasislerden geçerken gelen darbeler amortisörlerin çalışma alanının darlığı nedeniyledir.En iyisi kendi orjinal standardı olan helezonlardır.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2008, 23:44:51 »
yan sanayii alsam memnun kalırmıyım. yada böle kalsınmı virajlardada rahat edemiyorum.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2008, 23:46:34 »
yukarıda birşeyler yazdık ama dikkate almadınız sanırım halen aynı soruyu soruyorsunuz.  yan sanayi yay'ı nerde bulacaksınız onu da merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2008, 23:54:56 »
:) farketmemiştir sanırım orhan bey, eğer yol tutuşum iyi olsun diyorsanız kısa helezon alıp monte ettirin. Takım 4 adet ön ve arka.Yok eğer benim arabam konforlu olsun varsın yüksek olsun diyorsanız ya orjinal helezon amortisör, yada çıkma almanız sizin açınızdan uygun olacaktır.Amortisör dedim çünkü onlarında değişmesinde büyük fayda var bence...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2008, 00:08:36 »
parçatreni.com da buldum konfor daha önemli benim için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2008, 00:14:33 »
kaç liraya buldunuz peki bu yan sanayi yayları?  bir de üretim yeri belli mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2008, 00:24:44 »
62 ytl tanesi 1.sınıf yan sanayii diyor üretim yazmıyor orhan bey ne yapmalıyım yan sanayii konforu arttırsın yeter  esas çıkma bulsam daha iyi galiba.  moralim çok bozuldu sen sök güzelim helezonları tak tofaş  helezonu ne akla hizmetse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2008, 00:27:10 »
62*4=248 YTL

modifiye parça satan yerlere sorun bence ünlü markaların spor helezonları zaten o fiyatlarda satılıyor.  parçatrenindeki ürünlerin çoğunun Çin malı olduğunu biliyorum. Peki orjinal yaylar ne kadar ki serviste falan sordunuz mu hiç???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2008, 00:30:36 »
bakın mesela çok kısa bir aramayla şunu buldum

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=6692&k_id=514&kn=TOYOTA

çok güzel bir marka spor yay. eminim bundan daha ucuza da bulunabilir piyasada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 27, 2008, 00:36:50 »
anladığım kadarıyla aracınızda konfora yönelik bir uygulama istiyorsunuz. En güzel çözüm orjinal yay ve eğer amortisörleriniz de eski ise orjinal amortisör almanız olacaktır. Eğer orjinal amortisörlerinizle birlikte spor yay yani daha kısa yay kullanırsanız hem mevcut amortisörlerinizin ömrü kısalır hemde konfordan ödün verirsiniz. Birde unutmadan söyliyim aracınızda 1. sınıfta olsa yan sanayi parça kullanmanızı tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 27, 2008, 00:42:35 »
çok özür dilerim arkası kasislerden sert geçiyor derken sadece arkada sorun var ön orijinal deiştirmemişler arkaları kalın ve yüksek takmışlar sorun sadece arkada,ön tarafın geçişleride normal. servise sormadım en kısa zamanda sorucam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 27, 2008, 00:48:29 »
spor takmak istemiyorum neden istemiyorum yere yakınlaşsın istemiyorum normal haline döndürsem o bana yetecek fazla modifiye yapan biri değilim 92 kullanmıştım daha önce o araçtaki viraj kabiliyetini bunda bulamadım en sonunda şans eseri sebebinide bulduk çıkma bulmam lazım canım corollam ne yapmışlar sana tofaş helezonu gibi çok fena bi yay kazık gibi araba arkaya iki kişi yükleniyoruz ancak esniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 27, 2008, 00:55:52 »
sadece arka orjinal helezonları  anca pert olmuş araçtan bulabilirsiniz sanırım.

kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 27, 2008, 01:04:10 »
çıkma bulalım yardım edin lütfen stres yaptı bende bu helezonlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 27, 2008, 01:16:23 »
yarın toyota serviste hasar danışmanı olarak çalışan arkadaşıma ulaşıp sorarım. tabi bu konuyu görüp de aklıma gelirse :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 27, 2008, 08:08:25 »
  Selam.
 Yanlış anlamadıysam bir yerde konfor istediğinizi söylemişsiniz ancak başka bir yerde aracın virajda güven vermediğini. Bu ikisi kendi arasında zaten çelişik bir durumdur. Ayrıca aracınızda kullanılan arka Helezonlar aracınıza uygun değilse bu tip problemler hem yol tutuş, hemde konfor bağlamında yaşamanızda doğaldır. Aracın arka ya da ön süspansiyonunda tek taraflı yapılacak bir alçaltma ve yükseltme işlemi ne kadar küçük değerlerlede yapılsa da, aracın yol karakterinde önemli değişiklikler yapacaktır. Zaten arkadaşlar ihtiyacın olabilecek tüm bilgileri sana vermişler. Sıkıntı yapacak bir durum yok. Tabi en kısa zamanda (eğer önler orjinal ise önlerde bir düzenlemeye gitmeye gerek kalmaz) arka Helezonlarını orjinalleriyle, ya da sağlıklı bir orjinal çıkma ile değiştirirsen (bu arada arka amortisörlerini de kontrol etmen lazım çünkü, aracının arka süspansiyonunda kullanılan Helezonlar arka amortisörlere zarar vermiş olabilir ve bu durmda ikisini bir aradan çıkarmak uzun dönemde daha az maliyetli olacaktır senin için) sorunun kalmayacaktır.
 Bu arada Aksarayda'da Helezonları araştırmanı öneririm.