Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 17:43:58
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
IT / Bilisim
»
İletişim Teknolojileri
»
Konu:
Vista sağ tuş menü problemi
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Vista sağ tuş menü problemi (Okunma sayısı 1575 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
Araç: Corolla
Kan Grubu: ---
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
:
Ocak 09, 2012, 19:43:41 »
Arkadaşlar selam,
Diz üstü Vista home premium BS ım biraz sorunlu hale geldi, muhtemelen süresi bitmiş Mcafee yi kaldırıp registry de temizlik yaparken falan oluştu.
Sorun şu :
1-Çoğu masa üstü veya kurulu programların ikonlarının veya dosyaların üzerine gelip sağ tıkladığımda, context menü gelmiyor , bir pencere çıkıp "explorer çalışmayı durdurdu, yeniden açılıyor" falan diyor, sonuçta açılan menü falan yok. Windowsun olay kaydedicisine baktığımda oradaki hata mesajında " explorer.exe" ve "msvcr80.dll" hatalı modül diye bir uyarı var ama çevirim içi bağlandığımda bununla ilgili bir öneri vermiyor microsoft.
2-Bütün ikon menüleri çalışmıyor değil , mesela bilgisayarım, geri dönüşüm kutusu, ağ , denetim masası ikonları gibi kısıtlı bir kaç windows temel ikonu normal çalışıyor. Aşağıda görev çubuğunda sistem tray deki ikonlar da normal çalışıyor ama hızlı başlattaki ikonlar çalışmıyor.
3-Güvenli modda tüm ikonlar normal çalışıyor , bu durumda başlangıç programlarının hepsini kapatıp normal açtığımda aynı arıza şekli devam ediyor.
4- Kullanıcı değiştirip açtığımda aynı arıza şekli devam ediyor.
5- Eski bir sistem geri yükleme noktasına geri döndüm , hatalar aynı şekilde devam etti.
6- Google dan biraz öneri bulup denedim ama sorun aynen devam, zaten bire bir aynı sorun yazan birine rastlamadım.
7- Bu arada IE9 da nasıl olmuşsa problemli hale gelmişti, onu da kaldırıp 8 in üstüne tekrar yükledim , o düzelmişti ama bu işe bir çözüm bulamadım.
Söyleyin daha ne yapayım
, önerisi olan var mı?
Toyota Club Türkiye
«
:
Ocak 09, 2012, 19:43:41 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Durum: Sakin
Araç: Verso
Kan Grubu: A-
22 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
Ynt: Vista sağ tuş menü problemi
«
Yanıtla #1 :
Ocak 09, 2012, 20:50:14 »
Abicim, explorer yüklemeyi önerecektim, yapmışsın zaten.
Vista dert yumağıdır. İmkan varsa Yediye geç. Yok ben uğraşamam dersen, Küçükyalı'ya çayımı içmeye davet ediyorum
.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ocak 09, 2012, 21:03:47 »
7 ye geçince kurulu programları yeniden yüklemek gerekecek değil mi, ona biraz bakmam lazım.
Biraz daha araştırayım , sonra onarma yüklemesi var aklımda yanılmıyorsam bu programları bozmuyordu, ondan sonra 7 düşünülebilir. seninle yakınız Vedat, biraz daha bakayım da sonra karar veririm, sağol.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Bir başkadır benim memleketim...
Araç: Avensis
Kan Grubu: B+
Kilometre: 22000
Model Yılı: '05
533 kere teşekkür etti
165 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ocak 09, 2012, 21:11:16 »
Eftal Bey,
Vista sorun yumağıdır. Ayrıca RAM'ı en çok meşgul eden ara işletim sistemidir. Microsoft'un en dandik İşletim sistemidir. Ya Windows 7'ye geçin ya da XP'ye.. Benim favorim XP'dir. En kral işetim sistemidir. Teknik servistede hep onu tavsiye derdik. Laptopunuzun markası ne? Onun internet sitesinde Windows 7 ya da Windows Xp Driver ları olurç Onu indirip. İşletim sistemini kurdurduktan sonra onları yüklersiniz.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
Araç: ---
Kilometre: 63000
Model Yılı: '20
2023 kere teşekkür etti
2545 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ocak 09, 2012, 21:18:34 »
Merhaba Eftal bey,
Zannedersem bilgisayarınızda şu anda virüs koruma programınız yok ve riske açık durumda.
Öncelikle kullanılmayan dahi olsa bütün virüs programlarınızı (denetim masası-programlar ve özellikleri) kaldırın ve hemen Microsoft Security Essentials denen, bedava Microsoftun orjinal ürününü yükleyin.
Güncellemelerini yapın, oldukça fazla miktardadır, sağ altta programın ikonu yeşile dönecektir. Daha sonra diğer konularla ilgilenirsiniz. Bende de Vista var 2.5 yıldır hiç bir problem yaşamadım.
Program, bilgisayarınızda virüs yakalarsa sağ alt köşede uyarı veriyor, temizle deyin.
http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/products/security-essentials
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
22 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ocak 09, 2012, 21:22:51 »
Bende hem kendi makinalarıma, hemde müşteri cihazlarına security essentials yüklüyorum. Altı aydır hiç sıkıntı yok. Kaldıki makinalarıma her gün farklı müşterilerin hard disklerini bağlayıp yedeklerini alıyorum
.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ocak 10, 2012, 13:38:19 »
- Elimde ve sitede Vista ve XP için driverlar var. Win7 kurmak istesek bunların hangisini yüklemek doğru olur?
MSE ücretsiz ama firewall u yok, bunun için de Comodo v.s. yüklemek lazım, firewallu kullanıyorum. Mcafe'nin yenisini yüklemek sorun değil, makiana hele bir normal hale dönsün onu halledeceğim.
Vedat, makina hata mesajı verirken " windows gezgini çalışmayı durdurdu" diyor , yani Windows gezgini, olay yöneticindeki program da bununla uyumlu explorer.exe. Benim hatalı görüp yeniden yüklediğimse Inetrnet Exp. 9.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
serdar_tanitmis@hotmail.com
Kan Grubu: 0+
6 kere teşekkür etti
20 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ocak 10, 2012, 13:42:37 »
vin 7 ye geç gitsin uğrasma
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
serdar_tanitmis@hotmail.com
Kan Grubu: 0+
6 kere teşekkür etti
20 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ocak 10, 2012, 13:43:23 »
driver tanıtma proğramlarıyla sorun halledilir..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
Araç: ---
Kilometre: 63000
Model Yılı: '20
2023 kere teşekkür etti
2545 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ocak 10, 2012, 15:42:00 »
Bilgisayarınızda zaten Windows Defender'ınız var, yeter ki etkinleştirilmiş olsun.
Boş bir explorer sayfası açın, sağ yukarıda, Araçlar-İnternet seçenekleri-Gelişmiş-Güvenlik : SmartScreen filtesini etkinleştir işaretli olacak. Tamam deyip çıkın.
Win 7 kurmak için, Win7 driver yüklemelisiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ocak 14, 2012, 18:05:45 »
Verdikleri rescue DVD den onarma yüklemesi yaptım , bir şey bulamadı gerçi ve sonuçta da bir şey değişmedi. Geriye temiz yükleme ve ondan evvel de , firmanın fat32 D diskinde Symantec ile oluşturduğu bir recover noktası var , bilgisayarı sistem kurulu halde aldığım ilk güne getirecek ,uygun CD yi de vermişlerdi. Sonra servis packleri yükleyip ondan sonra da güncelemeleri yüklemem gerekecek.
Vedat , bu aşamada şu win 7 yüklemesini kurup denesek iyi olur. Firmanın ( Medion Türkiye) sitesine baktım , oradaki BS ler hep Vista, Win 7 li ürünü yok , dolayısıyla bu anakartlar/donanım için eldeki sürücüler hep Vista/Xp ye göre galiba, umarım tanıtma v.s. sorun çıkarmaz veya çalışsa bile ağır aksak çalışmaz, yine de denemekte yarar var. Olmazsa yine benim D diskteki Symantec geri dönüş noktasına dönerim.
Dosyalarımı mümkün mertebe yedekliyorum, bir ara seninle görüşürüz kısmetse.
Vedat , adres tel v.s. bilgilerini özelden yollarmısın?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
22 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Ocak 17, 2012, 21:34:26 »
abi, kusura bakma forumdan üç günlük tatildeydim, cevaplayamadım
şu an diyarbakırdayım, iki tct ile tanışıp dönüyorum. Perşembe öğleden sonra dükkandayım kısmetse.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Ocak 17, 2012, 22:51:05 »
Tatile çıkmak için zemin hazırlarsan çıkarsın tabii
, HAyırlı yolculuklar , gel de tanışırız bir ara.. ben bu arada duramadım Vistayı ghostla recoverden yükledim , üstüne eldeki SP1 SP2 yi çalıştırdım, sonra da baktım 120 kadar güncelleştirme çıktı onları da yaptım, ama uygulama programları yüklemedim. Hata da tahmin ettiğim yerden gözüküyor, kayıt defterinde bazı anahtarlar gitmişmiş.
Win 7 yi sorunsuz yüklersek iyi , yoksa yine Vistaya dönerim.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
IT / Bilisim
»
İletişim Teknolojileri
»
Konu: