Gönderen Konu: amortisör uyarısı  (Okunma sayısı 7642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
amortisör uyarısı
« : Ocak 09, 2012, 10:50:56 »
arkadaşlar ben 1 ay kadar oldu aracın baskı balata ve 4 amortisörünü değiştirdim baskı balata aisin taktırdım çok memnunum aöa amortisölerde kyb aldım ama ben gazlı olduğunu bilmiyordum bene 1997 model gli var gazlı amortisörlae çok sert geldi bana birde arka amoetisörleri taktırtıktan sonra kasislerden geçerken yavaş olarak hafifden bir lık sesi geliyor 2 tarafdanda geliyor bu ses nerden geliyor diye baktırmadığım yapmadığım işlem kalmadı en sonun amortisörden denildi tekrar değiştim kyb taktırdım ama hala o ses geliyor arabada daha önce böyle bir ses yoktu bu araçların amaotisörleri yağlı imiş ben bilmeden gazlı taktırdım anlayacağınız kyb gazlı amotisörlerden ne memnun klamdım artık yapacak birşey yok 3.sefer değişime uğraşamam bu ses normal dediler gaz boşluğunda araba boşken yapıyormuş burada çok deneyimli ustalara gösterdim biz zamanında çok taktık ama şimdi maysan veya monreo yağlı amortisör tecih ediyorlarmış ben artık gittiği yere kadar kullanacağım bu şeklilde 3 haftadan beri bu işle uğraşıyorum uyarı amaçlı bu konuyu açtım birde kyb genel distribütörü türkiyede bulamadım konyada bir firma getiriyormuş onlarda ilgilenmediler anlayacağınız kyb alırken bulursanız yağlı olmasını tercih edin

Toyota Club Türkiye

amortisör uyarısı
« : Ocak 09, 2012, 10:50:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör uyarısı
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2012, 13:08:26 »
birde arka amoetisörleri taktırtıktan sonra kasislerden geçerken yavaş olarak hafifden bir lık sesi geliyor

Gazlı amortisörler yağlı amortisörlerden daha konforludur. Ömür olarakta daha dayanıklıdır.

Kasislerden geçerken gelen o ses için egzost sitemini kontrol ettirin, bir yere dokunuyor gibi.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2012, 15:05:26 »
tekin bey belirtiğiniz yerlere özellikle baktırdım arka alt aksamda tek tek sökülüp kontrol edildi o lık sesi çift taraflı geliyor hem sağdan hem soldan geliyor amortisör değişmeden önce böyle bir ses yoktu araba kasise çıktığında gelmiyor kasisden inerken amortisör tekeri geri attırtığında geliyor ve çok hafif yumuşak kasislerde ses yapıyor hızlı ve yüksek kasislerde o ses yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2012, 15:49:20 »
O sesin gelmemesi gerekir, imkanınız varsa, emin olduğunuz yenisiyle (aynı yerden aynı markayla) garanti kapsamında değişiniz. Bu sizin hakkınızdır.

Not: Bagaj ve araç içi kontrollerini de iyi yapın, stepnenin oralarda bir şey vuruyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2012, 16:29:41 »
tekin bey ilginiz için teşekkür ederim zaten ilk aklıma o geldi amortisörleri aldığım yere gittim açıkladım durumu bana yeni aynı kyb exelg gazlı amortisör verdi değiştirdim ama aynı durumla yine karşılaştım burada çok tecrübeli bir rot balansçı bir arkadaşım var ona denışmemıştım amortisör alırken cumartesi günü arabayı ona götürdüm durumu anlattım bana ilk dediği gazlı amortisörmü taktırdın dedi bende evet dedim gazlı amortisörler bu sesi yapar dedi kaç kere başına gelmiş keşke yağlı amortisör taktırsaydın dedi o arkadaştan öncede çok tecrübeli 5 kadar ustaya gösterdim hepside toyota üzerine çalışan kimseler hepsinin den aynı yorumu duydum artık bende fazla uğraşmamaya karar verdim bu sese alışacaksın dediler bir çok usta kyb çok iyi amortisör dedi ama yağlı olanları tercih etseydin dediler önlerdede gazlı amaotisör var ama onlarda sorun yok birde arkaya 2 kişi oturduğu zaman o ses yapmıyor sanırım ağrılıktan o boşluğu alıyor o yüzden bilemiyorum artık kyb gazlı takıpda aynı sorunları yaşayan varmı ae101 kasada veya yapacağım birşey daha var monreo amortisör 75 ile 85 tl arası diyorlar yağlı olanlarına veya onlarla değişmeyi düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2012, 16:52:50 »
Bir araçta birbirinden farklı marka fren pabucu, lastik ve amortisör kullanmak iyi bir şey değildir,

Ağırlık binince kesilen ses, amotisörün başındaki burç/takozlarından geldiğinin kanıtı,

Bu konuda daha fazla fikir üretemeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2012, 09:29:29 »
tekin bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim dediğiniz yerlere de baktırdım sorun yüzde yüz amortisör ben zaten konuyu uyarı amaçlı açmıştım isteyen istediği gibi yorumlasın ister gazlı kyb taksın isteyen yağlı taksın benim başıma gelen bunlar çaresinide bulamadım en son söylenilen amaotisör oldu ben sorun yaşadım başkası sorun yaşamasın diye belkide gözden kaçan bir yer vardır bilemiyeceğim artık ben elimden geldiği kadar 5 yere gösterdim herkes amortisörlerde sorun buldu son diyeceğim bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2012, 09:33:00 »
birde onlarca üye var herhalde bunlardan bazıları ae101 kyb gazlı arka amortisör alıp takıp kullanmıştır onlardanda yorum beklerdim ama ne fayda tekin bey harici ilgilenen olmadı neyse hayırlısı olsun diyeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '98
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2014, 09:55:28 »
Konuyu okuduğum iyi oldu teşekkürler hakan bey.Benimde arka amortisörler arızalı.
1998 model 1.6 XEİ sonradan klimalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2014, 12:39:41 »
 Sanırım konu biraz eski bayadır girmedigim için yeni gördüm bende bir iki birşey yazayım dedim.İlk önce yağlı ve gazlı amartisör diye birşye yoktur cünkü her ikisindede yağ vardır sadece birinde gaz yoktur yani sadece yağlı birde hem yağlı hemde gazlı diye bir terim vardır.Bu arada ben 12 yıllık amortisör fabrikasında ve son 10yılını tes oprt. olarak çalışan birisi olarak yazıyorum bunları.Hangisi daha iyi diye sorcak olursanız ben size şöyle söyleyeyim yeni nesil tüm araçlarda artık gazlı amortisör kullanılıyor.Sadece yağlı kalmadı denecek kadar az üretiliyor. Sadece eski model arabalarda orjinalinde gazsız olanlar varsa yedek parça olarak üretiliyor.Gaz ne işe yarıyor diyorsanız gercekten amortisöre çok yardımcı oluyor.Siz peş peşe iki cukura girdiginzde ikinci cukur icin amortisörü tekrara toparlanmısa yardımcı olur.Cünkü icinde basıclı gaz vardı bunda mili yukarı doğru cıkmasına neden olur ama yağlı amortüsörde bunu yapmaz mil yayın acılmasını bekler ve hazır hale gelir.yani kavitasyonu önler anlaşılır dilde söylemek gerekirse köpüklenmeyi önler.Benim önerim kesinlikle gazlı alın ben öyle yaptım cünkü.Bu konudaki sorun ise bence arkadışımız eski amortisörlere alışmı cünkü artık kulandıkca amortisörün gazı yarı yarıya sönmüş.Yeni takılınca bu gaz tam oldugu için işte başta dedgim o cıkma işini yapıyor o ses bence yeniligin sesi sabredilirse düzelir.