sesin sebebi nedir tespit edebilen ve sesi kesebilen var mı arkadaşlar.
hocam o ses bende de var yani ön göğüs gıcırtıyor sebeblerden bazıları plasitk aksam kışın setleştiği için yazında plastik kısım genleştiği için diye çok yorum okudum sebebini bende anladım fazla kafaya takmazsan duymuyon bile
bana biraz mantıklı gelmedi havalar burada o kadar soğuk değil zaten bu gün meydana geldi ön iki teker aynı anda sert bir çukura girip çıktıktan sonra oldu ama mekanik değilde titreşimden kaynaklanan bir ses gibi geldi bana hayırlısı bakalım.. bir şekilde nerden geldiğini anlarım bir gün ama...
Özellikle dizel Corolla'ların hepsinde bu ses mevcuttur.
Kışın soğuğu ve sertleşen lastikler bu sesi daha çok azdırır. Kötü yolları sevmez bu ses. Yazın nispeten azdır yada çok nadiren oluşur.
Sesin kaynağı, gösterge tablosunun içindedir. Devir, Takometre yada hararet göstergesi ibresiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Bu ses bütün e12 kasalarda mevcut plazada bu sesi kestiren üyeler vardı.
Kullanımdan kaynaklanan klipslerin ve vidaların bir nebze de olsa gevşeme yapmasından kaynaklanmaktadır çoğu. Gösterge paneli de dahil.
Çözmek istiyor iseniz ön göğüsü sökerek güzelce izolasyon yapmanız. Hatta motor kompartımanı ile arasına da ses yalıtımı yaparsanız büyük ölçüde farkı görebilirsiniz. uğraşmak istemiyor iseniz dikkatinizi vermeyerek müziğin sesini bir kaç volume daha artırarak bu sorunu es geçebilirsiniz..
Beni arabamda da benzer bir ses vardı.Torpido gözünü söktüm elimi olabildiğince içeriye sokup ses çıkarabilecek yerleri yokladım.Elimle anlayabildiğim kadarıyla(görmediğim için tam anlatamıyorum) ön tarafta boydan boya güvenlik için bir bar onun yanlarında ön göğüse bağlı 2 adet profil vardı.Ben inşaat telini 4 kat yapıp bu üçünün çevresinden geçirip sıktım.Muhtemelen ses yapan parça ya da parçalar sıkıştığı için çok şükür ses kesildi.
ses ileride sorun çıkartmıyacaksa önemli değil ülkemde o sesi bastıracak önüne gelenin açtığı ve yarım yamalak kapattığı tümsek ve çukurlardan oluşan asfatları çok miktarda mevcut